(Topic ID: 210228)

Metallica Premium: Check Switch #63 Coffin Magnet Issue


By xbmanx

1 year ago



Topic Stats

  • 2 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 1 year ago by Fezmid
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

#1 1 year ago

Hey everyone. I hate to ask a question that seems to be addressed quite a bit but ive done a lot of reading and can't solve this issue. The coffin magnet isn't working and i get the technician alert to check switch #63. Here are some things ive done so far

1) Looked for loose or broken wires. None.

2) Reseated all the connections on the magnet card. Didn't help.

3) Most up to date software installed. Check!

4) Removed the entire magnet mechanism to see if there were any hidden broken wires. None.

5) Tried to run the diagnostic test - doesnt seem to do anything

6) I have an extra magnet card so i plugged it in without actually unscrewing the other one.l Doesnt fix the issue.

7) Fuse F7 light is lit

If anyone else can shed some light and point me in the right direction I would really appreciate it.

#2 1 year ago

Did you check the magnet using a multimeter - check a thread I started:
https://pinside.com/pinball/forum/topic/metallica-hammer-magnet-troubleshooting-question-multimeter

Apparently it's supposed to be around 4.5 ohms.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside