(Topic ID: 282376)

Squawk and Talk Sound Issue

By billsgto

8 months ago



Topic Stats

  • 6 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 8 months ago by billsgto
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

View topic image gallery

IMG_20201123_222823779 (resized).jpg

#1 8 months ago

Hello,
I just bought a Fathom machine and the sounds will play non-stop after the game had ended. I reflowed solder on the pins used on the sound board and reseated all connectors but no luck.
Any help would be greatly appreciated!

IMG_20201123_222823779 (resized).jpg
#2 8 months ago

Above the U4 ROM, the zero ohm resistor at jumper position "X" needs to be in the "W" position.
i.e. X needs to be vacant, W needs to be jumpered.

#3 8 months ago

Thank you, so I can just desolder that resistor and move it up to 'W'? I'm curious how it worked fine for the previous owner but now it's not working correctly for me.

#4 8 months ago
Quoted from billsgto:

Thank you, so I can just desolder that resistor and move it up to 'W'?

Yes, desolder it and move it up. With X currently being jumpered, only half of that U4 ROM is accessible so you're going to be missing speech/sound effects and it could possibly be causing your problem.

#5 8 months ago

Good eye Quench !

Chris Hibler - CARGPB #31
Http://chrishiblerpinball.com/contact
http://www.PinWiki.com/ - The new place for pinball repair info

#6 8 months ago

That did it, the sounds stop when the game ends now! I'm definitely hearing new sounds that weren't there before too.

Thank you so much Quench, I really appreciate your help!

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside