(Topic ID: 113092)

POTC Sails


By fly

5 years ago



Topic Stats

  • 18 posts
  • 8 Pinsiders participating
  • Latest reply 5 years ago by ccbiggsoo7
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 2 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

zdjecie 2 (2).JPG
zdjecie 1 (2).JPG

#1 5 years ago

how to turn the ship test is all right

during the game,
sails do not fall down

#2 5 years ago

i have the same problem and i havent figured it out yet. sometimes my ship has difficulty coming back up. jus tdont have teh time to look into it right now. what version of cod are you running?

#3 5 years ago
Quoted from busa32927:

ship has difficulty coming back up

Tighten bolts on the clutch.

Quoted from busa32927:

i have the same problem and i havent figured it out yet.

Poor connection in the IDC connector for the ship's switches.

LTG : )™

#4 5 years ago
Quoted from busa32927:

what version of cod are you running?

v6.00

Quoted from LTG:

Poor connection in the IDC connector for the ship's switches.
LTG : )™

check on
thanks

#5 5 years ago

zdjecie 1 (2).JPG zdjecie 2 (2).JPG
#6 5 years ago

I actually am having an issue going the other direction. My sails drop fine (I was told when they first were sticking to make sure that solenoid was dropping the "L" bracket to allow them to fall and it wound up that the black jacketed cable was rubbing a bit against it. I just repositioned it and that fixed that problem), however my ship won't go all the way down all the time. Sometimes it does, and sometimes it only goes down halfway.

The motor runs but it doesn't make it all the way down sometimes. I don't see anything binding when i remove the glass, and the motor definitely runs. I don't hear gears grinding or binding so I don't think it's the gearbox.

If I take the ship out I don't see anything protruding that the ship would catch on.

Could it be the clutch? I bought a new one put haven't put it in. I also have looked at the wear track. I don't see any gouges or other imperfections that the sliding bolt could get hung up on.

Didn't mean to thread-jack, but figured it was sort of apro po as we are talking about the PotC ship.

#7 5 years ago

Fly

How did you make that adjustment on the "L" bracket.

#8 5 years ago
Quoted from KeithinMI:

Could it be the clutch?

Easy to check and tighten, and yes.

LTG : )™

#9 5 years ago

do you have to remove the ship completely to make this adjustment?

#10 5 years ago
Quoted from busa32927:

do you have to remove the ship completely to make this adjustment?

Up end the ship in ship test and turn off when it's straight up and down. A couple connectors and some bolts. Slides down easily. Tighten bolts on plastic clutch.

Reinstall. See if it's better. Cheaper than a new motor/gearbox.

LTG : )™

#11 5 years ago

After all these years, LTG is still THE man

#12 5 years ago

ok i will try that this weekend. lol on another note i noticed my pirates is on version 1.12 i will be updating the code this weekend too. anyone have a video on this?

#14 5 years ago

sweet talk about fast servide ltg

3 weeks later
#15 5 years ago

Life has finally given me some free time. does anyone have a video on removing the ship. i searched youtube and couldnt find any.

What was the adjusting of the "L" bracket? other than making sure the black cable doesnt rub.

thanks for the help guys

1 week later
#16 5 years ago

I found the best way to remove the ship is:

1) Remove the sails from the ship (4 screws) and set aside.
2) Go into the ship test menu and lower the ship into the "sunk" position.
3) Eject all the balls or plug the trough with a towel.
4) Turn off the machine.
5) Lift the playfield into the upright position, leaning against the backbox.
6) Disconnect the 4 electrical connectors (motor, switches, 2 solenoid)
7) Remove the bolts connecting the ship mechanism to the bottom of the PF
8) Pull the ship mechanism away from the PF.

Easily comes out through the hole in the PF if you remove the sails first. You can get it out with the sails connected, its just a little more tricky.

2 weeks later
#17 5 years ago

Just a quick thank you to all who posted to this topic. Help was right at my finger tips when I needed it. You all are the best!!

#18 5 years ago

Mine was doing same thing, wasnt switches, or motor, but the white plastic slide was wore out, didnt really look too bad but put on a new one and now it works great

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 54.99
Cabinet - Shooter Rods
Lighted Pinball Mods
$ 349.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
$ 54.99
Cabinet - Shooter Rods
Lighted Pinball Mods
4,900 (OBO)
Machine - For Sale
Tabb, VA

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside