(Topic ID: 233390)

Indiana Jones POA not working

By b0bgagn0n

2 years ago


Topic Heartbeat

Topic Stats

  • 14 posts
  • 5 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by b0bgagn0n
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

View topic image gallery

Capture (resized).PNG
Capture (resized).PNG
B55382AC-D1E3-4EA2-B702-8D1EB24445AF (resized).jpeg
1BB3FEC9-EF15-42A8-B5AE-8B6F295F7C27.jpeg

#1 2 years ago

Need help figuring the issue with the mini pf on my IJ..
I have bad mini pf switch 94 switch 95 error.
I’m not very good at troubleshoothing so I bought and installed the opto and driver board from Homepin but the mini pf still dont work. Tested the motor with a 9V and the motor works fine.
I am cluelless about what to test next.

#2 2 years ago

Each flipper button opto board has two optos. In Tests - Switch Edge - if you press flipper button in slowly or pass something between each opto, do they work ?

LTG : )

#3 2 years ago

Yes they register in switch edge test.

#4 2 years ago

I removed the motor and plugged it on a 9V battery and the motor is good.
The gearbox are good too.

As per Lloyd recommendation, I tested power on the mini driver board and I get a nice 12V on the gray+black wire.

I dont seems to get power at J2 (red+white) on the mini driver board or the motor though.
I replaced the mini-driver and opto board with a brand new Homepin and still no power at the motor.

What should I check next?

#5 2 years ago

Any idea what I should check next?

#6 2 years ago

Something that wasn’t obvious to me the first time is that annoyingly the optos for the mini playfield don’t show up in switch edges test. You have to be in the mini playfield test in order to test if those optos are working.
My other bit of advice would be if you replaced the motor driver board and the opto board, try swapping the opto board back to the original.
I purchased two of the homepin opto boards from two different places and neither one of them worked. Even now with the playfield working I still can’t swap the old one for the homepin boards . They don’t work at all. Maybe it was a bad batch?

#7 2 years ago

Tried swapping the opto board back and still nothing.

#8 2 years ago
B55382AC-D1E3-4EA2-B702-8D1EB24445AF (resized).jpeg
#9 2 years ago

The circuit for the mini pf seems quite simple..but still cant figure what the issue is..

#10 2 years ago
Capture (resized).PNG
#11 2 years ago
Capture (resized).PNG
#12 2 years ago

Did you replace the mini playfield opto board? Great lakes modular sells great boards. Does the POA tilt left and right when you power on the machine? Check for dirty optos or loose connections

#13 2 years ago
Quoted from KornFreak28:

Did you replace the mini playfield opto board? Great lakes modular sells great boards.

GLM did not sell anything. They also did not answer E-Mail. I am also interested in a glm opto board

#14 2 years ago
Quoted from KornFreak28:

Did you replace the mini playfield opto board? Great lakes modular sells great boards. Does the POA tilt left and right when you power on the machine? Check for dirty optos or loose connections

Yes, I replaced both the mini driver and mini opto board and nothing.
The mini pf doesnt tilt at all. Not at startup, not in test, no movement at all.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside