New! Dark mode!

Browsing Pinside at night? Getting tired of all the white? Switch to dark mode using the button in the top right (or CTRL-B)!

(Topic ID: 192189)

PotC flippers/coils go dead - SOLVED


By maffewl

3 years ago



Topic Stats

  • 34 posts
  • 7 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by BENETNATH
  • Topic is favorited by 3 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 16 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

J6 (resized).jpeg
IMG_8972 (resized).JPG
IMG_8971 (resized).JPG
IMG_8969 (resized).JPG
IMG_8970 (resized).JPG
IMG_8968 (resized).JPG
IMG_8967 (resized).JPG
IMG_8966 (resized).JPG
IMG_8965 (resized).JPG
IMG_8964 (resized).JPG
IMG_8963 (resized).JPG
IMG_8945 (resized).JPG
Capture (resized).PNG
Capture (resized).PNG
IMG_8928 (resized).JPG
IMG_8927 (resized).JPG

You're currently viewing posts by Pinsider BENETNATH.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#25 2 years ago

Hello,

did you sort this out? I just got a POTC, same symptoms.
my board pictures look the same, with L5 led off but all other ok

#27 2 years ago

Thanks, i'll dig out that.

So first step is to remove connectors.
F10 fuse blows on turning on, i'll have to check if it's a transistor issue or playfield.

Hope to sort it out after xmas break.

1 week later
#28 2 years ago

Hello,

so i had a bit of time today.

F10 fuse blows when J6 is connected. All other connectors are working well, all voltages LED are green and all fuses are working.
Flipper coils, ship, chest and spinner are working well.

Any obvious reason on J6 that would cause J6 connector to burn my F10 fuse ?

I'll connect each wire to determine which pin is creating the issue, but any known reason would be helpful in debugging

and by the way, happy christmas holiday and happy new year

#30 2 years ago

Yep, exactly my plan.
I was just wondering if there is a known weakness on this part of the potc.
I'll keep update

#32 2 years ago

Hello,
Debugging time this morning was productive.
I've found the bad boy, namely pin 6 on j6, "flash back right".
I did not found a map of all flashers to determine their physical location, i've found one at the back right top part of the playfield.
The continuity test gave me a beep with or without bulb, so there is a shortcut somewhere..

To confirm my thinking, i ended by cutting the blk/blu wire at the ribbon level, booting the flipper and fuse is ok.
Game is fully working with the exception of these flashers.
I'm quite happy as ship is working well, and some of the pins on j6 where related to this toy..

I'll continue my investigation, but all clues related to flashers issue are welcome

3 weeks later
#34 2 years ago

POTC gone, did not like the gameplay, a LOTR has replaced it, fully working

Thanks for the help provided

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 65.00
Lighting - Backbox
Arcade Upkeep
$ 11.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
$ 99.00
Playfield - Other
Arcade Upkeep

You're currently viewing posts by Pinsider BENETNATH.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside