(Topic ID: 207118)

DE Playboy Not allowing me into "Expand Adjusts"


By smileymatthew

1 year ago



Topic Stats

  • 8 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 1 year ago by smileymatthew
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 1 year ago

So I've got this DE playboy, working great... I CANNOT get it to free play because everytime I get through the menu and get it to "Expand Adjustments" to get to the rest of the stuff, it will not change to "YES". It stays on NO even when I hit the start button. It makes the noise like it's changing, but it never allows me in. Everything else seems to act normally within the settings for the menu and adjustments.

Anyone ever seen this before? I never have!

#2 1 year ago

Have you tried a new PROM? I've never seen it either, but I've seen a corrupted PROM cause crazy stuff like that to happen.

#3 1 year ago

That will be my next step most likely! Oddly, the rest of the games seems totally fine!

#4 1 year ago
Quoted from CadillacMusic:

Have you tried a new PROM? I've never seen it either, but I've seen a corrupted PROM cause crazy stuff like that to happen.

I was thinking a bad RAM, myself. I did find a reference to this same problem on the same game, but there was no resolution posted. If the game has batteries have you tried replacing those?

#5 1 year ago

Bad RAM is a possibility, that's a good point. Game tries to write a value, but it isn't actually getting written for whatever reason. I'd do that if the new PROM doesn't work.

It wouldn't be a bad battery, though. The game is running off of vcc at that point.

#6 1 year ago
Quoted from CadillacMusic:

Bad RAM is a possibility, that's a good point. Game tries to write a value, but it isn't actually getting written for whatever reason. I'd do that if the new PROM doesn't work.
It wouldn't be a bad battery, though. The game is running off of vcc at that point.

What I meant was actually to pull the battery to clear the RAM - on the off chance that it is corrupted - and then replace with a *fresh* battery. Sometimes that works on old RAM and is easy to try before replacement.

#7 1 year ago

Oh, duh. I figured that was weird, coming from you.

#8 1 year ago

Yeah, pulled batteries and did a factory reset. No change. Interesting that someone else had this same issue on this game! Might try it once more just to see what happens.

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 24.00
From: $ 19.99
2,200 (OBO)
Machine - For Sale
Lansing, MI
From: $ 16.95
$ 67.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
1,800 (Firm)
Machine - For Sale
East Norriton, PA
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 10.00
Playfield - Decals
Metal-Mods
$ 27.99
$ 109.99
$ 35.00
Cabinet - Decals
Pinball Haus
$ 10.95
$ 89.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 24.50
From: $ 75.00
Magazines/books
The Flipper Room

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside