(Topic ID: 80267)

Jurassic Park club


By louknees

5 years ago



Topic Stats

  • 7,247 posts
  • 422 Pinsiders participating
  • Latest reply 8 days ago by Marco1973
  • Topic is favorited by 186 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 1,694 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_20200110_180039 (resized).jpg
IMG_20200110_175015 (resized).jpg
Screenshot_20200109-025458_Chrome (resized).jpg
JP (resized).jpg
JP (resized).png
20200107_202834 (resized).jpg
20200107_202821 (resized).jpg
7812FF34-932D-4672-8D88-546F9FA83206 (resized).jpeg
IMG_3242.JPG
IMG_3241.JPG
IMG_3238.JPG
IMG_3240.JPG
IMG_3239.JPG
IMG_3237.JPG
829D7A73-65C7-4E12-B70F-C5522E902D02 (resized).jpeg
IMG_8878 (resized).JPG

Topic index (key posts)

56 key posts have been marked in this topic, showing the first 20

Post #63 Data East / JP Ball Trough fix (#7) [Video] Posted by ChadH (5 years ago)

Post #98 Jurassic Park Ford Explorer [External Article] Posted by blondetall (5 years ago)

Post #138 Ball not entering gate at pop bumpers Posted by accidental (5 years ago)

Post #159 Creation Of Jurassic Park’s CGI Dinos [Article / Video] Posted by blondetall (5 years ago)

Post #162 Link to Loop Combo Scoop Mod Thread Posted by InfiniteLives (5 years ago)

Post #182 Link to CRT Mod Thead Posted by CraZyMuffin (5 years ago)

Post #209 Custom Apron Cards Posted by Pinballocks (5 years ago)

Post #322 Playfield Back Wood-Block acrylic mod Posted by smerff (4 years ago)

Post #357 Switch Matrix / Random No Target Scoring Bug Posted by ChadH (4 years ago)

Post #374 Link to Shaker Problem Thread Posted by aobrien5 (4 years ago)

Post #436 Rock Custom Pinball Under Cab Lighting mod Posted by Rock914 (4 years ago)

Post #457 Rock Custom Pinball Acrylic Playfield Backer Mod [Video] Posted by Rock914 (4 years ago)

Post #510 GoodToBeDad's Ramp Gate Mod - Controlled with a PIG2 [Video] Posted by ChadH (4 years ago)

Post #554 1:43 Scale JP JEEP [Amazon Link] Posted by winteriscoming (4 years ago)

Post #570 T-Rex Saucer Replacement [Link] Posted by outcida (4 years ago)

Post #631 T-Rex Hand Puppet Mod Posted by smerff (4 years ago)

Post #687 Loopcombo Site Link Posted by accidental (4 years ago)

Post #743 JP Jeep Flasher Mod [Video / Link to thread] Posted by lkadlec (4 years ago)

Post #950 Chad's Unofficial Code [Link] Posted by ChadH (4 years ago)

Post #1092 CPU / Display Chip Locations [Picture] Posted by Crash (4 years ago)


Topic indices are generated from key posts and maintained by Pinside Editors. For more information, or to become an editor yourself read this post!

You're currently viewing posts by Pinsider loserkid3.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#6447 7 months ago

So I acquired my Jurassic Park a couple of weeks back. I've been able to fix most of everything that was broken on it but I'm stuck with my lighting.

Most of my lighting works but a couple of spots don't. I've replaced bulbs but that hasn't done anything for me. Some lights are out in the center modes (Extra ball, and Stampede). Also a couple of my Trex padlock lights on the apron won't light up.

Could it just be a fuse? My only other thoughts would be reflow solder on the circuit board or start tracing wires.

#6474 6 months ago
Quoted from Mr_Tantrum:

If other lights in the same column and/or row on the lighting matrix work then it is not a fuse. Most likely either a loose wire, a bad socket, or a rusty socket. I would recommend the following:
DO ALL OF THIS WITH THE PIN TURNED OFF!
1) Make sure no wires have come loose from the sockets not lighting on the underside of the playfield. If not, proceed, if so then solder them back on
2) On the topside, remove the bulb and take a small piece of steel wool, insert it into the socket, and rotate back and forth several times to clean the socket lead
3) Make sure you are using a bulb that works in another socket, and try it in the socket not working. If does not work, remove, rotate it 180", and re-insert (some LEDs only work when inserted in correct orientation)[quoted image]

So I found one disconnected wire (to the shoot again light). Fixed it and shoot again works now.

The ones that aren't making sense are the ones on the mode lights. Underneath all the mode lights are on the sane board. Yet extra ball, stampede, and 1 smart missile don't work. I replaced the bulbs and then I exchanged a socket I knew worked with one that isn't working.

When I put the one that I know is good in a spot that isn't working, the light still doesn't work and the socket that wasn't working is now working in it's new location.

Can it still be a broken wire since all the lights are working on the board except the 3? I've tried reseating the wire to the board but nothing.

#6476 6 months ago
Quoted from Mr_Tantrum:

I guess I wasn't understanding you at first. You are referring to the lamps that use the removable twist on sockets, right?
If that is the case you could have a few issues:
- Corroded or broken contacts for the lights not working
- Loose solder connections on the board that need to be reflowed
- Broken/damaged tracers on the circuit board
Can you provide some pics of the light board (with the lights that don't work removed). Eventually, you might have to remove the board to examine both sides.

When I get a moment, I'll get a picture. Thanks!

#6500 6 months ago
Quoted from Mr_Tantrum:

I guess I wasn't understanding you at first. You are referring to the lamps that use the removable twist on sockets, right?
If that is the case you could have a few issues:
- Corroded or broken contacts for the lights not working
- Loose solder connections on the board that need to be reflowed
- Broken/damaged tracers on the circuit board
Can you provide some pics of the light board (with the lights that don't work removed). Eventually, you might have to remove the board to examine both sides.

20190625_081544 (resized).jpg20190625_081721 (resized).jpg
#6502 6 months ago
Quoted from Mr_Tantrum:

I don't see anything visually wrong with the board. Also, I don't know if it would help or not to reflow the arched contact points, but I'd put a meter on them before messing with that to see if you are getting voltage to those points. Still makes me wonder if the issue is with the wiring somehow, but would have to trace for those lights to the backbox to ensure no issues.
Getting beyond my troubleshooting skills, so could use the help of others here.

Is it a possibility that the certain diodes are bad on the board?

#6508 6 months ago

Silly question but which chip on the sound board is the DSP one?

4 weeks later
#6705 5 months ago

Hey guys,

I have a problem with my JP that I'm having a rough time solving. So the Trex head won't go down. But if I move the Trex post underneath the playfield just enough that it is off the switch, the motor kicks on. Trex head drops and comes back up until the post engages the top switch again. Then it acts like it doesn't know what to do.

I replaced the top switch with a new one and that didn't fix the issue. I'm just wondering if I need to make an adjustment or if there is a bigger problem at hand.

I've attached a photo of the switch I am talking about

20190724_175538 (resized).jpg
Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 399.99
Cabinet - Toppers
Top-Notch Target Shields
3,750
Machine - For Sale
Gap, PA
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 35.00
Playfield - Toys/Add-ons
Top-Notch Target Shields
$ 29.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
From: $ 6.00
Playfield - Toys/Add-ons
ModFather Pinball Mods

You're currently viewing posts by Pinsider loserkid3.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside