(Topic ID: 66093)

Silverball Mania Owners Club & Restorations Fans Also Welcome


By Hellfire

6 years ago



Topic Stats

  • 123 posts
  • 40 Pinsiders participating
  • Latest reply 15 days ago by slochar
  • Topic is favorited by 15 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 78 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

SBM_Backbox_Silverball.jpg
WP_20190911_18_19_26_Pro (resized).jpg
IMG_20190910_155532129 (resized).jpg
IMG_20190910_155550259 (resized).jpg
received_497918981037775 (resized).jpeg
received_406864790021696 (resized).jpeg
20190703_195732 (resized).jpg
IMG_20190831_220332741 (resized).jpg
IMG_20190831_220301462 (resized).jpg
IMG_20190831_220318086 (resized).jpg
pasted_image (resized).png
2530074B-C7FA-4235-8444-FC64F37A8DDA (resized).jpeg
IMG_20190718_175036 (resized).jpg
IMG_20190508_140620 (resized).jpg
IMG_20190508_140602 (resized).jpg
IMG_20190508_140547 (resized).jpg

You're currently viewing posts by Pinsider enaud.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#117 40 days ago

Just joined the club! It's a really clean machine. The owner didn't know anything about pins and had never opened it up. There's a little planking, but not bad. That's the good.
The bad is very minimal. The up kicker and kick down coils were disconnected. I tested the coils and resistance is good. So, I hooked them up. The up kicker locked on power up. So, I tested the Q12 transistor and it was bad. I replaced Q12 transistor and now the coil doesn't lock on when I power up. But when I go to the solenoid test, it fires and locks on. All other coils test fine.
So, where should I go on the solenoid driver board now? Replacing Q12 was easy enough but I don't know where to go from there.
Any advice is solicited. Cheers!
WP_20190911_18_19_26_Pro (resized).jpg

Update: I tested the resistors on the driver board and they appear to be okay. When testing the coils I noticed that one leg of the diode was loose. So, I replaced the diode and it's working now!!!

Added 39 days ago:

I spent some more time on it today. I had some phantom switches around the tilt area. Replaced the tilt cap and noticed the roll ball tilt was disconnected. I connected it and found that the 1N4148 diode was bad. Replaced that and it works great now! Repaired one bad display and it's up and running!!! I'm so luck that all the boards are good and everything is working great.
Now on to the restoration phase.
Cheers!

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 15.00
From: $ 159.95
From: $ 45.00
Displays
PinballSolutions.eu
$ 119.95
Boards
Allteksystems
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 149.95
Boards
Allteksystems
$ 14.50
Electronics
PinballElectronics.com
$ 149.00
$ 16.00
Electronics
Yorktown Parts and Equip

You're currently viewing posts by Pinsider enaud.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside