(Topic ID: 75868)

Taxi Club... Members Only!


By mof

6 years ago



Topic Stats

  • 2,040 posts
  • 264 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 hours ago by KSUWildcatFan
  • Topic is favorited by 115 Pinsiders

You

Linked Games

  • Taxi Williams, 1988

Topic Gallery

There have been 624 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_20200708_150939 (resized).jpg
IMG_20200713_215626 (resized).jpg
IMG_20200713_201600 (resized).jpg
IMG_20200713_210433 (resized).jpg
47DCF513-C42A-4530-B9D6-F0053AB553C6 (resized).jpeg
A3837FEB-FBA5-4471-89D4-243F604E0766 (resized).jpeg
IMG_20200712_124048 (resized).jpg
IMG_20200710_044538 (resized).jpg
taxi pict #4 7-10-20 (resized).jpg
taxi pict #2 7-10-20 (resized).jpg
Taxi pict #1 7-10-20 (resized).jpg
IMG_20200710_044538 (resized).jpg
IMG_20200709_172450 (resized).jpg
IMG_20200709_172438 (resized).jpg
IMG_20200709_172425 (resized).jpg
IMG_20200709_172413 (resized).jpg

There are 2040 posts in this topic. You are on page 37 of 41.
#1801 3 months ago

May not be useful if X-Pin is out of stock, but the jackpot display works fine in my Taxi. The grey vinyl gels do help a lot when the game is off.

#1802 3 months ago

I had great customer support when I ordered from x-pin. They originally sent me the wrong jackpot display by mistake. One email and 2 days later the correct one was in the mailbox. I still have the gel covers for mine, but the unlit display doesnt really bother me anymore. It's kinda grown on me I guess.

#1803 3 months ago
086F0B57-FEEC-4025-BB65-A4C154EB224B (resized).jpeg0FBA53FF-A608-496E-AFCD-02E3ADFE7478 (resized).jpeg1CC1B23E-0F39-4EE8-BA8E-4D4F2831A36A (resized).jpeg2C32A0B0-170F-441F-AB55-44B7D15B7BCF (resized).jpeg4D119218-2BB7-4D2C-AEF5-C2B01DD880EB (resized).jpeg53A7194F-9449-4495-9793-20D6BC3A74F5 (resized).jpegA5B2F6F5-C9AA-4AEB-A48C-65A5A1F6F4D3 (resized).jpeg
#1804 3 months ago

Some pics of my restored Taxi i wanted to share..
mirco playfield, re clearedcoated.
New ramps, plastics, etc etc...
Love the way is looks!

#1805 3 months ago

How is the micro playfield? I’m thinking of picking one up.

Registration?

Colors?

Insert leveling?

10
#1806 3 months ago

And with that Taxi is officially the first piece of furniture in my home, gonna light it up tonight!

E0E54E0F-2D3B-4414-A083-C382BA72B070 (resized).jpeg
#1807 3 months ago

Can’t wait to see that topper!

#1808 3 months ago

And kaboom! There was one weird issue that I’m not sure if it’s due to board design or just a fluke. One of the flashers on the left side literally smoked out, other than that it works!

A5444F9C-3F5D-437C-8CAC-A795F13980DE (resized).jpeg
#1809 3 months ago

My oddball Taxi! Playfield is definitely original and has Marilyn, ROMS and backglass Lola hmmm lol. But with some lighting adjustments and some TLC this thing will be all mine!

B37E6F5A-83E1-46A1-8D44-90F470EDA541 (resized).jpeg
#1810 3 months ago

So I haven’t actually looked at the switch yet but the test report has an error on there that’s odd to me. “Check switch 19 right jet bumper”. Normally wouldn’t be odd, what’s odd is the bumper is working correctly during gameplay. Surely there aren’t multiple switches there but I’m sure I’ll figure it out once I take a look. Anyone else have something like this happen?

#1811 3 months ago
Quoted from Jmckune:

So I haven’t actually looked at the switch yet but the test report has an error on there that’s odd to me. “Check switch 19 right jet bumper”. Normally wouldn’t be odd, what’s odd is the bumper is working correctly during gameplay. Surely there aren’t multiple switches there but I’m sure I’ll figure it out once I take a look. Anyone else have something like this happen?

Probably just the scoring switch for the right jet bumper. A quick switch test will help you out there.
*EDIT: I had the same issue on F14 Tomcat. Left sling operated correctly but didnt score when the slingshot coil activated. My switch was just out of adjustment.*

Funny I also have a Marilyn on my PF but Lola on the BG.

#1812 3 months ago

“Check left lane change” hmm you don’t say... idk how some people come up with this stuff
On an unrelated note, does anyone know where this ground braid is supposed to go?

B28F69A3-3173-4548-8044-07C00EEAE729 (resized).jpegimage (resized).jpg
#1813 3 months ago

That ground braid goes to the coin door, I believe.

#1814 3 months ago

Correct attaches to coin door. Here's 2 picts of mine I'm redoing at this time:

DSCN8033 (resized).JPGDSCN8034 (resized).JPG
#1815 3 months ago

Thanks for pics! Gonna have to order 2 new switches. The adjustment on the bumper couldn’t get much tighter, it just doesn’t have any spring left in it and won’t go down once the bumper lowers.
When I first got game almost every eject from the Santa/Joyride/Gorbie was going SDTM. Checked level 7 degrees. Reduced to 6 degrees and now ejecting to left flipper every time!

Is the speaker in the bottom of the cabinet supposed to have a capacitor on it? When I first turn game on it hums pretty loud, after playing a game or two, the hum quiets to almost nothing.

#1816 3 months ago
Quoted from Jmckune:

Thanks for pics! Gonna have to order 2 new switches. The adjustment on the bumper couldn’t get much tighter, it just doesn’t have any spring left in it and won’t go down once the bumper lowers.
When I first got game almost every eject from the Santa/Joyride/Gorbie was going SDTM. Checked level 7 degrees. Reduced to 6 degrees and now ejecting to left flipper every time!
Is the speaker in the bottom of the cabinet supposed to have a capacitor on it? When I first turn game on it hums pretty loud, after playing a game or two, the hum quiets to almost nothing.

My taxi had a bit of a humming sound..I touched the volume pot inside of the cabinet (left side) and it temporarily went away. Ideally, I’d take it apart, and clean it/spray some air n assemble it again..

#1817 3 months ago

If I touch the volume it quiets just a tad. I think it’s an old capacitor somewhere in the game because after sitting for 5 minute idle or about 2 minutes playing a game it quiets completely.

#1818 3 months ago

Spray some deoxit in the volume knob and turn back and forth several times..it’ll be good as new after!

#1819 3 months ago
Quoted from Kerry_Richard:

Correct attaches to coin door. Here's 2 picts of mine I'm redoing at this time:[quoted image][quoted image]

So I’m pretty sure this isn’t the original coin door and I know it’s missing parts. Does it matter where on the door I put the braid as it doesn’t look like yours

image (resized).jpg
#1820 3 months ago

My thoughts are "no", it doesn't matter, as long as you attach it to a good grounded surface (no painted surface).

#1821 88 days ago

Joined the club yesterday! I plan to do a full restore on her. Can’t wait to get started!

268F194E-CD43-4A65-953C-672B1D35A2E1 (resized).jpeg
#1822 88 days ago

I have a question about the bell. The bell in my game sounds one ”ding” during gameplay when you hit something in the game that activates the bell (multiball, large mystery bonus, etc). I believe the bell is supposed to sound a full ring?

In coil test mode, the bell sounds one “ding” like it does in game. The wiring looks good. Any suggestions?

03059818-CE14-4373-B3FB-92062683521C (resized).jpeg2E986929-1E5D-409F-AD0B-51D595B33C47 (resized).jpeg
#1823 88 days ago

That switch should be opening when the striker hits the bell to cut power and let the coil release

#1824 88 days ago
Quoted from zacaj:

That switch should be opening when the striker hits the bell to cut power and let the coil release

That was it, the left switch leaf needed to be adjusted back a little so the contacts are just barely touching. The left contact had too much pressure on the right contact so the switch wasn’t opening fully. Love that ringing bell! Thanks!!

#1825 88 days ago

Mine does the same thing. So what do we do to allow for a full ringing?

#1826 88 days ago

I adjusted the left leaf back so the contact still stays closed, but loose enough that it can open fully. I also cleaned the contacts. After I adjusted it, in coil test mode I could see the spark between the contacts.

In coil test it just does a single ding but in game play it fully rings.

9C429B1E-484D-4C61-8C7F-234CCA5EFAB5 (resized).jpeg
#1827 88 days ago

So you loosened the switch at the base and still kept it as a closed switch ?

#1828 88 days ago
Quoted from Budman:

So you loosened the switch at the base and still kept it as a closed switch ?

Yeah other pics I’ve seen show it’s nc, so I believe it is. The contacts on mine were just pressed against each other too hard. This pic shows what it looks like now and it’s working correctly.

DA1D169E-73B9-4777-8F5A-369A581B763F (resized).jpeg
#1829 84 days ago

Newest Taxi Club member logging in. We've had our Taxi for about 19 years now,...the kids loved it growing up,...it went dormant for a few years, then into storage for several years between moves,...but it's time to dust off the cob webs, and bring, what is quite possibly the best Pinball Machine ever made, back to life and start that meter running! Found this site researching parts and issues, some really great and helpful posts, and love to see the enthusiasm this game brings and deserves!! Restoration is underway!

#1830 84 days ago

Just arrived from Germany! Gotta put some part orders together and get started!

88B00B48-FAE7-416A-AADB-5684FA19F677 (resized).jpeg
#1831 83 days ago

Weird issue that popped up today while playing. All the sudden, the GI isn’t flashing anymore when it should. Bell stopped working. I think it’s related but does anyone know where to look?
Seems like everything that’s not working is connected to brown wires on J12 on CPU board. It looks a little funky but reseating didn’t help

#1832 83 days ago

Here is the suspect connector, nothing from it is working, I noticed solder on it. I haven’t done any work to this game so maybe it has to do with that

8D91A046-2992-4B28-9946-050EB1FD0D7D (resized).jpeg
#1833 83 days ago

Here is the back of the board

CBC4C20C-B400-473E-A84E-5FE98AE73B79 (resized).jpeg
#1834 83 days ago
Quoted from Jmckune:

Here is the back of the board[quoted image]

Those are some really bad solder joints. Looks like one of them isn't making contact at all. Do you have the skills to fix it?

#1835 83 days ago

No I don’t. Fortunately I work somewhere that can show me how. Although I think it may have blown a fuse from those unclipped transistor legs. Which one? Who knows! System 11 manuals don’t really give much description on what the fuses do

#1836 82 days ago

Went to work and clipped those transistor legs. Every transistor on the board tested good. So hopefully the legs just touched the backbox metal and blew the fuse. Have to wait for new ones to come In.

10
#1837 82 days ago

Finally got my hardtop on!
1st time doing this sort of thing and wasn't sure if I could get out of the hole I was digging on disassembly... but I got it all back together and everything works!!! Great learning experience!

20181208_114016 (resized).jpg20200404_104753 (resized).jpg20200404_110029 (resized).jpg20200419_192547 (resized).jpg
#1838 79 days ago

Everything on my Taxi has been sorted out including the fit it threw the other day. I even managed to take the spinout from getting to 75k max and now it’s rolling over to 10k on full plunge. I got worried when I first started adjusting it because after messing with it it wouldn’t go past 25k. Big relief when I was able to get it! Kind of a hack but I had to shim the shooter rod to angle down more because it was too high and was as low as it could get in the cabinet hole.

#1839 79 days ago
Quoted from Jmckune:

Everything on my Taxi has been sorted out including the fit it threw the other day. I even managed to take the spinout from getting to 75k max and now it’s rolling over to 10k on full plunge. I got worried when I first started adjusting it because after messing with it it wouldn’t go past 25k. Big relief when I was able to get it! Kind of a hack but I had to shim the shooter rod to angle down more because it was too high and was as low as it could get in the cabinet hole.

Slap an MRS on and get even more spins out it! C'mon, you're leaving me hanging!

#1840 79 days ago

sonic where can an MRS be purchased? Thanks

#1841 79 days ago
Quoted from ChrisPINk25:

sonic where can an MRS be purchased? Thanks

From me - we make them! Just PM me....

Matt with M&M Creations

#1842 79 days ago
Quoted from Jmckune:

Everything on my Taxi has been sorted out including the fit it threw the other day. I even managed to take the spinout from getting to 75k max and now it’s rolling over to 10k on full plunge. I got worried when I first started adjusting it because after messing with it it wouldn’t go past 25k. Big relief when I was able to get it! Kind of a hack but I had to shim the shooter rod to angle down more because it was too high and was as low as it could get in the cabinet hole.

Mine has a quarter wedged under the bottom of the shooter housing.... Maybe a common fix?

#1843 79 days ago

Lol that’s exactly what I did just wedged a quarter under it.

#1844 78 days ago

Is there any way to adjust the joyride kickout? Mine goes SDTM more than I’d like it to. I don’t see any obvious way to do it but I do see the mechanism is very far to the right of the opening.

C9CE56C9-68CA-4480-98BA-4F3A0E203A9A (resized).jpeg
#1845 78 days ago

You should be able to bend the end of the mech that strikes the ball one way or the other. That should help.

#1846 78 days ago

So I’ve decided to do a thing... outside edge will take care of this horrid upper playfield

32430855-9CB1-40AA-AE3A-03F533844D3E (resized).jpeg
#1847 78 days ago

Does anyone know the best way to take these switches off? The wires seem bent in a way to where the gates don’t want to come off. Should I just pull the switch actuator off underneath the playfield?

Also I have 3 T nuts that I can’t figure out how to get out. Locktite used I’m sure. I broke one. Others just spin and the nut on the bottom is not gripping the playfield so I can’t get them out. Any ideas?

C0D38F4E-41E1-47A1-8F5D-B20B44875B07 (resized).jpeg
#1848 78 days ago

Loosen the switch underneath and remove it from the wire hanging down.

Can you grab the loose T nuts with vice grips or something?

#1849 77 days ago
Quoted from zacaj:

Loosen the switch underneath and remove it from the wire hanging down.
Can you grab the loose T nuts with vice grips or something?

That did it thanks! These T nuts are being stubborn. That’s the last bit of trouble it’s gonna give me. Here is where I am currently

141F1131-816D-404A-90E4-038C98532BA6 (resized).jpeg
#1850 77 days ago
Quoted from Jmckune:

Lol that’s exactly what I did just wedged a quarter under it.

Does it show on the front of the cab though? Like cosmetically, can you see it? Curious about this fix..

Promoted items from the Pinside Marketplace
Wanted
Machine - Wanted
Hillsborough Township, NJ
$ 279.95
$ 54.99
Cabinet - Shooter Rods
Lighted Pinball Mods
From: $ 5.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 259.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
From: $ 129.10
Cabinet - Sound/Speakers
PinWoofer
Trade
Machine - For Trade
Topeka, KS
There are 2040 posts in this topic. You are on page 37 of 41.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside