(Topic ID: 276572)

WPC switch matrix oddity

By EStroh

1 year ago



Topic Stats

  • 4 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 1 year ago by PinballManiac40
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

No games have been linked to this topic.

    #1 1 year ago

    WPC fliptronics 2 (Black Rose)

    In switch edge test I'm getting a strange issue between columns 5 and 2.

    If I hit ANY switch in column 5, it not only registers there, but also the corresponding switch in column 2. For example, if I hit the switch at col5 row1, it will register as a contact with BOTH col5 row1 AND col2 row1.

    It doesn't happen in reverse (activating a switch in column 2 just registers as expected).

    Any ideas?

    Probably not related: also happening at this time the cannon immediately fires when a ball is loaded. The switch for the fire button is in column 3, so I'm not sure what's going on here.... but both issues started at the same time. Odd

    #2 1 year ago

    Perhaps a short downstream of a diode on column 5 that connects it to column 6?

    #3 1 year ago

    Remove J205 from the MPU board and test again. Just a hunch.

    Chris Hibler - CARGPB #31
    Http://chrishiblerpinball.com/contact
    http://www.PinWiki.com/ - The new place for pinball repair info

    Reply

    Wanna join the discussion? Please sign in to reply to this topic.

    Hey there! Welcome to Pinside!

    Donate to Pinside

    Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run without any 3rd-party banners or ads, thanks to the support from our visitors? Please consider a donation to Pinside and get anext to your username to show for it! Or better yet, become a Pinside+ member!