koog competitie ronde 1

koog competitie ronde 1

Written by robin, published December 17th, 2003. No comments.

Beter laat dan nooit...

Helaas, pas aan de vooravond van ronde 2 heb ik de tijd kunnnen vinden om de scores van ronde 1 online te zetten.  (click to enlarge..)Volgende keer zal ik proberen dit de dag na de wedstrijd meteen te doen.

Graag wil ik alle 21 deelnemers van harte welkom heten. Enkelen van jullie doen al voor de tweede maal mee, de andere helft is helemaal nieuw voor wat betreft de Koog Competitie. Onze winnares van vorig jaar moest dit jaar verstek laten gaan, in verband met de komst van een nieuw flipstertje.

De regels

In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar besloten om iedereen meer te laten flipperen en minder te laten wachten. Een goede zaak lijkt mij. Hiervoor zijn er ten eerste voortaan zes à acht wedstrijdkasten per avond in plaats van vier. Verder willen we dat iedereen meer tegen verschillende mensen gaat spelen, vorig jaar bleven velen toch vaak lang bij elkaar in dezelfde poule hangen waardoor zij iedere maand tegen dezelfde tegenstanders moesten spelen. Dit jaar delen we dus aan het begin van iedere speelavond de poules in door loting. De grote van de poules hangt af van het aantal aanwezige deelnemers, en hiervan hangt dan weer het aantal wedstrijdkasten af.

In ronde 1 waren er veertien aanwezige deelnemers, wat neerkwam op twee poules van vier en twee poules van drie speleres. In de poules van vier spelers moest ieder twee potjes tegen elk van zijn of haar poulegenoten spelen, wat neerkwam op 6 potjes totaal. Zo kwamen we op 6 wedstrijdkasten voor de avond.

De poules van drie spelers moesten met z'n drieen gezamelijk de 6 wedstrijdkasten afwerken. Dit is wellicht iets nadeliger (je moet langer op elkaar wachten en komt dus wellicht minder snel in je spel), maar in een poule van drie kun je tenminste nooit laatste worden!

Punten

Dit jaar hebben we een dubbele puntentelling: poulepunten en rankingpunten. Bij poulepunten worden er 4, 3, 2 en 1 punt verdeeld per poule. Bij rankingpunten worden per wedstrijdkast punten verdeeld: de beste vier spelers op een kast krijgen 4 punten, de daaropvolgende vier krijgen 3 punten, de daaropvolgende vier krijgen 2 punten en alle overige spelers 1 punt.

Een voorbeeld: Stel je voor, je speelt op een Twilight Zone in een poule van vier spelers. Je wordt tweede in je poule dus krijg je 3 poulepunten. Aan het einde van de avond blijkt dat jouw score op deze kast de tien-na-beste was (van alle deelnemers). Je krijgt hiervoor 2 rankingpunten. Jouw totaal voor de Twilight Zone is dan 3 + 2=5 punten!

Jokerz

En dan hebben we nog de Jokers. Aan het begin van de avond, bij het bekend maken van de kasten, bepaalt iedere deelnemer op welke kast hij of zij de Joker in wil zetten. Op deze kasten tellen zowel de poulepunten als de rankingpunten voor deze speler dubbel!
Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is, de scores van ronde 1 vind je op de volgende pagina!

De scores

In ronde 1 werd er niet al te best gescoord. Voor iedereen die durft te kijken, staan hier de scores.

Eindresultaat Ronde 1


Aanwezigen
Martijn 49
Patrick 48
Lanny 45
Quint 45
Robin 44
Sander 39
Annemarie 38
Adriaan 38
Arno 37
Egbert 37
Pascal 34
Louis 29
Marcel 28
June 24

Afwezigen
Claudine 14
Enrico 14
Jim 14
Mirko 14
Niels 14
Thomas 14


Huh?

Tsja, da's knap, 14 punten halen als je afwezig bent. Deze mensen zijn theoretisch op elk van de zes kasten laatste geworden, dus 6 x 1 poulepunt en 6 x 1 rankingpunt. De joker is ook nog ingezet waardoor één kast verdubbelt. En dat maakt 14 punten.

En dus...

...gaat Martijn aan kop, met 49 punten, maar wordt op de voet gevolgd door Patrick, Lanny en Quint die allemaal relatief goed speelden.

Was je afwezig?

Iedereen kan één ronde van de Koog Competitie afwezig zijn. Je slechtste ronde wordt namelijk weggestreept.

Tot volgende keer!
RobinComments

There are no comments to this article yet.

Add a comment

Wanna make a comment? Click here to sign in or register.