(Topic ID: 240006)

Puzzled: "10" Skywall Tolls Collected Will Not Light on Whirlwind


By AdjustFailure

10 months ago



Topic Stats

  • 4 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 10 months ago by gutz
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 10 months ago

I've had this one problem with my Whirlwind for years but not found root cause to fix it yet.

On my Whirlwind, all lights, flashers and illumination work fine, except one: the "10" Skyway Tolls Collected will not light up ever.

I have done the following checking:

- it is not the bulb itself or the removable socket (checked by swapping)
- there is no voltage ever reaching the socket for "10" at all on the wire molex connector under playfield
- there is continuity on the RED with GRAY-BAND wire from the board connector to the under playfield connector

The lamp matrix table says transistors Q87 x Q60 would be controlling power to that bulb? However on the matrix all the
other bulbs on the row x columns on Q87 and Q60 work perfectly. So I am missing something but not sure what.

So what component might be the problem that would prevent just this one "10" Tolls Collected bulb not to ever light?

#2 10 months ago

Does it lite in lamp test mode?

#3 10 months ago

No, that one bulb does not light in test mode.

#4 10 months ago

Bad diode? Cold solder? Broken trace? Broken daisy chain wire?

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 50.00
$ 16.50
Lighting - Led
Lermods
$ 12.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 19.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
$ 259.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
$ 839.00
Flipper Parts
Mircoplayfields
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 30.00
Playfield - Decals
Metal-Mods

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside