(Topic ID: 297952)

Haunted House not booting has error code

By GeekedOnPinball

75 days ago



Topic Stats

  • 9 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 58 days ago by GeekedOnPinball
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 75 days ago

So I had what was once a working game (minus sound) but while trying to measure the voltage on the driver board I think I touched the wrong thing and it blinked, reset, and now I have this code flashing on the scoreboard of 823 130. Should have waited for my pinball guy to help.

#2 75 days ago

Is this "message" on all 5 displays?
--
Chris Hibler - CARGPB #31
http://ChrisHiblerPinball.com/Contact ... for board repairs
http://www.PinWiki.com - The Place to go for Pinball Repair Info

#3 75 days ago
Quoted from ChrisHibler:

Is this "message" on all 5 displays?
--
Chris Hibler - CARGPB #31
http://ChrisHiblerPinball.com/Contact ... for board repairs
http://www.PinWiki.com - The Place to go for Pinball Repair Info

The middle says 13, the other four alternate 000000 and that code

#4 75 days ago

That's the highest score. The game seems OK - exactly what does it do by "not booting"?

#5 75 days ago
Quoted from Tuukka:

That's the highest score. The game seems OK - exactly what does it do by "not booting"?

I guess it's "booting" but I'm not sure since this is my first pre-90s game and it has no sound. It goes to these numbers, then flashes, when I hit start it doesn't do anything at all, as if I am not pushing the button.

#6 75 days ago

Use the button inside the coin door to start diagnostics.
Step up to test 16 and run through tests 16 through 20.
Report results.
18 is switch test.
The credit button should restart any test in progress or just finished.

--
Chris Hibler - CARGPB #31
http://ChrisHiblerPinball.com/Contact ... for board repairs
http://www.PinWiki.com - The Place to go for Pinball Repair Info

#8 74 days ago

Make sure the ball is in the outhole when you press Start. It could be trying to start a game but might only make a sound effect when you push the button but it doesn't see the ball in the outhole (which you can't hear at present.) When you press start is the credit display at least decrementing 1 credit? Or not even that? Does it even coin up with the coin switches?

2 weeks later
#9 58 days ago

Ok I turned it on today and went into the test mode for the first time after reading the wiki and got it to run the lamp tests and such, then powered it off and back on and it started up and let me start a game. Probably a user error. This time it ejected a ball into the shooter laner, no sound still. Odd thing was I was looking at it and it has two pots on the sound board and one inside the coin door. I tried the coin door one and as you turn it up you can hear static, at the highest level the most. Swore I heard low level sound for a short period but it went away and I haven’t gotten it working again yet. Then the sound test did nothing when pressed, at one point it worked and emitted a super high pitch noise, I adjusted the pot on the board as it was very low and the one inside the coin door was all the way up. I hit the test button again and it stopped making the noise. It did not put out the whole 2 tones, 3 tones, etc thing that I saw in the manual. Still no sound. Now I can't get it to actually do a sound test again. DIP switch 30 for attract mode is on. Checked all the fuses with a meter. Checked the A2J1-5/6 (5VDC) and it's getting the correct voltage there. Checked the gates on Z13 IC, all of them look good. Any ideas? The game is sweet without sound can’t wait to experience it with it. Thank you for your help.

1. Check *all voltages* at the sound board, make sure they're present and correct.
A. Check the F8 fuse (1A slo-blo) for the sound board with a meter, you may have blown it when you messed with the pot.
B. Check the A2J1-5/6 (5VDC) connection for cracks around the header pins. This is where the sound board gets it's 5VDC from, it's not uncommon for this issue to be there.
2. Check the Z13 IC (7404) on the driver board for a bad gate, if one of these output signals isn't high at start up, the sound board won't run.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside