(Topic ID: 79267)

CFTBL- Fans and members welcome!!!


By vilant

5 years ago



Topic Stats

  • 2,531 posts
  • 315 Pinsiders participating
  • Latest reply 22 hours ago by rygar
  • Topic is favorited by 170 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 814 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

CFTBL1.JPG
CFTBL.JPG
gu5.3-connector_al58756-10 (resized).jpg
philips-corepro-ledspot-lv-gu5.3-mr16-7w-827-36d-_-vervangt-50w_8718696814710-21 (resized).jpg
A67B8558-824D-4EF4-BD1A-E7129F212FA8 (resized).jpeg
92E57499-B6E2-4889-ABCC-0EB33FD643DD (resized).jpeg
A23B0794-3056-4DC3-BD3C-EDA797DF1612 (resized).jpeg
2EBF0AB0-0C9B-427D-924A-C74FC0993AEA (resized).jpeg
E51079B0-E2A4-4EA3-A72D-D9F743E99A18 (resized).jpeg
DBE08D7E-CB75-4CC3-89AB-DF88A4A9C502 (resized).jpeg
05D2AEB2-13C4-499A-A224-D5222ADEE619 (resized).jpeg
4C761B32-7E1A-4C13-BFF7-CAC7231C84DE (resized).jpeg
1562897452710763922199904533936 (resized).jpg
20190707_072705 (resized).jpg
20190707_072750 (resized).jpg
20190707_072745 (resized).jpg

There are 2531 posts in this topic. You are on page 51 of 51.
#2501 8 days ago

Quick question- On my creature the left shot has a ramp flap the raises and lowers. In switch test mode the ramp works and moves up and down. But during gameplay the ramp is always in the down position when it should be up. What do you guys think is going on here?

#2502 8 days ago
Quoted from pacman11:

Quick question- On my creature the left shot has a ramp flap the raises and lowers. In switch test mode the ramp works and moves up and down. But during gameplay the ramp is always in the down position when it should be up. What do you guys think is going on here?

Huh. It should only come down in multiball, so you can shoot to the whirlpool ramp for creature letters.

Make sure your metal up/down ramp isn’t rubbing against the plastic ramp underneath it. It may require just a gentle tweak to be centered.

#2503 8 days ago

Does someone have any spare plastics? I need a couple pieces, but not a whole set
I need the snack bar, the plastic to the right of the right ramp under the standup sign, and the playground with the swing set. Thanks!

#2504 8 days ago
Quoted from pacman11:

Quick question- On my creature the left shot has a ramp flap the raises and lowers. In switch test mode the ramp works and moves up and down. But during gameplay the ramp is always in the down position when it should be up. What do you guys think is going on here?

Your small locking coil may not be working.

#2505 7 days ago
Quoted from pacman11:

Quick question- On my creature the left shot has a ramp flap the raises and lowers. In switch test mode the ramp works and moves up and down. But during gameplay the ramp is always in the down position when it should be up. What do you guys think is going on here?

have you down any work recently on the switches / wiring - could be as simple as the wiring of the switch or linked cabling is reversed

#2506 6 days ago
Quoted from swinks:

have you down any work recently on the switches / wiring - could be as simple as the wiring of the switch or linked cabling is reversed

I just picked up this game so I have no idea what’s been done to it. When I shop it out I will tear into this issue since it’s located in a weird spot under some ramps. I’ll check the wires on it too, thanks for the ideas. In switch test mode the ramp will lift up and down but during gameplay ramp doesn’t move at all.

#2507 6 days ago
Quoted from pacman11:

I just picked up this game so I have no idea what’s been done to it. When I shop it out I will tear into this issue since it’s located in a weird spot under some ramps. I’ll check the wires on it too, thanks for the ideas. In switch test mode the ramp will lift up and down but during gameplay ramp doesn’t move at all.

Maybe do one more test before shopping out, activate FILM and drop then ball into either the left subway or the slide shot to activate multiball which activates the up / down ramp. If the ramp lifts up and blocks access to the whirlpool ramp this would then confirm that the wires are opposite somewhere.

#2508 6 days ago
Quoted from pacman11:

I just picked up this game so I have no idea what’s been done to it. When I shop it out I will tear into this issue since it’s located in a weird spot under some ramps. I’ll check the wires on it too, thanks for the ideas. In switch test mode the ramp will lift up and down but during gameplay ramp doesn’t move at all.

You may want to fix the problem before shopping it out so you know all is working before tearing it down.

#2509 6 days ago
Quoted from drummermike:

My Creature has a new problem today. Both the round multiball film lights are on during startup. They stay on during the game. The metal ramp is also in the lowered position. I could not see any wires off under the playfield. All the switches are good. I manually set the ramp up and started multiball. The ramp will not go down and the lights are always on. Any help will be appreciated. Thanks.

Put in new RD power board. All is good now. Someone did a sketchy repair on the back of the original board.

#2510 5 days ago

Upon further inspection it appears that the ramp is activated in the up position but doesn’t go up very high. During test mode I noticed the ramp raises and lowers but only raises maybe a 1/16inch. Is there a way to adjust this ramp? Maybe if someone had a picture of this area from top and bottom of playfield I might notice something.

#2511 5 days ago
Quoted from pacman11:

Upon further inspection it appears that the ramp is activated in the up position but doesn’t go up very high. During test mode I noticed the ramp raises and lowers but only raises maybe a 1/16inch. Is there a way to adjust this ramp? Maybe if someone had a picture of this area from top and bottom of playfield I might notice something.

When I put new ramps in my CFTBL the ramp was hitting the back of the ramp. I had to trim some plastic off to clear the diverter.

#2512 5 days ago
Quoted from Pinash:

Does someone have any spare plastics? I need a couple pieces, but not a whole set
I need the snack bar, the plastic to the right of the right ramp under the standup sign, and the playground with the swing set. Thanks!

I might have these including a clear protector for the snack bar plastic. I'll check and PM you later today.

#2513 5 days ago
Quoted from pacman11:

Upon further inspection it appears that the ramp is activated in the up position but doesn’t go up very high. During test mode I noticed the ramp raises and lowers but only raises maybe a 1/16inch. Is there a way to adjust this ramp? Maybe if someone had a picture of this area from top and bottom of playfield I might notice something.

Can you manually move the ramp up and down? Does it move freely? Sounds like it is catching on something or the maybe you have a issue with the coil/sleeve/plunger

#2514 4 days ago

Does anyone have a pic of backbox connectors j106 and j107 on the power driver board? I'm trying to troubleshoot some flasher/motor issues.

Edit:Does anyone know where the solid red wire off mirror driver board (J1-1) physically connects to? I know it comes from j107-5, but where in the pf flasher circuit/chain does the wire specifically connect to?
15628820269698925794148970370191 (resized).jpg

#2515 4 days ago
20190707_072705 (resized).jpg20190707_072719 (resized).jpg20190707_072745 (resized).jpg20190707_072750 (resized).jpg
#2516 4 days ago

I am looking for a C-12709 three light circuit board for my CFTBL. I found one in Australia. Anything closer?

#2517 4 days ago
Quoted from drummermike:

[quoted image][quoted image][quoted image][quoted image]

Thanks! You are helping me narrow down my mirror motor issue.

Can someone confirm or deny my J106 harness is defficient? The way it's wired it sends 50v over the 20v line straight to the triac driver board Don't ask me how I know
1562897452710763922199904533936 (resized).jpg

#2518 4 days ago
Quoted from Manny65:

Can you manually move the ramp up and down? Does it move freely? Sounds like it is catching on something or the maybe you have a issue with the coil/sleeve/plunger

I haven’t tried manually moving it. The ramp diverter is as high as it can go and it just doesn’t create enough space between the ramp and diverter. Looks like the ramp is cracked and was glued at some point. I’ll probably just replace it and see if that makes a difference.

#2519 3 days ago
Quoted from drummermike:

I am looking for a C-12709 three light circuit board for my CFTBL. I found one in Australia. Anything closer?

Soldered the loose pin on the board. Works now!

#2520 1 day ago

today i made a shrine to my dead hologram in the yard.

i will even take a blue one.

4C761B32-7E1A-4C13-BFF7-CAC7231C84DE (resized).jpeg
#2521 1 day ago

I read about someone using a filter to make a blue holo green again, but never saw any details so I thought I would share what I just did since it actually came out pretty good. And it cost me less than $3. First I picked up a small sheet of yellow acetate from the art supply store and cut it up into 3.75” x 3.75” squares. I then cut .5” x .5” notches out of the corners so I could fold the edges. I ended up using only 3 layers but you may need more or less depending how bad your hologram is. But I did find out the more layers you use, the less bright the holo is. After getting my layers stacked up I used 1” strips of paper, folded in half, and fastened them to the film edges with transparent tape. Similar to a book binding. Once all edges were secure I simply slid the film setup into the light bulb tunnel and that was it. Took me less than an hour and less than $3.

05D2AEB2-13C4-499A-A224-D5222ADEE619 (resized).jpegDBE08D7E-CB75-4CC3-89AB-DF88A4A9C502 (resized).jpegE51079B0-E2A4-4EA3-A72D-D9F743E99A18 (resized).jpeg2EBF0AB0-0C9B-427D-924A-C74FC0993AEA (resized).jpegA23B0794-3056-4DC3-BD3C-EDA797DF1612 (resized).jpeg92E57499-B6E2-4889-ABCC-0EB33FD643DD (resized).jpeg
#2522 1 day ago
Quoted from JayDee:

I read about someone using a filter to make a blue holo green again, but never saw any details so I thought I would share what I just did since it actually came out pretty good. And it cost me less than $3. First I picked up a small sheet of yellow acetate from the art supply store and cut it up into 3.75” x 3.75” squares. I then cut .5” x .5” notches out of the corners so I could fold the edges. I ended up using only 3 layers but you may need more or less depending how bad your hologram is. But I did find out the more layers you use, the less bright the holo is. After getting my layers stacked up I used 1” strips of paper, folded in half, and fastened them to the film edges with transparent tape. Similar to a book binding. Once all edges were secure I simply slid the film setup into the light bulb tunnel and that was it. Took me less than an hour and less than $3.[quoted image][quoted image][quoted image][quoted image][quoted image][quoted image]

Great idea and work. I also swapped the original bulb with a 12v led spotlight 50w. Enough light now!

#2523 1 day ago
Quoted from PeterG:

Great idea and work. I also swapped the original bulb with a 12v led spotlight 50w. Enough light now!

Mines a led bulb also

#2524 1 day ago

Looks good. What bulb did you buy? Mine is missing and havent tackled it yet.

#2525 1 day ago
Quoted from advans13:

Looks good. What bulb did you buy? Mine is missing and havent tackled it yet.

It’s been so long but I think I got the 6000K for a whiter light. I honestly can’t remember

A67B8558-824D-4EF4-BD1A-E7129F212FA8 (resized).jpeg
#2526 1 day ago
Quoted from advans13:

today i made a shrine to my dead hologram in the yard.
i will even take a blue one.[quoted image]

I got a decent hologram im not using bud. Yours 100 shipped

#2527 1 day ago
Quoted from Robertstone0407:

I got a decent hologram im not using bud. Yours 100 shipped

Oh man...dibs if he doesn’t want it!

#2528 1 day ago
Quoted from Robertstone0407:

I got a decent hologram im not using bud. Yours 100 shipped

Wow, don't see them offered a lot, and at that prize

#2529 1 day ago

I just replaced it all with this bright one. Get a GU5.3 connecter and you are good to go

gu5.3-connector_al58756-10 (resized).jpgphilips-corepro-ledspot-lv-gu5.3-mr16-7w-827-36d-_-vervangt-50w_8718696814710-21 (resized).jpg
#2530 22 hours ago
Quoted from Pinash:

Thanks! You are helping me narrow down my mirror motor issue.
Can someone confirm or deny my J106 harness is defficient? The way it's wired it sends 50v over the 20v line straight to the triac driver board Don't ask me how I know
[quoted image]

Looks off. Here is a photo of mine.

CFTBL.JPG
#2531 22 hours ago

Another angle ..

CFTBL1.JPG
Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 96.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 29.99
Playfield - Toys/Add-ons
Full Tilt Pinball LEDs
7,250
Machine - For Sale
Fullerton, CA
$ 10.00
Cabinet - Sound/Speakers
Gweem's Mods
$ 229.99
Lighting - Other
Lighted Pinball Mods
There are 2531 posts in this topic. You are on page 51 of 51.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside