(Topic ID: 72256)

DataEast - Lethal Weapon 3 (lw3) club - Join if you have one or haf one...


By mima

5 years ago



Topic Stats

  • 610 posts
  • 126 Pinsiders participating
  • Latest reply 15 days ago by Atari_Daze
  • Topic is favorited by 69 Pinsiders

You

Linked Games

Topic poll

“I am planing to make my self a set of repro plastics and are considering a making a very very limited run of sets. Are there any interest out there for this?”

  • I would run and grab me a set since there are no NOS made for this pin 34 votes
    41%
  • I would want to get a few single plastics, some are missing on my pin 32 votes
    39%
  • My pin has some beaten up plastics but I prefeer original plastics 3 votes
    4%
  • Nah, waste of moey. the pin plays well without / with warped and beaten up -plastics. 14 votes
    17%

(83 votes)

Topic Gallery

There have been 194 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

20191026_173322 (resized).jpg
20191026_173301 (resized).jpg
20190922_183806 (resized).jpg
20190904_182529 (resized).jpg
Screenshot_20190921-214716 (resized).png
DA09E2B6-5ADD-43B8-883B-A04C80591294 (resized).jpeg
IMG_3827 (resized).JPG
Capture2 (resized).JPG
Capture (resized).JPG
IMG_3448 (resized).JPG
IMG_3446 (resized).JPG
IMG_3445 (resized).JPG
IMG_3444 (resized).JPG
20190829_020118 (resized).jpg
20190829_020131 (resized).jpg
IMG-20190809-WA0005 (resized).jpeg

There are 610 posts in this topic. You are on page 13 of 13.
#601 49 days ago
Quoted from kba78:

They are the same as the ones underneath the brunt one. The schematic should show you what they are too

And used games dont always come with schematic's. Thanks for your help. I didnt actually realize they we all the same just flipped around at first.

#602 45 days ago

The Kick back coil on my LW3 started smoking a few months ago and I haven't had a chance to look into it until now.

At first inspection the plunger wouldn't budge at all. After taking it apart, it looks like the plastic section of the plunger melted to the inside of the sleeve. I threw the MM on and it measured 1.7ohm. This means it's cooked right?

Anyone ideas what might have caused this?

Now in regards to replacing this thing... My coil says AE-23-800-05 on it. "-05" isn't noted in my manual, and even so, -05 on the Marco site looks completely different...
Can anyone suggest an appropriate coil to replace this?

Thanks!

#603 40 days ago

Can anyone recommend some good replacement targets? Can't find any of the yellow ones around.

20190904_182529 (resized).jpg
#605 38 days ago
Quoted from Roy6585:

Can anyone recommend some good replacement targets? Can't find any of the yellow ones around.[quoted image]

I swapped mine out with blue and red ones then put an led board in the back.

20190922_183806 (resized).jpg
#606 36 days ago
Quoted from Atari_Daze:

Anyone know a good source for voltage boards? I'm trying to help a buddy and cannot for the life of me get his 5V line to cooperate.

I've put in new fuse clips, fuses, caps, new LM723, the DB tests with in limits, new 2N6059 which actually tests BELOW the .4 - .6 I expected, tested at around a .38 something if I recall.
Used this as a refrence point:

http://www.pinwiki.com/wiki/index.php?title=Data_East/Sega#Missing_5VDC

Anything I've obviously missed?

Quoted from vec-tor:

The small caps.

Replaced C5 and C6 and still no 5VDC, it does keep blowing F7, ordered new diode bridge. Could that be the culprit even though it is testing OK?

2 weeks later
#607 17 days ago

Few more bits to do but it's coming back together.
I need a 5VDC for the car lights to work.

20191026_173301 (resized).jpg20191026_173322 (resized).jpg
#608 16 days ago
Quoted from Atari_Daze:

Replaced C5 and C6 and still no 5VDC, it does keep blowing F7, ordered new diode bridge. Could that be the culprit even though it is testing OK?

Replaced bridge diode, still blows F7. To summarize above efforts, every component in the 5V line has been replaced and all traces for 5V have been "toned" out.
Any ideas?

Who works on Data East boards?

Thx

#609 15 days ago

I had this happen once drove me crazy.
Ended being the chip at ic1, can't remember the chip number off the top of my head. Worth a shot though

#610 15 days ago
Quoted from kba78:

Ended being the chip at ic1

Yes, the original one this board was toast, had corrosion under it. Cut it out, soldered in a socket and put in new IC, no effect.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 369.95
Boards
PinSound
From: $ 40.00
Lighting - Interactive
Professor Pinball
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
$ 30.00
Electronics
Yorktown Parts and Equip
2,600
Machine - For Sale
Olive Branch, MS
From: $ 16.95
3,495
Machine - For Sale
West Chicago, IL
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
There are 610 posts in this topic. You are on page 13 of 13.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside