(Topic ID: 102693)

Breakshot club, members only...?


By DefaultGen

5 years ago



Topic Stats

  • 544 posts
  • 69 Pinsiders participating
  • Latest reply 9 days ago by DirtyDeeds
  • Topic is favorited by 32 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 161 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

IMG_20191219_095319 (resized).jpg
IMG_20191219_094715 (resized).jpg
2019-10-22 09_20_26-Breakshot club, members only..._ _ All clubs (...members only!) _ Pinside.com -  (resized).png
088365452374b3173ad2c32176c5b0d15f82a750.jpeg (resized).jpg
2019-10-20 00_49_28-Internet Pinball Machine Database_ Capcom 'Breakshot' Images (resized).png
43A3DBBD-D1A4-48BA-99CF-E72158DDAEE4 (resized).jpeg
IMG_20191015_120851 (resized).jpg
IMG_20191015_120106 (resized).jpg
IMG_20191015_082527 (resized).jpg
75437516-0AFC-4DC8-880E-45B22C77ACBA (resized).jpeg
0023FE7D-5B64-4690-959E-DF17305DA5E6 (resized).jpeg
IMG_20190925_102606 (resized).jpg
15701634690371060323036833947584 (resized).jpg
pasted_image (resized).png
pasted_image (resized).png
2019-09-30 22.41.44 (resized).jpg

There are 544 posts in this topic. You are on page 7 of 11.
#301 1 year ago

Installed new roms. It beeped 5 times (I think) then no sound again. Took off to find U29 not fully inserted. Fixed it, now nothing again. In sound board reset it says sound board not responding. Back to not even blips or bongs.
Dammit I was really hoping this would work.

#302 1 year ago

7 blips refers to U22 and U23. There are 2 squares around both on old board, but they're not there on new board. A clue maybe?
Old board on top. I don't know how to circle what I'm talking about but two of these things are not like the others.
20180802_151541 (resized).jpg
20180802_151546 (resized).jpg

#303 1 year ago

Side by side comparison. Just put new roms in old board....nothing. 7 blips then 8 blips, but no sound.
20180802_151525 (resized).jpg

#304 1 year ago

socket vs no socket

#305 1 year ago
Quoted from Marvin:

socket vs no socket

Easier to change U22 and U23 being they are in a socket.

#306 1 year ago

Maybe send one or both sound boards off to http://coinopcauldron.com/brepairs.html ?

#307 1 year ago

Thanks for the replies fellas. So does that socket have to be there? I'm not understanding why the old board had them but my new one does not. Are they even removable? I tried but seemed attached fairly well...didnt want to force them.

#308 1 year ago

Figured out they are soldered vs. socketed. Still clueless on this. Really wanted to fix this myself vs sending boards out to John Wort. But I can't do board work. Looking through manual now looks like there are a couple of other culprits.

#309 1 year ago

Sometimes prototype/sample boards have sockets installed to make it easy to change parts for in case they wanted to test out different vendor parts.

Do you know for sure if John Wart, Jr. does repair Capcom boards? He doesn't show on his website that he does and it doesn't seem like he is taking any other board repair at this time. http://thatpinballplace.com/repair/

#310 1 year ago

He's local to me so I'm "connected" lol. But pretty sure a couple awesome dudes on FB just helped me solve this. Neither board is for Breakshot, and the 1.1 roms won't run with 1.3v....I think? Sounds like I need a new mpu U24.

#311 1 year ago

Do you have a lead on buying the correct sound board?

#312 1 year ago

Wouldn't either of these work with correct U24 eprom? Looking at Marco's now, not sure which one is the correct one. According to Jose, if I put in updated U24 it should work. But would it be 1.1, same as new roms, or 1.3, which is what machine is currently running.
Thanks for your help Maniac!

#313 1 year ago

Several people are running v1.1 game ROM so I'm not sure that is a problem.

#315 1 year ago

Now I'm really cornfused. I'm running 1.3 for sure. Just bought 2 new roms that are 1.1. Still no sound. The roms on CPU are 1.3 too, just checked.
Comm cable maybe? "Sound board not responding" when I do a sound board reset.

#316 1 year ago

Looks like both roms on CPU pcb board are 1.3 and the U24 rom is 1.3 as well. Is it possible since neither sound board is a Breakshot board, that the U24 rom is not correct? Is it just coincidence that both new/old boards are running 1.3? Seems like this may not be the problem like you said Maniac. I guess I'll order another rom or two and find out.
20180802_180733 (resized).jpg
20180802_212606 (resized).jpg
20180802_212812 (resized).jpg

#317 1 year ago

It was pointed out to me that U24 running v 1.0.3 Is NOT the same as 1.3. So hopefully that solves this conundrum. Doh.
Hopefully my idiocracy will help someone in the future.

#318 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

It was pointed out to me that U24 running v 1.0.3 Is NOT the same as 1.3. So hopefully that solves this conundrum. Doh.
Hopefully my idiocracy will help someone in the future.

Game code v1.0.3 will show on the DMD when it boots up. V1.3 is only the labeling on the game ROM itself. I'm not sure of the sound ROMs as I don't have access to a Breakshot today, but will tomorrow.

FYI. Game ROM and sound ROM don't always have the same version numbers. Marco shows latest sound ROMs to be v1.1. Currently, I am just unsure if the sound version is reported on the DMD as v1.1 or as v1.0.1.

#319 1 year ago

According to the manual, Breakshot should be using the A0021701 sound board. These untested board may or may not come with U24 installed. If you plan on ordering one, I would email the seller to find that out as the one in your current 2 boards likely is not the correct U24. http://www.pinballspareparts.com.au/second-hand/boards/a0021701.html

#320 1 year ago

Maniac, I already bought a tested, 2nd sound board from Boat. It works.
I then bought 2 new roms for sound board U28 and U29 (sound roms). That didn't solve it. Have now narrowed it down to U24 being non-updated rom so it won't work.
U24 1.0.3 Is not correct. Should be 1.3.
I'm looking at manual right now. Problem is, I can't find part #A-00566-U24. At least not from Marco. None of those roms match that part #. Really frustrating. Been goin for 2 days trying to right this.

#321 1 year ago
Quoted from PinballManiac40:

Currently, I am just unsure if the sound version is reported on the DMD as v1.1 or as v1.0.1.

I have new sound roms, 1.1.
Need a new U24.
Thanks for your help buddy. I appreciate it.

#322 1 year ago

Well, finally just called Marco. Talked to Steve, and man, I cannot say enough great things about this guy. He was courteous, knowledgeable, and funny. It even took him a few minutes to figure out the U24 thing, but he did, and he's sending me an updated U24 plus another set of U28/U29 sound roms. What an AWESOME guy!
DOH. As I was typing this Steve called and said he doesn't have, nor anyone in US, has this U24 chip. He recommended Ministry of Pinball and an Airbourne chip.
Oh vey.

#323 1 year ago

Does ANYONE have the means to burn an updated v1.3 U24 chip for me? I'm on a ferking quest now.

#324 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

Maniac, I already bought a tested, 2nd sound board from Boat. It works.

This board you bought has sound?

#325 1 year ago

It had the blips and bongs, which my original board did not. Steve at Marco confirmed the U24v1.0.3 isn't gonna work with 1.1 sound roms. Now just trying to find U24v1.3 which apparently is unobtanium. Unless you burn yer own roms, which I don't. Might be the only option.

#326 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

It had the blips and bongs, which my original board did not. Steve at Marco confirmed the U24v1.0.3 isn't gonna work with 1.1 sound roms. Now just trying to find U24v1.3 which apparently is unobtanium. Unless you burn yer own roms, which I don't. Might be the only option.

So it is still not a working board, just that it does more than the other at this time. Did Steve suggest this part number board should work in Breakshot?

#327 1 year ago

Hey guys, lots of confusion going around here, that sound board that I sold grizz works with 1.1 sound roms. See attachment for game cpu and sound that I was running in my breakshot. Hope this helps...

D3535D2B-7809-4A23-B8DC-C194ECF7465D (resized).png
#328 1 year ago

Also, are your chips on the sound board installed the correct orientation? I can’t see

#329 1 year ago

MOTHERFUCKING FUCK.

#330 1 year ago

In my defense, I installed them the same way the old 28/29 were installed....which was wrong. Manual has tabs on left, so does every Google pic. I had no idea. Just went with how old ones were oriented. Fuck me runnin.

#331 1 year ago

Wrong way? I'm thinking yes. So NOW what did I fuck up by doing that? Oy vey.
20180802_151525 (resized).jpg

#332 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

So NOW what did I fuck up by doing that?

If you are lucky, just blew the ones you put in wrong.

LTG : )

#333 1 year ago

Is that the wrong way? I got 2 beeps then a long beeeeeeep when I flipped them around the correct way. Breakshot gettin ready to be broke in half shot.

#334 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

Is that the wrong way?

Can't really tell in the picture. The circuit board usually has an indent in the white line around the IC indicating where the indent on the IC goes. Or a white spot by pin 1 on the board to line up with pin one on the IC - or to the left of the indent.

LTG : )

#335 1 year ago

I'll try to take a better pic...
The manual has indent on left.
Put mine in on right.
Then turned it on and off about 153 times.

#336 1 year ago

I enlarged your picture. The socket has an indent and the circuit board has an indent in the white line on the left side of the socket in your picture on the left side. Your picture on the right fucky fugidty fuck side has the IC's in the wrong direction.

LTG : )

#337 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

Then turned it on and off about 153 times.

Well, if you are going to blow things up. May as well be thorough.

LTG : )
Disclaimer : Time to sit back and enjoy a cold one.

#338 1 year ago

Yup. No other pics needed. Def put them in backwards. Was just going by the old ones....not the MARKINGS ON THE GODDAMN BOARD.
Everyone in the Breakshot Club line up to punch me twict. Jesus what a fuckin dolt.

#339 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

Jesus what a fuckin dolt.

No. You learned. You aren't the first, or last, to go by a label or something and get them in wrong.

LTG : )

#340 1 year ago

I like to learn shit the EXTREEE HARD way.
Oh well....a new Capcom sound board is $300 so at least I got a fantastic deal from Boat on that for $30. Thanks Boat!

#341 1 year ago

At least at Expo everyone won't be coming up and asking you, "hey Gryszzz, put anything in backwards recently?".

Or see it on shirts, or mugs.

LTG : )

#343 1 year ago
Quoted from LTG:

No. You learned. You aren't the first, or last, to go by a label or something and get them in wrong.
LTG : )

Yup, I did this when upgrading to 1.3. Was looking at the label, not the notches.

#344 1 year ago

2fclfm (resized).jpg

1 week later
#345 1 year ago

Is there a more family-friendly translite available? I put my Breakshot on location, and had to remove it after 1 day as the owner got complaints.

I did some googling, and came across this one. LOL, maybe if I started with this one, I could have switched to the stock one claiming it was the family-friendly version..

http://www.ministryofpinball.com/en/game-specific-items/capcom/breakshot/breakshot-alternate-translite-4.html

I thought I saw some boring g-rated one somewhere. Anyone have one they would part with?

Also, any ROMs with the coin-drop moaning changed? That will probably be the next complaint. Does Pinball Browser work on Capcom? Probably not.

With a few more mods, I can probably make this game no fun at all!

#346 1 year ago
Quoted from HighVoltage:

Is there a more family-friendly translite available? I put my Breakshot on location, and had to remove it after 1 day as the owner got complaints.

Sorry, I was thinking Pinball Magic.

LTG : )

#347 1 year ago

Well damn.
Got a new translite and some new roms and so far, correctly oriented in new board, no dice. Gonna try original board in a minute.
Whistle blows on boot and that's it.

#348 1 year ago

Is the whistle blowing forward progression cause this is what I started with initially.
Then the blips and bongs started, no whistle.

#349 1 year ago
Quoted from Gryszzz:

Is the whistle blowing forward progression cause this is what I started with initially.
Then the blips and bongs started, no whistle.

I would think so? Mine does the whistle when powered up. Hope you can get it sorted out.

Chris

#350 1 year ago

Anyone know correct part number for lift trim? Not sure if its capcom specific or another one will work. Thx

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
From: $ 22.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 52.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 10.00
$ 4.49
Electronics
Yorktown Arcade Supply
$ 14.50
Electronics
PinballElectronics.com
$ 60.00
Cabinet - Shooter Rods
Mods for your pinballs
$ 159.00
$ 15.00
Playfield - Protection
Pin Mods
$ 29.95
Gameroom - Decorations
Pinball Photos
From: $ 6,499.00
Pinball Machine
Flip N Out Pinball
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
From: $ 165.00
Playfield - Toys/Add-ons
Pinball Mod Co.
From: $ 42.00
Cabinet - Shooter Rods
ModFather Pinball Mods
$ 9.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
$ 69.99
Playfield - Toys/Add-ons
Lighted Pinball Mods
From: $ 9.99
Eproms
Matt's Basement Arcade
There are 544 posts in this topic. You are on page 7 of 11.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside