(Topic ID: 241179)

Shaker Won’t Turn Off


By Krupps4

1 year ago



Topic Stats

  • 7 posts
  • 5 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 months ago by Rockytop
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

One image has been uploaded to this topic. (View topic image gallery).

2301C7A8-22E2-4439-92E7-0994DFCA749E (resized).jpeg

#1 1 year ago

Hi. I installed a shaker motor in a TWD pro a couple of weeks ago. It’s worked as it should since the install. During a game today, it clicked on and would not turn off. I shut the machine off and back on and it continued to run. I unplugged all the connectors and then reconnected them. Still runs. To be clear, it runs even if there isn’t a credit. Any thoughts? Thanks in advance for the help.

#2 1 year ago

Check the driver transistor Q8. Page 13 in the manual has a chart. The schematics aren't in the manual I downloaded so I can't tell you where Q8 is located.

#3 1 year ago
Quoted from Krupps4:

Hi. I installed a shaker motor in a TWD pro a couple of weeks ago. It’s worked as it should since the install. During a game today, it clicked on and would not turn off. I shut the machine off and back on and it continued to run. I unplugged all the connectors and then reconnected them. Still runs. To be clear, it runs even if there isn’t a credit. Any thoughts? Thanks in advance for the help.

Im wondering if the circuit board it plugs into fried. Do you have another Sam machine you can try it on, or borrow the board from?

#4 1 year ago

There was/is a slight electrical smell.

-1
#5 1 year ago
2301C7A8-22E2-4439-92E7-0994DFCA749E (resized).jpeg
11 months later
#6 3 months ago

I have the same thing happening with a shaker I recently installed in my Iron Man VE.

Factory shaker from Stern.
Was installed and working properly, and all of a sudden the shaker came on and wouldn't shut off...it comes on as soon as I start up a game.

Any ideas on where to start?

#7 3 months ago

I found this issue, in case this saves someone some time in the future. The board (part # 520-6803-00 REV A) was bad that came with the kit. I had another one and I installed it, and now everything is working as it should.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 79.00
Lighting - Under Cabinet
Arcade Upkeep
4,500
Sale Pending!
New York, NY
$ 399.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
$ 16.00
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
6,200 (OBO)
Machine - For Sale
La Verne, CA

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside