medieval madness in de koog!

medieval madness in de koog!

Written by robin, published November 21st, 2002. 3 comment(s).

Al sinds de dag dat de houten vloer van onze gameroom de Koog meer kilo's aan kasten verdraagt dan wij ooit hadden durven hopen, hebben we een grap."Pricy business.."
Photo by: Egbert van Vulpen Een grap, dat we ooit, als we alle kasten zat zijn, nog de hele verzameling kunnen omruilen voor een Medieval Madness.

Maar goed, buiten het feit dat een mooie Medieval Madness nóg schaarser is dan een léuke Sega flipper, is het bedrag dat je voor zulk een stukje flipperplezier zou moeten neerleggen ook nog groter dan het weekloon van een register account. En ik ben geen registeraccountant. En trouwens, ik wil nog niet van de rest van de verzameling af!

Kortgezegd heb je dus twee problemen: gebrek aan aanbod en gebrek aan poen.

Na het TASPP evenment in Nieuw Vennep (2001) was het al zover dat we het er eigenlijk allemaal unaniem over eens waren dat Medieval Madness toch wel de leukste kast aller tijden moest zijn en prompt kochten we er een. Op levensgroot posterformaat weliswaar, maar goed, we hadden hem nu tenminste in de gameroom hangen om er af en toe naar te kunnen kijken.

Goed, fast forward naar een jaar later. Pinsiders Martijn en ondergetekende (Robin) zijn op zoek naar een mooie vervanger voor de Pinball Magic. "Op weg naar Beverwijk!"
Photo by: Robin van MourikEen kast die ondanks de vele gimmicks al (veel te) snel haar uitdaging had verloren. Hoewel in de regel flipperwinkels duurder zijn dan een goede deal met bij een particulier kan het wel eens voorkomen dat een winkel een leuke aanbieding heeft staan. Bijvoorbeeld een niet-gereviseerd exemplaar wat zo uit de exploitatie komt. Met die gedachte togen Egbert en Robin richting TopShop in Beverwijk, om eens een kijkje te gaan nemen naar een Scared Stiff die daar net scheen binnengekomen te zijn..

En laat het nu zo zijn dat ze nét die week een Medieval binnen hadden. Een mooie. Een hele mooie. En dan ga je nadenken en bellen en... Tsja, wat heb je aan spaargeld als je er geen extra ball mee kan halen?

"De medieval op het 'hondje' (flipperkasten transport wagentje)"
Photo by: Egbert van VulpenDe Medieval klaar voor de grote reis naar boven.

"1, 2, 3, trek!"
Photo by: Egbert van Vulpen1, 2, 3 en trek! Trekken op de "drie" of op "trek"?

"Duwen!"
Photo by: Robin van MourikEgbert trekt, Alex duwt en Robin... maakt de foto's.

"Het backglass"
Photo by: Robin van MourikMartijn mag ook wat dragen.

"En leeg..."
Photo by: Robin van MourikAfspraak is afspraak. Egbert heeft ooit eens beloofd dat, wanneer we een Medieval zouden kopen, hij voor champagne zou zorgen.

"Champagne!"
Photo by: Canon G2 autoshutterCheers!Comments

12 years ago
Hij staat er nu al zo'n 3 maanden, en nog steeds niet het eindspel gehaald :(
Hij speelt echt als een tierelier !
12 years ago
Tsja, ik was er twee keer bijna.. Alleen nog King Payne verslaan. Maar ja, bijna telt natuurlijk niet. Ach, het blijft tenminste een uitdaging!
12 years ago
Great photos!! It looks like you guys have a pretty good set-up. The photo of the Champagne and the machine is pretty cool. I might start translating your articles into English so I can read them. Ciao.....

Add a comment

Wanna make a comment? Click here to sign in or register.