Problem Sound Speech System 11


By McPin54

3 weeks ago


Stats

  • 7 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 weeks ago by McPin54
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

Find

Search this topic for posts matching certain words or written by a specific Pinsider. Or both!




Linked Games



Topic Gallery

One image has been uploaded to this topic. (View topic image gallery).

20170920_075135 (resized).jpg


#1 27 days ago

I have an Elvira and The Party Monsters that I just got back up and running with help from all you great pinsiders on another thread.
I was so happy today to come home any finally play it when I had a drop target opto not registering. I took the assembly out from underneath the playfield to clean it up and fix it. After putting it back together and back into the game I powered on the machine and I have no music, just speech. All the sounds were working minutes before I did this. I have no idea where to start on this one. What the heck could I have done by messing with the drop targets?!?!?! Speech but no music? Any help on where to start is much appreciated.

Thank you.

#2 27 days ago

Check your 12 volts at the power supply.

#3 26 days ago
Quoted from GRUMPY:

Check your 12 volts at the power supply.

Just checked it. Everything measures as it should.

Thank you

#4 26 days ago

No 12V = no CPU boot on Sysyem 11, with the game booting, there has to be 12V from the power supply.

Reseat all the cables going to/from the sound board in the upper left of the head.

Does the game give a quick beep or series of fast beeps on power up? That is the sound board diagnostics giving an "all's well" or error code.

--
Rob Anthony
Pinball Classics
http://LockWhenLit.com
Quality Board Work - In Home Service
borygard at gmail dot com

#5 26 days ago
Quoted from Borygard:

No 12V = no CPU boot on Sysyem 11, with the game booting, there has to be 12V from the power supply.
Reseat all the cables going to/from the sound board in the upper left of the head.
Does the game give a quick beep or series of fast beeps on power up? That is the sound board diagnostics giving an "all's well" or error code.
--
Rob Anthony
Pinball Classics
http://LockWhenLit.com
Quality Board Work - In Home Service
borygard at gmail dot com

Rob,

You are the Super Hero of Pinball Tech!

After your post I thought maybe I'll try swapping out the ribbon cable between the two boards . That was the problem!

Thanks once again!

20170920_075135 (resized).jpg

#6 26 days ago

What was the problem that fixed the game to not reset

#7 26 days ago
Quoted from tonyhoff1:

What was the problem that fixed the game to not reset

It was the slam tilt switch.

Totally overlooked it.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 14.95
£ 99.00
Playfield - Toys/Add-ons
PinballToys
$ 18.99
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
£ 75.00
Playfield - Toys/Add-ons
PinballToys
5,400 (OBO)
Machine - For Sale
Melbourne, VIC
$ 40.00
Lighting - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 8,500.00
Pinball Machine
Operation Pinball
£ 60.00
Cabinet - Decals
Sillyoldelf Mods
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
From: $ 29.95
$ 6.00
Electronics
German-Pinball-Modular
$ 239.99
Lighting - Led
PinballBulbs

Reply

Wanna join the discussion? Sign up for a Pinside account, or log in if you already have an account.