(Topic ID: 215752)

Road Show Question about Sensor wires and trouble shooting


By rtotans

12 months ago



Topic Stats

  • 12 posts
  • 7 Pinsiders participating
  • Latest reply 11 months ago by rtotans
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 5 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

rd parts 2 (resized).jpg
road show exra wire (resized).jpg
road show extra wire trying to see where it goes (resized).jpg
rs part (resized).jpg
road show sensor bars close uo (resized).jpg

#1 12 months ago

Good morning Pinsiders. I'm running into a problem with fixing my road show. As of right now my bulldozer sensor doesn't work. I installed a new mini circuit board for the bulldozer. However it's still not working after replacing it. Then I noticed I have an extra wire and I don't know where it goes. I have what I think are the green sensor bars. One is plugged in and the other I can't find the home. here are some pics if they help. Maybe also if someone has pictures of their game with a close up shot under the play field, so maybe I can see what is wrong. thanks. Any suggestions and help would be greatly appreciated.

road show sensor bars close uo (resized).jpg

rs part (resized).jpg

road show extra wire trying to see where it goes (resized).jpg

road show exra wire (resized).jpg

rd parts 2 (resized).jpg

#2 12 months ago

Not sure about that wiring but you need to ajust the eddy board with the small pot.

#3 12 months ago

I was having the same issues and replaced the eddy board with the pinbits eddy board and never looked back. An absolute must for this game IMHO.

#4 12 months ago

That extra wire needs to be plugged into the board in the 2nd picture. Male plugs are on the top side of the board.

#5 12 months ago
Quoted from rtotans:

Good morning Pinsiders. I'm running into a problem with fixing my road show. As of right now my bulldozer sensor doesn't work. I installed a new mini circuit board for the bulldozer. However it's still not working after replacing it. Then I noticed I have an extra wire and I don't know where it goes. I have what I think are the green sensor bars. One is plugged in and the other I can't find the home. here are some pics if they help. Maybe also if someone has pictures of their game with a close up shot under the play field, so maybe I can see what is wrong. thanks. Any suggestions and help would be greatly appreciated.

You need to turn the Potentiometer just above the led in the second picture until the light comes on - JUST comes on - should be a very small adjustment.

Then when it senses a ball rolling over the PF where that sensor board is, the light should go out and it should register a hit.

#6 12 months ago
Quoted from vireland:

You need to turn the Potentiometer just above the led in the second picture until the light comes on - JUST comes on - should be a very small adjustment.
Then when it senses a ball rolling over the PF where that sensor board is, the light should go out and it should register a hit.

I haven't done this in a while but I think it's the other way around. The light should be just off and come one when the ball is near.

#7 12 months ago
Quoted from Marten:

I haven't done this in a while but I think it's the other way around. The light should be just off and come one when the ball is near.

Yeah, now that I think about it, you're right. I haven't done it in forever, either.

So he'll want to adjust until the light comes ON, then back off a tiny bit until the light JUST goes off.

#8 11 months ago

Thanks, am I missing where the 3rd wire goes to? I only see 2 spots on the board (Not seeing another board either) I'm not seeing any other place to plug it. Can you tell from the pictures? I appreciate it.

#9 11 months ago

I can't tell from the pictures but if I remember correctly there are two sensors for Ted and one for Red.....what are the wire colors and try to match it with the manual..

#10 11 months ago

both are blue. I will try and look up. Unfortunately I don't have the manual, thx

#11 11 months ago

Okay, then you seem to have an extra eddy sensor, (they are all wired with a blue pair of wires) that needs to go to one of the three eddy sensor circuit boards.....You also need to download the manual...

http://www.ipdb.org/files/1972/Williams_1994_Red_Ted_s_Road_Show_Operations_Manual_October_1994_OCR_searchable_includes_parts_information_and_schematics.pdf

#12 11 months ago

ok, thanks. does anyone have a close up pic around this area? that would be very helpful.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 27.99
Lighting - Interactive
Lee's Parts
$ 40.00
Lighting - Other
Rock Custom Pinball
$ 11.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
From: $ 29.00
Boards
KAHR.US Circuits
$ 50.00
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
€ 3.70
$ 16.95
Playfield - Toys/Add-ons
pinballmod
$ 9.90
Playfield - Toys/Add-ons
pinballmod
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
$ 29.99
Lighting - Interactive
Lee's Parts
From: $ 9.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
From: $ 9.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
$ 11.95
$ 62.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 20.00
Electronics
Yorktown Parts and Equip
$ 19.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
From: $ 369.95
Boards
PinSound
$ 62.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 34.95
Playfield - Toys/Add-ons
pinballmod
$ 115.00
Playfield - Other
Great American Pinball
$ 75.00
Playfield - Other
Great American Pinball
$ 47.00

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside