(Topic ID: 226176)

T2 - light glitch

By stf_dnx

3 years ago



Topic Stats

  • 8 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 years ago by zacaj
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

View topic image gallery

t2 lights (resized).jpeg

#1 3 years ago

Hello
I have 2 weird glitches on my T2. It has leds, but i bought it like that, so no idea if leds are non-ghosting ones or if the board has been upgraded.
1st glitch: pass code and vault key are on when the game starts, and globally these 2 ones behave rarelly during the game (cf. pic)
2nd glitch: the bank targets (the "lite kickback" ones on the bottom right of the playfield) move and go on and off with the flippers.
Any clue are welcomed, thanks

t2 lights (resized).jpeg

#2 3 years ago

Do the bank targets match up with the upper lanes maybe?

I'd start by replacing any fishy LEDs with incandescents, at least as a test.

#3 3 years ago
Quoted from zacaj:

Do the bank targets match up with the upper lanes maybe?

I don't think so. Upper lanes are working correctly, bank targets are quite erratic

Quoted from zacaj:

I'd start by replacing any fishy LEDs with incandescents, at least as a test.

yes, i'm gonna try this and let you know if it works better with incandescents

#4 3 years ago

For the ones that are lit always, could be that transistor that control them, have you tried testing each lamp on the test how they behave?.
Good luck

#5 3 years ago
Quoted from arqpuebla:

For the ones that are lit always, could be that transistor that control them, have you tried testing each lamp on the test how they behave?.
Good luck

Transistor should be a whole row / column.

#6 3 years ago

If the inserts are always on (and its not the entire row or column that is on), check the diode on the lamp(s) that are stuck on. It probably failed shorted or your wiring on the socket is mashed, shorting out.

If an entire row/column was stuck on, you would have more like 8 inserts always on.

#7 3 years ago

So, after running some tests:
The passcode and Vault key work correctly when tested, the same for the bank targets. These 2 lines of lights are numbered 71 to 75 (yellow dots) and 76 to 78 (bank targets).

BUT, when I test lights 81 to 88, the correspondant lights in 70's lights up at the same time.
For example, when I test the right ramp million (82), Vault key (72) lights up.
And zacaj were actually right, when I test the top lane lights (86 87 88), the bank targets (76 78 79) lights up accordingly.

Any clue what I should fix?

#8 3 years ago

Check the diodes on the lamps in column 7, it's possible one is bad.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside