(Topic ID: 285579)

Squawk and Talk . Speech and background noise only, no sounds.

By pinlink

9 months ago



Topic Stats

  • 5 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 9 months ago by Quench
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

No games have been linked to this topic.

    Topic Gallery

    View topic image gallery

    A11C007A-F317-4629-9D43-20EE34ED16DC (resized).jpeg

    #1 9 months ago

    The speech is perfectly fine and the background sound is there too. Just no sounds. This is an Elektra.

    Settings are correct (#18 on 3), so I assume it is on the board. Any ideas on what to check in this situation?

    #2 9 months ago

    All talk, no squawk.

    #3 9 months ago

    Has the S&T sound board been re-capped? Very common for the two 2uF capacitors in the audio chains to go open circuit.

    Background sounds comes from the U12 AY-3-8912 sound generator which is working.

    Sound effects come from the U10 AD558 Digital to Analog converter. Its output goes through the 2uF capacitor at C43 so suspect it first.

    #4 9 months ago

    Thanks. This is what c43 looks like. I'll replace and report back.

    A11C007A-F317-4629-9D43-20EE34ED16DC (resized).jpeg
    #5 9 months ago
    Quoted from pinlink:

    Thanks. This is what c43 looks like. I'll replace and report back.

    Replace the 2uF capacitor at C36 as well. Consider re-capping the whole board. Some of the 1uF caps go bad including the 10uF cap at C15.

    Hey there! Got a moment?

    Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside