(Topic ID: 257278)

CFTBL 2 balls in shooter lane for multiball


By GameVault

77 days ago



Topic Stats

  • 12 posts
  • 6 Pinsiders participating
  • Latest reply 70 days ago by GameVault
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

#1 77 days ago

When multiball is ready and you put a ball in the right lock, it shoots 2 balls in the shooter lane.
I tried a friends cpu board and the same thing happens.
I changed all the trough switches and diodes and trough kicker and it still happens.

Any thoughts?

#2 77 days ago

Most likely one of the trough optos is not sensing. Have you tested them? You could also have through wear. Have you tried one of those trough inserts to see if that helps?

#3 77 days ago

Most likely trough Switches (not Optos in this game). Test and inspect.

#4 77 days ago

Trough does not have optos.
What do you mean?
They have switches with diodes which I changed them all.

#5 77 days ago

Well are they working?

Changing them is fine but make sure they work right. Test them.

Also make sure you have 3 balls in the game.

#6 77 days ago

The kicker that sends the ball from the ball trough to the shooter lane. If it's anywhere near close to the last switch in the ball trough and hits it going up or down. Can do this.

LTG : )

#7 77 days ago
Quoted from Pinmeister:

Most likely one of the trough optos is not sensing. Have you tested them? You could also have through wear. Have you tried one of those trough inserts to see if that helps?

I would have thought of the same thing “optos” I never knew this game doesn’t have optos in the through.

#8 76 days ago
Quoted from LTG:

The kicker that sends the ball from the ball trough to the shooter lane. If it's anywhere near close to the last switch in the ball trough and hits it going up or down. Can do this.
LTG : )

Looks clear to me.
Frustrating, it happens intermittent.

#9 76 days ago
Quoted from CrazyLevi:

Well are they working?
Changing them is fine but make sure they work right. Test them.
Also make sure you have 3 balls in the game.

Tested.

#11 75 days ago

i had the exact same issue last month. everything tested fine. very frustrating. ultimately, i cleaned the trough guide very well w novus 2, then 1. problem went away. seems the next ball in line was taking too long to roll to the next switch. go figure!

#12 70 days ago
Quoted from bigehrl:

i had the exact same issue last month. everything tested fine. very frustrating. ultimately, i cleaned the trough guide very well w novus 2, then 1. problem went away. seems the next ball in line was taking too long to roll to the next switch. go figure!

That is what was the issue. Seems good so far.
Thanks!

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 35.00
Cabinet - Other
Arcade Upkeep
$ 49.95
Lighting - Led
Pin Stadium Pinball LEDs
$ 9.99
Eproms
Matt's Basement Arcade

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside