(Topic ID: 256717)

Rescue 911 (System 3 Gottlieb) Continues to blow F6


By RebootMac

88 days ago



Topic Stats

  • 16 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 17 days ago by RebootMac
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 7 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

Screenshot_20200108-092111_Drive (resized).jpg
20200108_092342 (resized).jpg
20191220_103031 (resized).jpg
20191212_134827 (resized).jpg
20191212_134716 (resized).jpg
20191212_135017 (resized).jpg
20191202_155811 (resized).jpg

You're currently viewing posts by Pinsider benhurr.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#3 88 days ago

As the fuse burns, you could not test any voltage but only test wire resistance with an Ohmmeter with pinball powered off...
20Volts are for motors so unsold the chopper motor and test his ohm value, if you find 1 on there legs, it is burned. Follow all green grey grey wires 588 and test any things sold on those wires.
Also check C2 and the diode bridge links to F6 as show on schematic.
Ps: this is a Stargate schematic so you'd better check if wires colors are same

Good luck
20191202_155811 (resized).jpg

1 week later
#7 78 days ago

If flippers works on test mode but didn't in plays, it came from a cold solder wreck on common wire number 288...as the F30 is also link to this common wire, it probably be broke somewhere

20191212_134716 (resized).jpg20191212_134827 (resized).jpg20191212_135017 (resized).jpg
1 week later
#10 70 days ago

Follow wire 288

20191220_103031 (resized).jpg
1 week later
#12 57 days ago

Look at the card powered optical switches fix under the playfield, if a red diode shines, optical sensors are bad. 1 red diode for 2 optical sensor, pull off connector and clean them then retry...(was the problem on mine) To work on optimal switches, use a camera or a phone camera when pinball powered on...the transmitter might look brighter (like a diode shining but lower) to be sure that it came from the transmitter, switch the bad one with a one working...if it works it came from the card, if not you have to change the transmitter. If the diode works but nothing happen when you pass through, transmitter and receptor might be align better.
Good luck

#14 51 days ago

1st check continuity to ground wires then test if you got 5volts coming to the optical card board...

20200108_092342 (resized).jpgScreenshot_20200108-092111_Drive (resized).jpg
Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 249.00
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 42.00
$ 10.00
Playfield - Decals
Mods for your pinballs
$ 59.00
Playfield - Toys/Add-ons
Sparky Pinball
$ 29.99
Cabinet - Sound/Speakers
Lighted Pinball Mods
$ 179.00
Flipper Parts
Mircoplayfields
From: $ 130.00
$ 42.00
Playfield - Toys/Add-ons
The MOD Couple
$ 52.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 7.00
$ 40.00
Gameroom - Decorations
Arcade Arts
$ 15.00
Playfield - Decals
Metal-Mods

You're currently viewing posts by Pinsider benhurr.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside