(Topic ID: 57710)

WHITEWATER CLUB= Lifejackets not required


By Skypilot

6 years ago



Topic Stats

  • 4,769 posts
  • 451 Pinsiders participating
  • Latest reply 6 days ago by mystman12
  • Topic is favorited by 202 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 1,301 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_8335 (resized).jpg
20200331_014340 (resized).jpg
IMG_8303.jpg
IMG_8304.jpg
IMG_0034 (resized).jpg
65F4DD5D-A295-4F04-B008-BDF2E6CFD2E4 (resized).jpeg
InkedIMG_20200303_111351_LI (resized).jpg
IMG_20200303_111504 (resized).jpg
IMG_20200303_111230 (resized).jpg
BF965623-56BA-4A11-897A-FB5653CCE1F1 (resized).jpeg
IMG_20200302_225017 (resized).jpg
IMG_20200229_211816 (resized).jpg
IMG_20200229_211048 (resized).jpg
IMG_20200229_184326 (resized).jpg
IMG_20200229_201137 (resized).jpg
IMG_20200229_185653 (resized).jpg

There are 4769 posts in this topic. You are on page 80 of 96.
#3951 1 year ago
Quoted from branlon8:

I used 3 white frosted and 3 blue frosted (each grouped together in 3er bundles) so generally one white bulb and one blue bulb is on. It creates kind of a frothing effect - like whitewater.

I have dome LEDs in there that turn blue when when lit. They look good but your approach sounds even better.

#3952 1 year ago
Quoted from GCS2000:

So the wife has made it clear that she does not like the red bulbs in the whirlpool. She insists they should be blue.
What do you guys suggest I use for blue in the pool? blue covers, blue frosted LEDs?
And is there an easy way to change out these bulbs or am I looking a tear out of the ramps?
TIA

I used blue incandescent bulbs and they work well there. I know there are a lot of people that like the red but it never felt right to me so I changed it.

Word of advice though, when you remove the light board take note of the plastic spacer keeping the long woodscrew at bay. I've seen quite a few Whitewaters where someone has lost or forgotten that spacer and consequently screwed the woodscrew up through the top of the playfield! Be careful not to do that.

#3953 1 year ago
Quoted from Jam_Burglar:

I used blue incandescent bulbs and they work well there. I know there are a lot of people that like the red but it never felt right to me so I changed it.
Word of advice though, when you remove the light board take note of the plastic spacer keeping the long woodscrew at bay. I've seen quite a few Whitewaters where someone has lost or forgotten that spacer and consequently screwed the woodscrew up through the top of the playfield! Be careful not to do that.

Thanks for the advice. Its a small detail that could be forgotten and ruin a playfield. Much appreciated.

#3954 1 year ago

Anyone have a lost mountain mod they want to sell?

That bare hole looks bad and now that I have lit my mountains in the back from underneath that whole area is lit as well and you see blank space and wires.

#3955 1 year ago
Quoted from GCS2000:

Anyone have a lost mountain mod they want to sell?
That bare hole looks bad and now that I have lit my mountains in the back from underneath that whole area is lit as well and you see blank space and wires.

Something to consider, light it from above, orange slightly dim, looks great. (no problem with lit wires)
Good luck searching a lost mountain

#3956 1 year ago

I’m sure you saw this but just in case not ...

the lost mountain mod is in the pinside marketplace

#3957 1 year ago

Yes I have seen it but the shape is different than the one produced before, which I prefer.

#3958 1 year ago
Quoted from JimFNB:

I’m sure you saw this but just in case not ...
the lost mountain mod is in the pinside marketplace

The original is nice, the face one is stupid

#3959 12 months ago

Need a little tech help from my Whitewater brothers.....the topper lights stopped working. What are steps to troubleshoot? Game is completely stock lighting, etc. thank you in advance!

#3960 12 months ago

Hi Pinside oracles

I have a Whitewater project machine in need of a some restoration on the way to my home. I am still a rookie, though I am getting a hang of some minor repairs. Getting a project machine is a good way to learn for me. I have some specific questions related to the playfield.

The playfield is intact but need a cleanup, preparation and a new clearcote. My specific question here is about the inserts, which are quite worn (see pics attached). I found new decals from different suppliers but I have a doubt if they are sufficient and/or matching - any experience with that?! On Big Foot Hoot Foot, it seems the new decals miss the coloured parts. And the same goes for Disaster Drop insert, which is not included at all (it seems). Also I wanna ask forum if you have any experience with colourmatch on Wet Willies decal (and the others)?

Good general advice is always welcome

A lot of questions. I hope I can find answers in this helpful forum. Thanks

Thomas

Inser damage #2 (resized).jpgInsert damage (resized).jpgInsert decals (resized).jpg
#3961 12 months ago

Sanity check pls: Would a repro topper decal devalue an otherwise pristine collector quality WH20?

#3962 12 months ago

a good working topper is big $$$$ to this game.

#3963 12 months ago
Quoted from arcadenerd925:

Sanity check pls: Would a repro topper decal devalue an otherwise pristine collector quality WH20?

Yes definitely

#3964 12 months ago
Quoted from Blitzburgh99:

Need a little tech help from my Whitewater brothers.....the topper lights stopped working. What are steps to troubleshoot? Game is completely stock lighting, etc. thank you in advance!

You do have the correct 194 bulbs in the light boards right? If you plug in 555's which do fit it will blow the fuse.

#3965 12 months ago
Quoted from PinDeLaPin:

You do have the correct 194 bulbs in the light boards right? If you plug in 555's which do fit it will blow the fuse.

Yes. Correct bulbs. It’s been working perfect for months. Where is the fuse for the topper lights? I’ll check that first.

#3966 12 months ago

I bought a fully restored White Water pinball machine. From the moment I got the machine every time the ball goes to the kickback, the kickback goes off, and then locked into place against the blue play field apron, fully extended. The kickback then is stuck. If another ball hits it down the land the ball gets stuck. I have to then take off the glass and push hard against the play field apron pushing it to the right, and then the kickback falls back into place. Once I do another game, anywhere from 1 to 5 more times of the kickback going off, it gets stuck and I have to do the entire process again.
Any ideas on how I can prevent this problem? Shaving off part of the play field where the kickback gets stuck? Anyone else have this issue? I have a photo with an arrow pointing to the kickback when it gets stuck. Any advice would be great as I've yet to be able to finish a game since owning it without the kickback getting stuck.

Screen Shot 2019-04-13 at 8.50.04 PM (resized).png
#3967 12 months ago
Quoted from Devinsupertramp:

I bought a fully restored White Water pinball machine. From the moment I got the machine every time the ball goes to the kickback, the kickback goes off, and then locked into place against the blue play field apron, fully extended. The kickback then is stuck. If another ball hits it down the land the ball gets stuck. I have to then take off the glass and push hard against the play field apron pushing it to the right, and then the kickback falls back into place. Once I do another game, anywhere from 1 to 5 more times of the kickback going off, it gets stuck and I have to do the entire process again.
Any ideas on how I can prevent this problem? Shaving off part of the play field where the kickback gets stuck? Anyone else have this issue? I have a photo with an arrow pointing to the kickback when it gets stuck. Any advice would be great as I've yet to be able to finish a game since owning it without the kickback getting stuck.
[quoted image]

Remove apron. Loosen screws holding coil fixture. Re-align fixture so plunger does not get caught on apron (rotate or slide to the left from player's perspective. Tighten screws. Re-install apron. Play WH2O.

#3968 12 months ago
Quoted from Devinsupertramp:

I bought a fully restored White Water pinball machine. From the moment I got the machine every time the ball goes to the kickback, the kickback goes off, and then locked into place against the blue play field apron, fully extended. The kickback then is stuck. If another ball hits it down the land the ball gets stuck. I have to then take off the glass and push hard against the play field apron pushing it to the right, and then the kickback falls back into place. Once I do another game, anywhere from 1 to 5 more times of the kickback going off, it gets stuck and I have to do the entire process again.
Any ideas on how I can prevent this problem? Shaving off part of the play field where the kickback gets stuck? Anyone else have this issue? I have a photo with an arrow pointing to the kickback when it gets stuck. Any advice would be great as I've yet to be able to finish a game since owning it without the kickback getting stuck.
[quoted image]

I’d suggest removing the apron and adjusting the position of the kickback bracket. I’d also recommend against filing down the apron, it’d likely cause the ball to get stuck there when the kickback isn’t lit.

#3969 12 months ago
Quoted from slcpinball:

I’d suggest removing the apron and adjusting the position of the kickback bracket. I’d also recommend against filing down the apron, it’d likely cause the ball to get stuck there when the kickback isn’t lit.

I just did exactly as you said and it fixed the problem! Had this machine for 10 months and the guy I bought it from never responded on how to fix this issue so I never was able to play a full game until just now! So stoked. Thank you all for taking the time to respond!

#3970 12 months ago
Quoted from zene10:

Remove apron. Loosen screws holding coil fixture. Re-align fixture so plunger does not get caught on apron (rotate or slide to the left from player's perspective. Tighten screws. Re-install apron. Play WH2O.

I just did exactly as you said and it fixed the problem! Had this machine for 10 months and the guy I bought it from never responded on how to fix this issue so I never was able to play a full game until just now! So stoked. Thank you all for taking the time to respond!

#3971 12 months ago
Quoted from Blitzburgh99:

Yes. Correct bulbs. It’s been working perfect for months. Where is the fuse for the topper lights? I’ll check that first.

If memory serves me its f114 but I could be wrong if so someone else will correct me.

#3972 12 months ago
Quoted from Devinsupertramp:

I just did exactly as you said and it fixed the problem! Had this machine for 10 months and the guy I bought it from never responded on how to fix this issue so I never was able to play a full game until just now! So stoked. Thank you all for taking the time to respond!

Awesome good news, go catch up and play more.
Welcome to pinside, you should have posted 9 1/2 months ago. Lol

#3973 12 months ago

Breaking news ... Bigfoot is real

image (resized).jpeg
#3975 12 months ago
Quoted from Whitewater:

Breaking news ... Bigfoot is real [quoted image]

Holy shit!! Somebody needs to start a gofundme account to raise money for this guy to have a laser hair removal treatment.

#3976 12 months ago

Killing time on the runway, late last night while playing I noticed my slings and pops are not working. Everything else seems to be working 100%. I didn’t have time to check anything, but my initial thought is that a fuse must have blown. I just reviewed the fuse section in the manual but didn’t see a specific fuse pointing to the slings and pops.

Does anyone know off hand if one specific fuse is controlling this and if so which one?

#3977 12 months ago
Quoted from PinDeLaPin:

Holy shit!! Somebody needs to start a gofundme account to raise money for this guy to have a laser hair removal treatment.

I reckon he carries a fire extinguisher round with him. If he sees spark, he’s going up like a rocket!!

#3978 11 months ago
Quoted from djreddog:

Killing time on the runway, late last night while playing I noticed my slings and pops are not working. Everything else seems to be working 100%. I didn’t have time to check anything, but my initial thought is that a fuse must have blown. I just reviewed the fuse section in the manual but didn’t see a specific fuse pointing to the slings and pops.
Does anyone know off hand if one specific fuse is controlling this and if so which one?

The slings and pops are solenoids 10-14 and connect at J-127. Not sure which fuse it is, but I'd say you have one blown.

#3979 11 months ago
Quoted from Bryan_Kelly:

The slings and pops are solenoids 10-14 and connect at J-127. Not sure which fuse it is, but I'd say you have one blown.

Thanks! I’ll be home Wednesday night and will check this out.

#3980 11 months ago

i just bought all the twisted pins water fall holograms decals and the white mounting plastics from the going to prison sale. many boxes full.
tainted by the TP name but hoping to salvage this stuff and get them to people who need them. got a lot other stuff too, truckloads.

#3981 11 months ago
Quoted from pin-pimp:

i just bought all the twisted pins water fall holograms decals and the white mounting plastics from the going to prison sale. many boxes full.
tainted by the TP name but hoping to salvage this stuff and get them to people who need them. got a lot other stuff too, truckloads.

Did I miss something?

#3982 11 months ago
Quoted from Plumonium:

Did I miss something?

Yes you did. It was the Twisted Pins going out of business sale Everything Must Go.

#3983 11 months ago
Quoted from PinDeLaPin:

Yes you did. It was the Twisted Pins going out of business sale Everything Must Go.

I kinda glad I didnt know about this fire sale at twisted!

#3984 11 months ago
Quoted from Ericpinballfan:

I kinda glad I didnt know about this fire sale at twisted!

Hell who even knew that they had any thing left to sell off

#3985 11 months ago

Super stoked to finally be in this club. When I wasnt in the market for a new pin I was seeing WH20 ads left and right.. then of course, as soon as I am ready to buy.. crickets. Ended up grabbing this great players condition machine only an hour away at a really good price. I'm planning to enjoy it for a while and then possibly do a full restore.

20190419_211523 (resized).jpg
#3987 11 months ago

Hit my first 5-way combo and third Vacation Jackpot this past week! Yeee-haaaaa!!!!

#3988 11 months ago
Quoted from djreddog:

Killing time on the runway, late last night while playing I noticed my slings and pops are not working. Everything else seems to be working 100%. I didn’t have time to check anything, but my initial thought is that a fuse must have blown. I just reviewed the fuse section in the manual but didn’t see a specific fuse pointing to the slings and pops.
Does anyone know off hand if one specific fuse is controlling this and if so which one?

So I checked all the fuses, no issues. Reseated the cable for J127 and no change. Confirmed that none of those solenoids fire in test mode.

Thoughts on what to look at next?

#3989 11 months ago
Quoted from djreddog:

So I checked all the fuses, no issues. Reseated the cable for J127 and no change. Confirmed that none of those solenoids fire in test mode.
Thoughts on what to look at next?

Did you pull the fuse and check with a meter?

#3990 11 months ago

Yes, pulled all of them. I learned that lesson about a year ago

#3991 11 months ago
Quoted from djreddog:

So I checked all the fuses, no issues. Reseated the cable for J127 and no change. Confirmed that none of those solenoids fire in test mode.
Thoughts on what to look at next?

Bad trace under a leaky cap? That just happened to me on my TAF.

#3992 11 months ago
Quoted from fiberdude120:

Bad trace under a leaky cap? That just happened to me on my TAF.

Above my skill set!

#3993 11 months ago
Quoted from PinDeLaPin:

Yes you did. It was the Twisted Pins going out of business sale Everything Must Go.

hmmm, prison bound huh?

#3994 11 months ago
Quoted from Blitzburgh99:

Hit my first 5-way combo and third Vacation Jackpot this past week! Yeee-haaaaa!!!!

Did you get your chase lights back working?

#3995 11 months ago

Hey, Willy fans...... does anyone sell the speaker grills with the red logo?

#3996 11 months ago

if anyone happens to have a spare set of boulders (NOS or Repro full set) they are looking to part with, PM me. thnx

#3997 11 months ago

White Water Whirlpool eject problems. My White Water that I had restored has had several big issues from the start. You all helped with the first big issue, but the second big issue I haven't seemed to figure out, if anyone has any advice on that, that would be awesome.

Two issues I have are both with the ball once it goes into the Whirlpool, it gets stuck near the very end, right before it gets to where it gets fired out. It gets stuck 90 percent of the time. I have photos of where it gets stuck. The other issue is with the game knowing when to eject the ball from the whirlpool exit. The moment I turn on the game it starts firing at the exit of the whirlpool. I have a video of exactly what happens when I power on the game.

I did a couple test on the switches as well, here's what it said, guessing that's one of the issues.
Whirlpool Popper 61 (A) - OPEN
Whirlpool Exit 62 - CLOSED
Whirlpool Right 63 - CLOSED

Any advice on how to prevent the ball from getting stuck down the chute from the whirlpool?
Any advice onto how to fix the exit from constantly firing when it shouldn't?

Here's a link to the whirlpool eject and what it does the moment I turn on the machine and the moment I start a new game. Thinks there's a ball there when there is not.
https://www.dropbox.com/s/tppip52jjjun7dc/IMG_4059.MOV?dl=0

Screen Shot 2019-04-22 at 2.27.17 AM (resized).png
#3998 11 months ago
Quoted from Devinsupertramp:

White Water Whirlpool eject problems. My White Water that I had restored has had several big issues from the start. You all helped with the first big issue, but the second big issue I haven't seemed to figure out, if anyone has any advice on that, that would be awesome.
Two issues I have are both with the ball once it goes into the Whirlpool, it gets stuck near the very end, right before it gets to where it gets fired out. It gets stuck 90 percent of the time. I have photos of where it gets stuck. The other issue is with the game knowing when to eject the ball from the whirlpool exit. The moment I turn on the game it starts firing at the exit of the whirlpool. I have a video of exactly what happens when I power on the game.
I did a couple test on the switches as well, here's what it said, guessing that's one of the issues.
Whirlpool Popper 61 (A) - OPEN
Whirlpool Exit 62 - CLOSED
Whirlpool Right 63 - CLOSED
Any advice on how to prevent the ball from getting stuck down the chute from the whirlpool?
Any advice onto how to fix the exit from constantly firing when it shouldn't?
Here's a link to the whirlpool eject and what it does the moment I turn on the machine and the moment I start a new game. Thinks there's a ball there when there is not.
https://www.dropbox.com/s/tppip52jjjun7dc/IMG_4059.MOV?dl=0
[quoted image]

I'm going to guess that you have repro ramps on the game. they are too thick. it can trap teh ball there in the subway. you'll need to shift it or cut back come of the plastic.

#3999 11 months ago
Quoted from Devinsupertramp:

White Water Whirlpool eject problems. My White Water that I had restored has had several big issues from the start. You all helped with the first big issue, but the second big issue I haven't seemed to figure out, if anyone has any advice on that, that would be awesome.
Two issues I have are both with the ball once it goes into the Whirlpool, it gets stuck near the very end, right before it gets to where it gets fired out. It gets stuck 90 percent of the time. I have photos of where it gets stuck. The other issue is with the game knowing when to eject the ball from the whirlpool exit. The moment I turn on the game it starts firing at the exit of the whirlpool. I have a video of exactly what happens when I power on the game.
I did a couple test on the switches as well, here's what it said, guessing that's one of the issues.
Whirlpool Popper 61 (A) - OPEN
Whirlpool Exit 62 - CLOSED
Whirlpool Right 63 - CLOSED
Any advice on how to prevent the ball from getting stuck down the chute from the whirlpool?
Any advice onto how to fix the exit from constantly firing when it shouldn't?
Here's a link to the whirlpool eject and what it does the moment I turn on the machine and the moment I start a new game. Thinks there's a ball there when there is not.
https://www.dropbox.com/s/tppip52jjjun7dc/IMG_4059.MOV?dl=0
[quoted image]

You may have dirty or failing optos in the Lost Mine (or possibly elsewhere). These matrix issues can be confusing and (in my REALLY limited) experience you have to methodically track them down. Here's my thread on a similar, or maybe even the same issue.
https://pinside.com/pinball/forum/topic/phantom-switch-opto-issue-wpc-white-water

The ball getting stuck sounds more like a mechanical issue. If you really get in there and start looking at the issue you should be able to figure it out. I'm sometimes surprised at how easy it is for a pinball to get hung up. Anything out of alignment can cause an issue, debris, rough plastic, etc.

#4000 11 months ago
Quoted from arcadenerd925:

if anyone happens to have a spare set of boulders (NOS or Repro full set) they are looking to part with, PM me. thnx

I was told at the Texas Pinball show that bolder sets would be out in 6 weeks per Starship Fantasy. So that would technically be 2 weeks away? I hope.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 27.00
Boards
KAHR.US Circuits
$ 25.00
From: $ 82.00
Lighting - Interactive
Pinball Z
From: $ 39.00
Cabinet - Toppers
Full Tilt Pinball LEDs
There are 4769 posts in this topic. You are on page 80 of 96.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside