(Topic ID: 62621)

Whirlwind Club... Members Only!


By mof

5 years ago



Topic Stats

  • 2,942 posts
  • 323 Pinsiders participating
  • Latest reply 6 hours ago by gutz
  • Topic is favorited by 154 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 786 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_20190815_180345 (resized).jpg
20190804_150315 (resized).jpg
20170924_001356 (resized).jpg
sy11rb1_a03a (resized).jpg
20180506_201111 (resized).jpg
k (resized).PNG
IMG_20190804_213034 (resized).jpg
IMG_20190804_171604 (resized).jpg
74D7149E-477F-4937-B723-EF2B0C09EBEA (resized).jpeg
20190802_223221 (resized).jpg
20190802_223304 (resized).jpg
ww (resized).jpg
20190710_221746 (resized).jpg
A0991078-054B-4A19-B0D0-0A64F7BF39D2 (resized).jpeg
F93A6D28-181A-4650-A5E5-98C1D564E272 (resized).jpeg
5F598813-083C-42E4-A2E4-5EBFA4469040 (resized).jpeg

You're currently viewing posts by Pinsider pugsley.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#41 5 years ago
Quoted from thePLAyNone:

i think the manual states that it should make the orbit as well. I am a proud Whirlwind owner myself, and it will never leave the collection. My new playfield arrives Thursday! Y'all come back now ya'hear!

I like the orange around the coin door, really makes it pop.

I am working on putting some LED strips in front of the cloud pointing up and behind the backbox all tied into the lightning bolt flashers to make the game really light up when the bolt fires.

#43 5 years ago

Oh and last year I took my WW to expo and KOI went and set every HS on it. I have been playing allot to try and knock him off but he still holds GC. I was with in a million a few time and man is that irking me. But kudos to KOI for doing it. It has given me a goal.

#75 5 years ago

I hate the fact that the blinkers in the back box flash with the GI. When you have LEDs for flashers it takes a minuet for them to get out of sync and look like regular blinkers.

1 year later
#523 4 years ago
Quoted from Matt_Rasmussen:

Just did LED's in my flashers and now the flippers activate the flashers briefly when flipped. Is this causes by a temporary short somewhere, or...
Tia

Mine does the same thing. Its a dim flash every time you flip? I am guessing it's being caused by eddy currents. Normal bulbs will do nothing but LEDs are so efficient that it causes them to light up. I could be completely wrong, but that's my guess.

2 months later
#610 4 years ago

I Don't know if this helps cause I am not at home and cant look, but try taking out the 2 screws that hold that rear cloud plastic with the flashers in it. That might give you the access to the ramp.

3 weeks later
#652 4 years ago

One coil raises the ramp and the other releases the catch to let it fall back down. They should only pop once when going either direction. And only one of them should pop.

5 months later
#758 3 years ago
Quoted from mrgone:

I will lock a ball. the next ball pops into the shooter lane. it plays fine. sometimes during game play the ball in the lock will randomly eject back into play. when one ball drains the game keeps playing and the lock light. I can re lock a ball and normal game play resumes.

Last year at expo I noticed mine doing the same thing. I haven't done anything to it yet to fix it but I suspected the switches too. Now that I think about it they do all have crimp connectors on them. I bought 3 new switches any way. Guess Ill just swap them out and solder the wires on.

2 months later
#812 3 years ago

I plan on putting 2 LED strips in front of the cloud and 1 behind it and tie them to the 3 flashers that are the lightning bolt above the playfield in the back. Just haven't gotten around to it yet.

1 year later
#1553 2 years ago

There are 2 switches in that subway. One you pass when going into the right cellar and one for when that ball is at the kickout. It could be the first switch is flakey.

#1564 2 years ago
Quoted from Bruincdc:

It doesn't register when you enter the Left or Right Side, just plays the sound as if you hadn't activating the Celler yet.

So you can hit it in to either left or right and it never kicks it back out and just stays in there or does it kick it out like it went in the left even if it went in the right? if its the latter then the switch for the right is not working. put the machine into switch edge and activate one of the 2 switches... it should make a beep. if you are activating and its not making the beep then you have a bad switch or wiring.

1 week later
#1576 2 years ago

Sadly since getting my bowler I had to move my machine over to the short end of the room and had to remove the cloud to make it fit. Its just not the same with out the fan.

4 weeks later
#1633 2 years ago

I was on the original run and still haven't gotten an email. I even signed up again for the second run... will see.

3 weeks later
#1712 2 years ago

Mine showed up last week and I did not notice any of the imperfections in the clear.

2 months later
#1840 1 year ago

I cant tell... but I had the set screw on the motor gear come loose and it made them spin slow kinda like that... but it got worse over time. Get some lube if you can on all 3 disc bearings, that helped speed mine up. And as it has been said check the setting for the speed.

2 weeks later
#1851 1 year ago

Yeah that 3 way should have a million point bonus attached to it. I think I can count on my hands the number of times I have done it.

3 weeks later
#1900 1 year ago

Were they dim and flickery? If so its probably the resistors.

http://techniek.flipperwinkel.nl/wms11/index3.htm#display

1 week later
#1907 1 year ago

2 switches down there. One is at the eject side and the other is on the cellar side. sounds like the cellar side switch is not working. Look for broken wires. If you know how go into switch edge test and activate that switch by hand and see if it registers.

#1910 1 year ago

Some times the 2 flaps of metal are bent out causing the same problem. I know I had 2 machines that I had to bend them back to 90 cause they were forward causing weak plunges.

3 months later
#2127 1 year ago

I had a similar problem with locked balls releasing when they were not supposed to. I removed the slide off connectors and soldered wires directly to switches and now its fine.

6 months later
#2375 10 months ago

Are you still using the push on spade lugs that were original? I cut them off and soldered mine in and that cured that issue.

3 months later
#2563 6 months ago

Worst that happens is you will be back in this thread asking where something goes.

3 weeks later
#2620 6 months ago

They should be on all the time with the GI then they come on late some times for certain lighting effects.

2 months later
#2845 3 months ago

LOL... Toilet paper.

Promoted items from the Pinside Marketplace
3,900
Machine - For Sale
Gardner, MA
3,150 (Firm)
Machine - For Sale
Asheville, NC
$ 30.00
Playfield - Decals
Metal-Mods
€ 3.70
2,950
Sale Pending!
Danville, VA
From: $ 19.99
Eproms
Matt's Basement Arcade

You're currently viewing posts by Pinsider pugsley.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside