(Topic ID: 104125)

MET pro senses a ball drain when ball still in play


By Mojosan

5 years ago



Topic Stats

  • 8 posts
  • 6 Pinsiders participating
  • Latest reply 5 years ago by wellarmed
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

#1 5 years ago

Having an unusual issue with MET pro.

It seem as though the game senses that the ball in play has drained when it hasn't.

Any thoughts. It's pretty random.

#2 5 years ago

Reset the connectors on the optos near the ball trough

#3 5 years ago

Thanks. How do I do that? Just unplug and reseat?

#4 5 years ago

Plug was loose, but problem still occurring? Replace the sensor and the board?

#5 5 years ago

i had this problem too.. and it seems to come back after a while again.. so what i did is directly soldered the 2 wires onto the under side of the opto pcb. that fixed it

#6 5 years ago
Quoted from Mojosan:

Having an unusual issue with MET pro.

Unfortunately it's not unusual at all, for a whole host of Sterns.

#7 5 years ago

common stern issue. With the power off, reseat BOTH connectors. Take them off, then firmly put them back on. dont forget the one on the backside, there's 2 that you need to reseat. Good luck!

#8 5 years ago

Go into switch test and bang on the pf to see if an outlane or trough switch reads .
If so adjust the one .

Promoted items from the Pinside Marketplace
4,900
Machine - For Sale
Evansville, IN
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside