(Topic ID: 163553)

WWF Royal Rumble - Slam Tilt Issue


By Guzz4851

2 years ago



Topic Stats

  • 2 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by Wariodolby
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 2 years ago

Hello all,
I'm having a WWF Slam Tilt issue....
Below is a breakdown of what has been attempted. I am no expert in any of this. Any advice you may have or suggestions would be helpful on how to possibly remedy this very, very frustrating situation.

SLAM TILT KNOWN FACTS:

At first, I thought it was the slam tilt switch on the coin door so I put some cardboard between the switch thinking that it would stop....no.

Then, I checked all switches in switch test and took glass off to try the various switch combinations to try and replicate the slam tilt.....nothing.

Then, one day while playing, I hit the left flipper button and the machine registered a slam tilt.

I narrowed it down to the left flipper button...depressing that is what seems to cause the slam tilt (at random times).

I checked every diode orientation on the slam tilt row and column and all bands on the diodes are facing the same way.

I checked every diode with a meter and all, including the switch diodes when activated, read in the .5 range.

I checked the flipper board diodes inside the cabinet...all had a reading .4 to .5

I checked all diodes on the switch matrix board in backbox...all had a reading from .475 to .5

I checked for loose ground wires, nuts, etc. and tightened everything. Nothing more I can find.

I went to switch test and watched the DMD as I was pressing ONLY the left flipper button....after repeatedly pressing it 50 or so times, very quickly I saw on the screen Switch #7 (slam tilt) activate. When I continued to press the button, it wouldn't happen again for like 100 tries. Very random, doesn't always activate at the same time.

I put glass on, closed coin door and started a game. With the ball still in the shooter lane, I randomly pressed the left flipper button and after awhile, SLAM TILT. No other drop targets etc. were activated.

I proceeded to play a game again, was able to finish my game, but couldn't get it to slam tilt. I had a party, played it for hours, no problems.

Played the next day and after about 15 min.......SLAM TILT. This problem is very random and seems to happen when it wants.

I am completely out of ideas....Any suggestions you could provide would be helpful. Very frustrating. If there is something I am doing wrong feel free to guide me. I am definitely not the best "tech" but I am more than willing to learn. Thank you very much.

#2 2 years ago

Take it out of the circuit completely.
Remove one of the wires from it,then try all your test again.
I would say it's a flakey diode.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 279.95

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside