(Topic ID: 44500)

Whrilwind won't start. Help!

By seshpilot

8 years ago



Topic Stats

  • 6 posts
  • 5 Pinsiders participating
  • Latest reply 8 years ago by Spybryon
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 8 years ago

Hey, just picked up a Whirlwind. Game turns out, goes into attract mode, and even starts. Once you push the start button, the ball ejects into shooter lane and then game resets. Almost like its tripping a circuit or something. Any help?

#2 8 years ago

Got to be worth a master reset before you start looking right through. Just in case it's got confused.

#3 8 years ago

Most likely something wrong with your
ball eject coil
shooter lane switch
other switch in the trough.

I would look for a short around those moving parts, bad diode on a switch, etc. good luck

#4 8 years ago

Take out the batteries for like 5 min and put them back in.

#5 8 years ago

Okay, figured out the problem, but not the solution. It is the sound that's causing the game to reset. When I turn down the volume, the game runs fine. My guess is that the game is not getting enough voltage to properly run and the sound just outs it over the top. Any help?

#6 8 years ago

Double check all your power supply voltages especially +5v.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside