Lights Not Working

(Topic ID: 238469)

Lights Not Working


By PokerJake

8 days ago



Topic Stats

  • 15 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 days ago by PokerJake
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 4 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

Screenshot_20190318-184224_Gallery (resized).jpg
20190315_123459 (resized).jpg
20190313_213604 (resized).jpg
20190313_213631 (resized).jpg

#1 8 days ago

I have three light sockets not working. They are the number 1, 2 and 5 in the middle of the playfield. I've tried leds and incandescents. Anyway I can test the socket? I have a multimeter but no idea how to use it. Attached is a photo of the socket

20190313_213604 (resized).jpg20190313_213631 (resized).jpg
#2 8 days ago

Look at some utube videos to learn how to use a multimeter. Once you’ve done that, read the voltage at the bottom of the socket - one lead on the ear and the other on the body. You should read around 7 volts ac.

If you have the voltage on the bottom, you should have it in the socket. One probe on the spring in the center, the other on the side. Don’t let the leads touch each other. If they do, expect a blown fuse.

If you have voltage inside the socket, the bulb should light.

#3 8 days ago

I must not be taking the readings from the correct spot. Insert 1 measured 4v, insert 2 measured 7v insert 5 measured 5v. I tried multiple bulbs in insert 2 and still no light.

#4 8 days ago

And test the diode too if it's bad.I happen sometime.

#5 8 days ago

Diodes tested good

#7 8 days ago

Thanks, it has to be a bad socket. I'm not getting any switch issues.

#8 8 days ago

Here is the schematic, looks like they are all in a line after number 4.

20190315_123459 (resized).jpg
#9 8 days ago

I would say Strobe 8 (Violet black black) wire is broken between "Snow boarding" and "Mogul", assuming L84 is not used or not working.

#10 8 days ago
Quoted from Mageek:

I would say Strobe 8 (Violet black black) wire is broken between "Snow boarding" and "Mogul", assuming L84 is not used or not working.

I checked for continuity between the socket and plug along the v/b/b wire and it checked out.

#11 8 days ago

The wire goes to L84 after #2, does it work?

#12 8 days ago

Not sure what L84 is or where it is

#14 4 days ago

Can you share what the issue was ?

#15 3 days ago

A drop of solder on the first socket and braid wire connecting to the other 3 sockets. Apparently there wasn't a good connection.

Screenshot_20190318-184224_Gallery (resized).jpg
Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
2,000 (OBO)
Machine - For Sale
Columbus, OH
$ 249.00
$ 126.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
From: $ 22.95
Apparel - Men
Great American Pinball
$ 19.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
$ 750.00
Flipper Parts
Mircoplayfields
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
$ 35.00
$ 76.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
€ 8.10
Flipper Parts
Buthamburg
From: $ 22.95
Apparel - Men
Great American Pinball
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
€ 3.95
Flipper Parts
Multigame
€ 222.00
Cabinet - Decals
Buthamburg
$ 48.00
Cabinet - Other
ModFather Pinball Mods
$ 0.00
Pinball Machine
Operation Pinball
$ 10.50
Playfield - Protection
The MOD Couple
$ 79.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside