(Topic ID: 234195)

Help lord of the rings.

By JHPSWE

3 years ago



Topic Stats

  • 5 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 years ago by JHPSWE
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 3 years ago

Hi
I can’t understand why my lord of the rings start modes by itself.
I have checked opto and board.
Modes starts random.

#3 3 years ago

Yea sounds like you have a switch registering . Either cold solder joint on opto or just going out . Check also that the connector isn’t loose . Sometimes these can be a little off and cause it to randomly register . You can go into switch test and with the playfield glass off , bang on the playfield alittle and see if that ring switch registers .

#5 3 years ago
Quoted from Phatchit:

Yea sounds like you have a switch registering . Either cold solder joint on opto or just going out . Check also that the connector isn’t loose . Sometimes these can be a little off and cause it to randomly register . You can go into switch test and with the playfield glass off , bang on the playfield alittle and see if that ring switch registers .

Thanks.
I need to change the Italian prom on display so I can understand
Is it only the opto that starts the mode?
I found bad soldering on the switch in the back after the opto.
Can I use opto from a Williams game to test?

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside