Over de Koog collectie

Over de Koog collectie

Written by robin, published October 31st, 2008. No comments.

De collectie van onze gameroom is een altijd veranderend landschap geweest van -vooral moderne- flipperkasten. Sinds het bijeenbrengen van de collecties van Martijn, Egbert en mij (ergens in 2000, denk ik dat het was) en de daaropvolgende opening van "de Koog" met de eerste Friday Night Pinball hebben al vele mensen kennis gemaakt met de Koog collectie. Hier een terugblik...

Voor Martijn en Robin begon de collectie met een Doctor Who, een Whirlwind en de Twilight Zone. Egbert bracht als eerste een Firepower maar ook al snel een topper die er nog altijd staat, Corvette. Egbert had toen nog een auto waar een flipper in paste. Later kocht de sufferd een Golf (en dat noemt zich een flipper liefhebber :-))

In November 2002 kwam de kast der kasten naar de koog: Medieval Madness. Egbert had voor champagne gezorgd en zelf Alex wilde nu wel eens helpen met naar boven sjouwen van een kast!Andere hoogtepunten zijn natuurlijk de komst van de Medieval Madness geweest (we hadden er zelfs korte tijd twee staan!) . Ook het mogen lenen van de destijds gloednieuwe Stern Monopoly (van de NFV) was erg leuk.

Dieptepunten waren er ook, de kast die er het kortst heeft gestaan was waarschijnlijk de knaloranje Capcom Airborne. Deze viel erg tegen en een goed bod deed ons hem snel weer wegdoen. Maar ook de Indiana Jones (doDe Firepower, die ooit nog spelend in de Koog heeft gestaan gaf aan het eind zoveel problemen dat werd besloten hem te downgraden aar de status van muur decoratie. Hiervoor moest ie wel eerst doormidden. De enige keer dat we een kast doormidden hebben gezaagd.or Robin gekocht en verkocht binnen een paar weken) zullen slechts weinigen zich kunnen herinneren. Deze staat overigens al weer in de koog, maar nu een zeer mooi exemplaar (van Egbert). Tsja en wie herinnert zich nog de Firepower? Hij heeft ooit even gewerkt maar kon uiteindelijk het noodlot niet ontwijken: gedowngrade worden naar muurdecoratie!

Soms komen kasten ook terug. De World Cup Soccer werd ooit door Egbert gekocht en -onder protest van vooral Martijn- later weer verkocht. Enkele jaren later waren het Martijn en Robin die er opnieuw een kochten die er nu al weer een jaar of twee staat). Wellicht dat er binnnekort nog wel een aantal 'reprises' komen: te denken valt aan No Fear en Johnny Mnemonic.

Herinnner je je nog de lekkage? Iedere week opnieuw al die kasten afdekken... En hier op de foto zelfs touwen eromheen, want de februari storm deed ons vrezen dat het dak er wel eens af kon vliegen.En dan was er nog die lelijke lekkage die ons teisterde rond kerst 2002/2003. Even dachten we dat het dak en daarmee de hele collectie richting de bouwput van de Heerhugowaardse Stad van de Zon zou waaien.

Tenslotte, wat zal de toekomst brengen? Egbert heeft een stap gezet met de aankoop van een zeer recente Stern: de Elvis. Ook ik zelf ben niet ongevoelig voor het idee om ooit een LOTR, Spiderman of POTC in de Ladies and Gentlemen: Elvis has entered de Koog. One for the money.. Two for the show...!Koog te zetten (als die prijzen nog eens dalen). Verder zijn er nog wel wat leuke Bally/Williams kasten (No Good Gofers, Cactus Canyon) en zelfs ook wel wat Data East (Last Action Hero, Jurrasic Park) of Sega (Batman Forever, South Park) om maar es wat te noemen. En anders kunnen we altijd nog een pooltafel neerzetten (geintje).

Heb jij nog (leuke) herinneringen aan kasten in de Koog? Laat het hieronder weten in de comments!Comments

There are no comments to this article yet.

Add a comment

Wanna make a comment? Click here to sign in or register.