(Topic ID: 277423)

Official Avengers Infinity Quest owners thread. "Pinsiders Assemble!"

By Scribbles

9 months ago


Topic Heartbeat

Topic Stats

  • 7,252 posts
  • 559 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 minutes ago by awesome1
  • Topic is favorited by 253 Pinsiders

You

Topic poll

“Of the Avengers featured on the inserts, who is your favorite?”

  • Hulk 85 votes
    19%
  • Iron Man 84 votes
    19%
  • Captain America 51 votes
    11%
  • Black Widow 34 votes
    8%
  • Thor 52 votes
    12%
  • Black Panther 22 votes
    5%
  • None of those weakling, THANOS! 116 votes
    26%

(444 votes)

Topic Gallery

View topic image gallery

IMG_E0779 (resized).JPG
IMG_E0783 (resized).JPG
IMG_0782 (resized).JPG
20210613_161922 (resized).jpg
IMG_0663 (resized).JPG
B81F2ECE-93D9-43EF-811C-58B9132554FF (resized).jpeg
20210611_101839 (resized).jpg
IMG_E0756 (resized).JPG
1453D51F-11D6-42DB-9C9A-6FD8CDE2949C (resized).jpeg
PXL_20210605_234919278 (resized).jpg
B875A584-91E8-4FEA-ADF7-B2B91C1B1086 (resized).jpeg
47084D55-946A-4BF7-BCDE-E18AA64C62CC (resized).jpeg
0FE42E8D-A22A-4387-87A3-18BE145C9BCB (resized).jpeg
IMG_2913 (resized).jpg
IMG_0729 (resized).JPG
80ED7AAF-F2B3-4FA2-8229-C56E9ED1FF64 (resized).jpeg

Topic index (key posts)

17 key posts have been marked in this topic, showing the first 10 items. (Show topic index)

There are 7252 posts in this topic. You are on page 140 of 146.
#6951 29 days ago
Quoted from dougPDX:

Upgraded my Premium speakers to the Kenwood 5.25". I remain kind of underwhelmed with the audio. Has anyone else made that upgrade, and if so can you recommend audio settings? Pinwoofer would be the best solution, but not sure that the AIQ soundtrack would make that upgrade worth the investment.

Quoted from awesome1:

I have upgraded all speakers, kept original sizing, and also have an external sub. Took some tweaking to get the sound where I like it. I'll check my settings and report back a little later. I do like to put the speaker settings as 8 ohm even though the speakers are 4 ohm... gives extra punch at lower volumes like a 'loud' setting on car stereos.

Here's my settings with aftermarket 4 ohm speakers and external sub, all other settings are default:

Currently have volume at 19

Backbox Speaker 4 Ohm
Cabinet Speaker 8 Ohm
Backbox Bass Gain +2.625
Cabinet Bass Gain +7.125
Cabinet Treble Disabled
Feature Adjustment #54
Speech Attenuation -2

#6952 29 days ago

I got my Avengers Pro today (first NIB game), the spinning disc wont spin at all, it was like stuck? i manage to loosen it a little by manually spinning it with my hand but it still wont spin if the ball hits it... the ball just nudges it. Anybody else have this issue??

#6953 29 days ago
Quoted from ModelVault:

I got my Avengers Pro today (first NIB game), the spinning disc wont spin at all, it was like stuck? i manage to loosen it a little by manually spinning it with my hand but it still wont spin if the ball hits it... the ball just nudges it. Anybody else have this issue??

Maybe the disc is adjusted too low? In the key posts for the thread there are instructions for adjusting the height of the disc as well as adjusting the sensitivity, I would start there.

#6954 28 days ago
Quoted from paul_8788:

Maybe the disc is adjusted too low? In the key posts for the thread there are instructions for adjusting the height of the disc as well as adjusting the sensitivity, I would start there.

Yes, I did try those but it didn't help, but thank you for the response. My distributor is coming out to have a look today so hopefully we find a solution.

#6955 28 days ago

Hello,

Having just received a Pro version while waiting for my Premium, it jumped out at me right away.
For regulars of the AIQ, you must be seriously annoyed by the famous decor of the Sanctum, a kind of lamppost suspended above the disk and which obscures certain lights. Indeed, this decoration and the light in the form of a white dome located below mask the lights for the three windows Extra Ball, Add-a-Ball and Spot I-R-O-N.
We have been working on a mod that allows the light to be deported from Doctor Strange's Sanctum.
We deported him (shifted) to the left because on the right it hid Captain America's corridor going towards the bumpers. (Captain America Power-Up shot).
Here is what it looks like on a first model. We may rework the size of the Sanctum logo to make it smaller.
This is Plug and Play, you will just have to unscrew the old Doctor Strange decor and screw it back onto our mod and finally screw the mod where the Doctor Strange decor was.
Some photos to illustrate this.
The Sanctum Logo format can be cutaway or rounded format and the colors can also be chosen
It's up to you.

If you are interested, please do not hesitate to contact me. We sell it at a price of $25 the mod supplied with the two screws, $30 with the shipping costs.
Happy flip everyone.

Lionel.

IMG_0010_edited (resized).jpgIMG_0011_edited (resized).jpgIMG_0016_edited (resized).jpgIMG_0017_edited (resized).jpgIMG_0020_edited (resized).jpg
#6956 28 days ago

Looks like it might block view of tower releases... does this affect the Hawkeye Challenge at all?

#6957 28 days ago
Quoted from metallik:

Looks like it might block view of tower releases... does this affect the Hawkeye Challenge at all?

Not at all.
Here is an other photography with the view from the player

IMG_0012_edited (resized).jpg

IMG_0021_edited (resized).jpg
#6958 27 days ago
Quoted from lionelpo91:

Hello,
Having just received a Pro version while waiting for my Premium, it jumped out at me right away.
For regulars of the AIQ, you must be seriously annoyed by the famous decor of the Sanctum, a kind of lamppost suspended above the disk and which obscures certain lights. Indeed, this decoration and the light in the form of a white dome located below mask the lights for the three windows Extra Ball, Add-a-Ball and Spot I-R-O-N.
We have been working on a mod that allows the light to be deported from Doctor Strange's Sanctum.
We deported him (shifted) to the left because on the right it hid Captain America's corridor going towards the bumpers. (Captain America Power-Up shot).
Here is what it looks like on a first model. We may rework the size of the Sanctum logo to make it smaller.
This is Plug and Play, you will just have to unscrew the old Doctor Strange decor and screw it back onto our mod and finally screw the mod where the Doctor Strange decor was.
Some photos to illustrate this.
The Sanctum Logo format can be cutaway or rounded format and the colors can also be chosen
It's up to you.
If you are interested, please do not hesitate to contact me. We sell it at a price of $25 the mod supplied with the two screws, $30 with the shipping costs.
Happy flip everyone.
Lionel.
[quoted image][quoted image][quoted image][quoted image][quoted image]

The final version is better with a reduce size and cutaway shape.
It represents a stylized roof

IMG_0029_edited (resized).jpgIMG_0030_edited (resized).jpgIMG_0031_edited (resized).jpgIMG_0032_edited (resized).jpgIMG_0033_edited (resized).jpgIMG_0034_edited (resized).jpg
#6959 27 days ago

Darn it! Captain Marvel/Ant Man wire form return broke...

1CF91B38-13CC-4115-99BA-67F8029A79AE (resized).jpeg4BC11D9C-EA2E-47CC-B9FB-40FBF0264722 (resized).jpeg
#6960 27 days ago
Quoted from awesome1:

Darn it! Captain Marvel/Ant Man wire form return broke...
[quoted image][quoted image]

I had the exact same failure - easy warranty replacement. In the meantime I just used a twist tie to keep the ramp from rattling around.

#6961 27 days ago
Quoted from dougPDX:

I had the exact same failure - easy warranty replacement. In the meantime I just used a twist tie to keep the ramp from rattling around.

Cool, I’ll put in a claim, thanks.

Yeah I used a tie wrap for now. Gotta keep playing!

AAF33FD3-C75C-44E8-AC29-05BAB584A618 (resized).jpeg
#6962 25 days ago

Count me in, im in THE CLUB.
Very nice machine, which level you have on your machine? im looking the best flow possible, i belive this machine wins a lot with a "perfect" level.
Any of you already resume the gems strategy?

Thanks

#6963 25 days ago

I just got my AIQ Premium today! However . .
When I launch a ball it always launches 3. What is the common cause for this? It says to install 8 balls, and I counted them correctly.

#6964 25 days ago
Quoted from crwjumper:

I just got my AIQ Premium today! However . .
When I launch a ball it always launches 3. What is the common cause for this? It says to install 8 balls, and I counted them correctly.

It only takes 6 balls . Take 2 out and you should be fine.

#6965 25 days ago

Not sure if this has been brought up before, but I realized today my marvel ramp right side front mount to the play field is not a bolt it’s just a free floating peg. Not sure if some plastic should be there? I cut a wedge out of a post rubber and fished it through the hole. Cleaned up everything and just hit the ramp about 3x my normal total (yeah I was trying for it more) and got a 58M binary champ with reality gem on marvel and my best combo total. I hope this helps others! Getting that right entrance gate further right by filling the void in that hole reduced the rattling and really changed my game.

47485440-AAF9-409B-A82F-85401B380D18 (resized).jpeg

A4CC824D-380F-4AFB-AABB-1B10ABEA6D3F (resized).jpeg
#6966 25 days ago
Quoted from Plungerboy:

Not sure if this has been brought up before, but I realized today my marvel ramp right side front mount to the play field is not a bolt it’s just a free floating peg. Not sure if some plastic should be there? I cut a wedge out of a post rubber and fished it through the hole. Cleaned up everything and just hit the ramp about 3x my normal total (yeah I was trying for it more) and got a 58M binary champ with reality gem on marvel and my best combo total. I hope this helps others! Getting that right entrance gate further right by filling the void in that hole reduced the rattling and really changed my game.
[quoted image][quoted image]

Did you remove the guide to get the rubber in there or just push it in with the peg already in the hole?

#6967 25 days ago
Quoted from Eightball88:

It only takes 6 balls . Take 2 out and you should be fine.

Interesting:

9C63B21F-8F63-45FB-9471-0D4D33A2033F (resized).jpeg
#6968 25 days ago
Quoted from crwjumper:

Interesting:[quoted image]

Ooops... the factory probably put a TMNT ball sticker on by accident. Definitely AIQ takes 6 balls.

#6969 25 days ago
Quoted from EaglePin:

Did you remove the guide to get the rubber in there or just push it in with the peg already in the hole?

I just held the guide to the right and fed it through with a toothpick initially until I could get it from underneath with some tweezers to then tug from the bottom and worked it through to flush with the surface.

#6970 25 days ago
Quoted from Plungerboy:

Not sure if this has been brought up before, but I realized today my marvel ramp right side front mount to the play field is not a bolt it’s just a free floating peg. Not sure if some plastic should be there? I cut a wedge out of a post rubber and fished it through the hole. Cleaned up everything and just hit the ramp about 3x my normal total (yeah I was trying for it more) and got a 58M binary champ with reality gem on marvel and my best combo total. I hope this helps others! Getting that right entrance gate further right by filling the void in that hole reduced the rattling and really changed my game.
[quoted image][quoted image]

Where? Under the circled mounting "bolt" area? I'll have to check mine.

Screenshot 2021-05-19 120224 (resized).png
#6971 25 days ago
Quoted from crwjumper:

Interesting:[quoted image]

That’s weird Obviously the wrong sticker was applied. Hopefully this is the only QA issue you have!

#6972 25 days ago

Monday night was the first time I lost ALL 6 Gems!

Time gem got away as I drained my final ball. Mind and Power I just didn't hit the final shot.

IMG_0629[1] (resized).JPG
#6973 25 days ago
Quoted from awesome1:

Where? Under the circled mounting "bolt" area? I'll have to check mine.
[quoted image]

Oh, I thought he was talking about putting the rubber in this hole

905437c760c62126589f917b99720a9a3b79ca61 (resized).jpeg
#6974 25 days ago
Quoted from awesome1:

Monday night was the first time I lost ALL 6 Gems!
Time gem got away as I drained my final ball. Mind and Power I just didn't hit the final shot.
[quoted image]

And still 400M+ score. Nice!!!

#6975 25 days ago
Quoted from EaglePin:

Oh, I thought he was talking about putting the rubber in this hole[quoted image]

That’s the one! Red circle, thanks for the assist. Updated original post.

#6976 25 days ago

Any adjustment on the "marvel ramp" PRO model, sometimes goes to the flippers others to the sling

#6977 25 days ago

Hi guys,just bought a pro couple 100 $ under cause used for a month, OMG this pin never stop to surprise me...deep code and special things soooo satisfyin’....was like who thinks about this and that!

#6978 25 days ago

OK Guys and Gals,

Picked up a brand new (10 Plays) AIQ Prem. 2 issues. Dr. Strange portal not coming up. I hear that is it qualified, but no rise. #2 subway VUK not firing. Uggh. I check all the tests and did not see even a test for the VUK. Help..... Repairers Assemble..............I would love a step by step troubleshooting method. Super technical.. Solder be damned! I will prevail.

Standing by.

#6979 25 days ago
Quoted from bsrhardy:

OK Guys and Gals,
Picked up a brand new (10 Plays) AIQ Prem. 2 issues. Dr. Strange portal not coming up. I hear that is it qualified, but no rise. #2 subway VUK not firing. Uggh. I check all the tests and did not see even a test for the VUK. Help..... Repairers Assemble..............I would love a step by step troubleshooting method. Super technical.. Solder be damned! I will prevail.
Standing by.

Did you factory reset and make sure all are turned on in settings?

#6980 25 days ago

Just a quick q that has probably been dealt with but my plunger is too weak and will not send the ball up the BP ramp, the auto plunger is even worse. Any fixes/suggestions much appreciated. Thanks.

#6981 25 days ago
Quoted from bsrhardy:

OK Guys and Gals,
Picked up a brand new (10 Plays) AIQ Prem. 2 issues. Dr. Strange portal not coming up. I hear that is it qualified, but no rise. #2 subway VUK not firing. Uggh. I check all the tests and did not see even a test for the VUK. Help..... Repairers Assemble..............I would love a step by step troubleshooting method. Super technical.. Solder be damned! I will prevail.
Standing by.

There are tests for these in the menu:
1) Diag/Game/Mtr (Strange Motor Test)
2) Diag/Game/Sub (Subway Lock Test)

#6982 25 days ago
Quoted from bsrhardy:

OK Guys and Gals,
Picked up a brand new (10 Plays) AIQ Prem. 2 issues. Dr. Strange portal not coming up. I hear that is it qualified, but no rise. #2 subway VUK not firing. Uggh. I check all the tests and did not see even a test for the VUK. Help..... Repairers Assemble..............I would love a step by step troubleshooting method. Super technical.. Solder be damned! I will prevail.
Standing by.

Make sure it doesn't accidentally have PRO Model code. Download and update to latest Premium/LE Code and start there.

#6983 25 days ago
Quoted from John1210:

Just a quick q that has probably been dealt with but my plunger is too weak and will not send the ball up the BP ramp, the auto plunger is even worse. Any fixes/suggestions much appreciated. Thanks.

My factory orange spring was weak and I replaced it with one from eBay and manual plunge now makes the ramp. For autoplunge my only successful method has been frequent waxing.

#6984 24 days ago
Quoted from jlock:

My factory orange spring was weak and I replaced it with one from eBay and manual plunge now makes the ramp. For autoplunge my only successful method has been frequent waxing.

Thanks ill try fitting a stronger spring.

#6985 24 days ago
Quoted from bsrhardy:

OK Guys and Gals,
Picked up a brand new (10 Plays) AIQ Prem. 2 issues. Dr. Strange portal not coming up. I hear that is it qualified, but no rise. #2 subway VUK not firing. Uggh. I check all the tests and did not see even a test for the VUK. Help..... Repairers Assemble..............I would love a step by step troubleshooting method. Super technical.. Solder be damned! I will prevail.
Standing by.

As awesome1 said, make sure you are running the correct code. Then make sure no connections worked themselves loose in shipping. That isn't uncommon. Check and reseat any connectors you trace to that area. If that didn't help, check any solder joints connected to those areas. If not any of those things, I would reinstall the latest code (even if it's already correct) just to make sure that's all good.

#6986 24 days ago
Quoted from RGAires:

Any adjustment on the "marvel ramp" PRO model, sometimes goes to the flippers others to the sling

If this is a question, I'm not a pro owner but I have seen in conversations it should feed the right flipper. If it's hitting the right sling frequently you can try adjusting the sling sensor(s) to be less sensitive by bending the back leaf away from the front slightly. I think you'll always have some shots that activate there though, and you don't want to completely de-sensitize the slings but some adjusting is possible there.

#6987 24 days ago
Quoted from awesome1:

Make sure it doesn't accidentally have PRO Model code. Download and update to latest Premium/LE Code and start there.

Brilliant. That was it. Does that happen very often? Would not have thought of it, but in hindsight it makes sense. The two Prem features not functioning, should have seen it.

Thanks again, you guys rock. This forum saves so much time and money.

#6988 24 days ago
Quoted from awesome1:

Ooops... the factory probably put a TMNT ball sticker on by accident. Definitely AIQ takes 6 balls.

Or could it be that they are counting the captive ball(s) I'm sure I've seen similar discrepancies with other machines, possibly IMdn

#6989 24 days ago
Quoted from WJxxxx:

Or could it be that they are counting the captive ball(s) I'm sure I've seen similar discrepancies with other machines, possibly IMdn

I'll have to double check my machine when I'm back home, but pretty sure it says to install 6 balls.

#6990 24 days ago
Quoted from bsrhardy:

Brilliant. That was it. Does that happen very often? Would not have thought of it, but in hindsight it makes sense. The two Prem features not functioning, should have seen it.
Thanks again, you guys rock. This forum saves so much time and money.

Excellent! Always nice when it's a fairly easy fix!

I've seen similar happening a few times, I would think Stern could implement a check for that during code update to insure wrong code wasn't installed.

#6991 24 days ago

The adventure begins... by getting it down the stairs.

20210520_170246.jpg
#6992 24 days ago
Quoted from gorditas:

The adventure begins... by getting it down the stairs.
[quoted image]

You'll love it - got my Premium in November and it gets played daily. Enjoy!

#6993 24 days ago

My new favorite goal is to get iron man multiball queued up, two portal locks, and start reality gem. Pretty soon you have six balls going, bashing drops to start timed modes, and getting a ton of points.

#6994 24 days ago

Another great mod for AIQ from tdiddy. I just installed the Black Panther mod at the back right of the play field. This goes nicely with the Chrysler building in the back, the Pym lab up front and the left blue guide on the Captain Marvel ramp.

I also showed a photo with my Pinball Universe protectors in place to ensure that the side art is not messed up with the mods or when lifting the play field.

Michael

1BD79DE3-5268-4624-803F-BB58D48D0017_1_105_c (resized).jpeg6A1605DD-1AC6-435B-8E16-4E605B3EA9B6_1_105_c (resized).jpegFB5230AD-A894-45F3-9EA1-426557FC9C09_1_105_c (resized).jpeg
#6995 24 days ago

Who has photos and the name of their purple powder coated premium? I did a search, and only found one example in this group.

#6996 24 days ago

My AIQ Premium just went dead after tilting for the first time. I've had tilt warnings before, but never tilted completely. Now I have no lights / indicators at all. Checked connections at the tilt bob and everything looks fine. Just no power at all. Any ideas?

#6997 24 days ago
Quoted from Mechulus:

My AIQ Premium just went dead after tilting for the first time. I've had tilt warnings before, but never tilted completely. Now I have no lights / indicators at all. Checked connections at the tilt bob and everything looks fine. Just no power at all. Any ideas?

So no lights at all on the cpu board? Did your power cable come loose from the back of the pin maybe? I'd start checking the real basic stuff, then follow the troubleshooting flowchart here:

https://sternpinball.com/wp-content/uploads/2020/11/SPIKE-System-Manual.pdf

#6998 24 days ago
Quoted from John1210:

Just a quick q that has probably been dealt with but my plunger is too weak and will not send the ball up the BP ramp, the auto plunger is even worse. Any fixes/suggestions much appreciated. Thanks.

Might need a new spring, but make sure the plunger tip is aligned to the middle of the ball in the lane. I also recommend turning the autoplunger power down to 248-250. It's counter-intuitive, but at full power the ball hits the guide rail too hard under the gauntlet and loses too much momentum to make it up the back ramp.

#6999 24 days ago
Quoted from mbelofsky:

Another great mod for AIQ from tdiddy. I just installed the Black Panther mod at the back right of the play field. This goes nicely with the Chrysler building in the back, the Pym lab up front and the left blue guide on the Captain Marvel ramp.
I also showed a photo with my Pinball Universe protectors in place to ensure that the side art is not messed up with the mods or when lifting the play field.
Michael
[quoted image][quoted image][quoted image]

Looks really awesome man, glad you like it

#7000 24 days ago

Just finding out who sells the cpt marvel ramp mod?

There are 7252 posts in this topic. You are on page 140 of 146.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside