(Topic ID: 241088)

F-14 Pop Bumper not working

By bumper123

3 years ago



Topic Stats

  • 8 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 years ago by GRUMPY
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

View topic image gallery

pasted_image (resized).png
pwr 2 (resized).jpg
Power supply 1 (resized).jpg
Coil2 (resized).jpg
Coil1 (resized).jpg

#1 3 years ago

I need some help troubleshooting a pop bumper issue. I purchased the game without the pop bumper working. been able to get the rest of the game running except the pop bumper.

I can put it game in test mode and all the other coils work fine. I measured the 10 ohms across the coil. Tried continuity test from the CPU to the the coil and Coil to the power supply. both are fine. I don't measure any voltage when it is in test mode at the coil.

The coil should be AE-23-800-03 but there is a Sterns 1-26-1200. Can this be an issue?

CPU is new... pop bumper didn't work on the old board either.

Any help is greatly appreciated.

#2 3 years ago
Quoted from bumper123:

I don't measure any voltage when it is in test mode at the coil.

Check for voltage on both lugs of the coil when the game is in attract mode.

Quoted from bumper123:

The coil should be AE-23-800-03 but there is a Sterns 1-26-1200. Can this be an issue?

This coil will be a bit weaker then the original coil.

#3 3 years ago

I check it... No voltage in attract mode at the coil.

What is confusing is there are other coils down stream working.

Here is a couple pictures if that helps.

Thanks

Coil1 (resized).jpgCoil2 (resized).jpg
#4 3 years ago

I think there is a fuse under the PF, give it a check to see if it is burnt.

#5 3 years ago

I checked the fuse... tested good.

Is the pop bumper powered off of solenoid and is only one on the Red /white power circuit? I don't see any burn marks on the board.

Power supply 1 (resized).jpgpwr 2 (resized).jpg
#6 3 years ago

Checked the voltage on the power supply end... 42v to ground.

Checked both wires from the coil to the boards both show good.

The wire on the power supply is terminated here.

pasted_image (resized).png
#7 3 years ago

Found it..the punch down connection on the CPU was not making contact... pushed on it and the bumper works

Thank you for your help.

#8 3 years ago

It was all you! Nice job. You may want to replace it in the future.

Playball!!!

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 5.00
Playfield - Decals
Metal-Mods
$ 19.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
$ 17.00
5,500 (OBO)
Machine - For Sale
Myrtle Beach, SC
$ 59.99
Cabinet - Shooter Rods
Pinball Shark
$ 79.99
Cabinet - Shooter Rods
Lighted Pinball Mods
$ 176.00
Lighting - Interactive
ArcadeMade
$ 18.95
Eproms
Pinballrom

Reply

Wanna join the discussion? Please sign in to reply to this topic.

Hey there! Welcome to Pinside!

Donate to Pinside

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run without any 3rd-party banners or ads, thanks to the support from our visitors? Please consider a donation to Pinside and get anext to your username to show for it! Or better yet, become a Pinside+ member!