(Topic ID: 186817)

Stargate vuk coil connections spark when activated.


By Milton187

2 years ago



Topic Stats

  • 4 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by Benhurr
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 2 years ago

Ahoy pinheads,

I am working on getting a Stargate cleaned up. Getting a parts list together and when testing the machine I noticed
sparks on the vuk coil connections sparking. Both terminals. I examined the coil and connections. No cracked solder joints/missing insulation on wires. It is a factory connection. For the heck of it I removed the coil and replaced it. Cut and re-soldered the wires. Same thing! Works fine, just sparks at the connections. Correct voltage. Anyone else see this?

Milton

#2 2 years ago

Does it have a diode installed?

#3 2 years ago

Yes it does.

M

1 week later
#4 2 years ago

Same on my stargate...I think it's normal

Promoted items from the Pinside Marketplace
3,000 (OBO)
Machine - For Sale
Tulsa, OK
$ 42.00
2,800 (OBO)
Machine - For Sale
Wappingers Falls, NY
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
$ 249.00
3,200 (OBO)
Machine - For Sale
Renaissance, FLORIDA
$ 38.00
Cabinet - Sound/Speakers
ModFather Pinball Mods

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside