(Topic ID: 251618)

My game will not boot. Time Machine DE


By cutlerkeith

5 months ago



Topic Stats

  • 5 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 5 months ago by wayout440
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

One image has been uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_20190913_193326 (resized).jpg

#1 5 months ago

So I picked up a DE Time Machine. Through testing, I have determined that I need a power supply board. Which I have purchased (rottendog) and have yet to install. However, while inspecting the game I also noticed that this sort of daughter board was wired into the reset circuitry. What is it? What were they trying to achieve? Anyone have a clue?

I am limited in my knowledge of board work and am learning with a little help from a good friend.

IMG_20190913_193326 (resized).jpg
#2 5 months ago

I’m pretty sure that’s the flux capacitor

#3 5 months ago
Quoted from cutlerkeith:

However, while inspecting the game I also noticed that this sort of daughter board was wired into the reset circuitry. What is it? What were they trying to achieve? Anyone have a clue?

It's just a simple 555 timer circuit to substitute for the 3 pin PST518B. Maybe they didn't have the part or wanted to alter the watchdog timing.
https://wiki.neogeodev.org/images/1/1e/PST518B.pdf

#4 5 months ago
Quoted from wayout440:

It's just a simple 555 timer circuit to substitute for the 3 pin PST518B. Maybe they didn't have the part or wanted to alter the watchdog timing.
https://wiki.neogeodev.org/images/1/1e/PST518B.pdf

Awesome! Appreciate the response. I installed my new power supply board and the game booted up and works.

The only issue I am still having is when I plug in the GI to the power supply board the GI makes a increasingly quicker click sound while flickering the GI until the GI fades out. I am a little confused by this.

#5 5 months ago
Quoted from cutlerkeith:

Awesome! Appreciate the response. I installed my new power supply board and the game booted up and works.
The only issue I am still having is when I plug in the GI to the power supply board the GI makes a increasingly quicker click sound while flickering the GI until the GI fades out. I am a little confused by this.

Not sure from your description, but it doesn't sound good. Perhaps post a link to a video of the occurence?

Promoted items from the Pinside Marketplace
Wanted
Machine - Wanted
Briarcliff Manor, NY
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 49.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
$ 21.00
From: $ 5.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
Wanted
Machine - Wanted
Rockford, IL
$ 279.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 19.99
Wanted
Machine - Wanted
Greenville, NC
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
$ 29.95
Cabinet - Other
Pin Monk
$ 239.99
Cabinet - Toppers
Tilttopper

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside