New! Dark mode!

Browsing Pinside at night? Getting tired of all the white? Switch to dark mode using the button in the top right (or CTRL-B)!

(Topic ID: 276812)

Right slingshot leaf switch wiring picture please?


By AlexRogan84

88 days ago



Topic Stats

  • 4 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 88 days ago by LTG
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 2 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_1825 (resized).jpg
IMG_1823 (resized).jpg

You're currently viewing posts by Pinsider alexrogan84.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#1 88 days ago

I got my LW3 about a month ago and the right slingshot was not working. Turns out the upper leaf switch had one of the tabs broken off and so the wiring to it was no longer connected.

I have a replacement switch in and attempted to solder back into place the wires exactly as they were previously located. Trouble is, I'm not sure they were in the correct place to begin with.

I have attached two pictures, one of the leftside slingshot which works fine and then my rightside slingshot which is not working. This picture is with my replacement upper leaf switch installed. I did get the diode back attached and the little blue highlighted end is towards the middle tab.

I did go through the machine's diagnostics and I can get the slingshot to fire the coil when forcing it to, it just won't fire when you hit the switches with the ball.

Anyone have some pictures they could share or tell me what might be wrong on my own? Only difference I see for sure from left to right is on the right I have a pair of white with blue wires and the left side only has a single white with blue wire in that same spot.

IMG_1823 (resized).jpgIMG_1825 (resized).jpg
#3 88 days ago

Thanks a lot for that explanation. The slingshot is working now. I'd love to tell you why, but I don't know! I looked it all over again, like you described, and while I didn't move any wiring connections, I might have wiggled something snug again. Who knows?! If it was something that was only sort of a good connection, it'll likely stop working just as spontaneously. If that happens, I'll look at it all over again. Thanks again.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 12.50
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
From: $ 40.00
Lighting - Interactive
Professor Pinball
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
€ 95.00
Lighting - Led
FlipperLED
From: $ 9.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 27.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
$ 50.00
$ 99.00
Playfield - Other
Arcade Upkeep
$ 35.00
Cabinet - Other
Arcade Upkeep
From: $ 369.95
Boards
PinSound
From: $ 99.99
Cabinet - Other
Lighted Pinball Mods
$ 15.00
Playfield - Decals
Metal-Mods
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 17.50
Playfield - Plastics
Pinball Haus

You're currently viewing posts by Pinsider alexrogan84.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside