(Topic ID: 152482)

Johnny Mnemonic wont lock cyberlocks, possible rom issue?


By Boomer71

4 years ago



Topic Stats

  • 7 posts
  • 5 Pinsiders participating
  • Latest reply 4 years ago by Boomer71
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 4 years ago

My JM will lock the cyberlocks and load balls into the matrix the way its supposed to on the first time through. The problem I am having is when the multiball is finished, when I shoot Crazy Bobs again, the diverter wont kick in and the cyberlock lights wont turn on. The DMD goes through the sequence and shows the reward for the ball drop but the diverter and lights dont work. The problem is the same for multiplayers also. If I start a new game, it works the same, ok for first load of matrix, wont load after that. Just started to do this. Possible ROM issue? Any help and suggestions are appreciated, Thanks.

#2 4 years ago

Possible setting? Have you checked the manual?

#3 4 years ago

This is not a rom issue. The game is compensating for what it believes is a broken game. Most likely you have one or more switches that either don't function properly or are intermittent. I would suspect one or more of the switches that the balls trigger when in the matrix. Or perhaps switches that should trigger when the balls are released. One way or the other, it's a switch issue as switches are the only inputs to the software of the state and workings of the game.

#4 4 years ago

Fairly sure that after the first multiball in order to lock balls crazy bobs must be shot followed by the mode start (center) and then the center will be lit for the lock. The two orbit lock shots are only available for the first multiball I gather.

#5 4 years ago

Have a dot after the credit?

Throw the game into test mode. Does it complain about the hand at all? I just had to fuss with the switches / optos on mine recently.

#6 4 years ago

Thanks for the replies, No credit dot. No errors pop up in test report. The glove works fine. More info from testing. All switches seem to be registering properly. I replaced the switch and diode under the drop target in the center lane but no change. If I manually place a ball in the matrix before I shoot Crazy Bobs, It flips up the rack to kick it out the way it should. (all 9). If i manually place a ball after there is one already locked in the matrix, without shooting Crazy bobs again, the glove comes and picks it up the way it should. Not set to tournament, I think this affects multiball, but only for multiplayer. If this is a switch, I dont know which one. Possible board connection? Seems odd it works fine on the first cycle of multiball than wont turn on after that. Just got home from work. Time to dig in again. Thanks for all input.

#7 4 years ago
Quoted from Bubbatom:

Fairly sure that after the first multiball in order to lock balls crazy bobs must be shot followed by the mode start (center) and then the center will be lit for the lock. The two orbit lock shots are only available for the first multiball I gather.

OK Just watched a few You Tube videos, and this appears to be the way the game operates. I guess I never noticed the locks didn't lock every time Crazy Bobs was hit. Thanks to all for the info. Learn something new every day. Feel like an idiot.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 219.99
$ 47.00
3,500 (OBO)
Sale Pending!
Green Brook Township, NJ
$ 22.50

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside