(Topic ID: 209558)

Cheetah insert lamps not working


By n1teowl

2 years ago



Topic Stats

  • 6 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by n1teowl
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

You're currently viewing posts by Pinsider n1teowl.
Click here to go back to viewing the entire thread.

#1 2 years ago

I just picked up my first early solid state, Cheetah, and I'm having a problem with a couple of insert lamps. At first I thought they were bad bulbs, but that wasn't the issue. When I bypass the lamp holder with a good one they still won't light up. After checking with a multimeter, neither are receiving power. I can trace the wires up to the lamp board, but don't know where to go next. Any suggestions? Many thanks in advance.

#4 2 years ago

I forgot to mention that one of these lights originally did work and then stopped. I'll try replacing the SCRs for those lamps on the driver board and see what happens. I admit that I don't really know what I'm doing with the multimeter, but the other lamps were pulsing when tested and both of these bad lamps were just sitting around 0V.

2 months later
#6 2 years ago

It turns out it was a bad scr. Replaced and now working great.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 119.95
Boards
Allteksystems
$ 19.99
Electronics
PinballElectronics.com
$ 9.00
Cabinet Parts
Third Coast Pinball
From: $ 15.00
From: $ 140.00
$ 49.99
Electronics
PinballElectronics.com
From: $ 14.00
Electronics
Third Coast Pinball

You're currently viewing posts by Pinsider n1teowl.
Click here to go back to viewing the entire thread.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside