(Topic ID: 25089)

Space invaders Owners Club And Restorations Fans Also Welcome.


By Hellfire

7 years ago



Topic Stats

  • 373 posts
  • 78 Pinsiders participating
  • Latest reply 12 days ago by punkin
  • Topic is favorited by 34 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 244 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

F5F9A007-8FCA-46DD-BDC2-1849FE323398 (resized).jpeg
B1B23DB3-A843-450D-A36F-5EA8CD1DC3EA (resized).jpeg
20200605_201351 (resized).jpg
20200605_200449 (resized).jpg
20200605_200259 (resized).jpg
20200605_200215 (resized).jpg
20200605_200100 (resized).jpg
20200605_200002 (resized).jpg
SpaceInvadersAuxLampBoard.jpg
20200205_183132 (resized).jpg
20200205_183204 (resized).jpg
20200210_163918 (resized).jpg
20200210_164419 (resized).jpg
20200210_163925 (resized).jpg
20200210_164006 (resized).jpg
20200203_201507 (resized).jpg

There are 373 posts in this topic. You are on page 8 of 8.
#351 4 months ago

After 5 months of getting to me. Its arrived. As Lara Croft would say... Jobs to do!

20200205_183132 (resized).jpg20200205_183204 (resized).jpg20200210_163918 (resized).jpg20200210_163925 (resized).jpg20200210_164006 (resized).jpg20200210_164419 (resized).jpg
#352 4 months ago

Yikes! Whatever is going on inside that lower cab is truly frightening. Who does that?!?!?!?!?!?!

A reimport? Wow. Check everything. And then check it again.

Shawn

3 weeks later
#353 4 months ago

Question, I bought a Space Invaders backbox a few years ago. Had it light up in the back but never had the chaser lights to work. Looking into that but the previous owners had decided to remove the wiroing, so I only have 2 wires. I need to test if all lights then burn. What if I would like to restore the wires.
How many wires are coming from that box? And are these going to the Auxilary lamp Driver? If I would buy a Aux lamp driver board, power that up and restore wiring would then the chaser light work. Or just go an arduino way of solution?

#354 4 months ago

The chaser light are run by an aux lamp board. You need one power wire that runs daisy chain style to each lamp and then individual wires that run to each lamp.

#355 4 months ago

Ok great, each light has it's own wire? That means 32 cables plus 1 power wire is going to that frame? Or is it divided by 4 sides so 1 wire adresses 4 lights Like the first, the second, third.....untill the eight of each row (with 4 rows). That would mean 8 cables plus 1 black one.

#356 4 months ago
Quoted from PeterG:

Ok great, each light has it's own wire?

It's 2 lots of 8 cables (16 individual lamp wires - 2 lamps share a wire). Refer to the Auxiliary Lamp Driver Board schematic. Note the blue wire in the door frame marked as ground should really be feature lamp 6.5VDC supply that's daisy chained to all lamps.

SpaceInvadersAuxLampBoard.jpg

#357 4 months ago

That's right, my mistake. What he said. (I was too lazy to look at the schematics and running off of memory.)

#358 3 months ago

Anyone ever had their game lock up, emit a long tone and then reset randomly? My game has been doing this as of late. When the tone is being played, only the GI lights and all the lights in the backbox with exception of the strobing lights are on. It has an Altek MPU board that came with the game when I got it last year.

#359 3 months ago
Quoted from ElCid95:

Anyone ever had their game lock up, emit a long tone and then reset randomly? My game has been doing this as of late. When the tone is being played, only the GI lights and all the lights in the backbox with exception of the strobing lights are on. It has an Altek MPU board that came with the game when I got it last year.

I would make sure the +5 regulator circuitry is stable.
From the transformer through the voltage reg. solenoid
driver board down to the input to the cpu.

#360 3 months ago
Quoted from ElCid95:

Anyone ever had their game lock up, emit a long tone and then reset randomly?

When you say "emit a long tone", is it two alternating tones like an alarm? If yes, what you're describing is a slam tilt condition which causes the game to reset.

#361 3 months ago

Quench, it is a single tone.

#362 3 months ago
Quoted from ElCid95:

Quench, it is a single tone.

Then it could be a power/connector issue as vec-tor was getting at.

2 months later
#363 38 days ago

Sorry for taking so long to reply to this thread with an update. I checked the wires and all seemed good on the transformer and I had previously repined the connectors on J3 on the solenoid/high voltage board and J2 that plugs into the Altek MPU board. What seemed to work was vacuuming out dust/debris on the transformer board and reseating J3. I keep the game on for about 30 minutes and played it a few times without any problems. Now to tackle my last problem of the right extra ball lane rollover to working. At least I know from the switch matrix that A4J2 -9 and A4J2-4 have been repined, so it's not that. Must be the actual switch or something in the wiring...

#364 34 days ago

Greetings!! Need help from any of you.

Could someone please send me closeup pictures of connectors on the lamp board, aux lamp board and sound board?
Manual its not accurate and it's missing the sound wiring diagram.

Need to determine if I have the correct color cables in order on those connectors from those boards, thank you in advance!!

#365 34 days ago
Quoted from arqpuebla:

Greetings!! Need help from any of you.
Could someone please send me closeup pictures of connectors on the lamp board, aux lamp board and sound board?
Manual its not accurate and it's missing the sound wiring diagram.
Need to determine if I have the correct color cables in order on those connectors from those boards, thank you in advance!!

Hope this helps
First 2 pics are of the auxiliary light board
The next 3 are light board
Last one is sound board
The connectors I had to remove to photograph are in the proper orientation top to bottom or side to side with the pins in the background.
Good luck!

20200605_200002 (resized).jpg20200605_200100 (resized).jpg20200605_200215 (resized).jpg20200605_200259 (resized).jpg20200605_200449 (resized).jpg20200605_201351 (resized).jpg
#366 34 days ago

I’m looking for a game to restore if anyone
Knows or thinking of selling one

#367 33 days ago
Quoted from PinZig:

Hope this helps
First 2 pics are of the auxiliary light board
The next 3 are light board
Last one is sound board
The connectors I had to remove to photograph are in the proper orientation top to bottom or side to side with the pins in the background.
Good luck!

OMG.!!!! thank you is not enough!!! I'm finishing my restoration and rebuild all connectors, but I suspect on those!! thank you thank you thank you. For taking the time.

best regards

#368 32 days ago

Greetings folks. I’m having an issue and it has me baffled. I just rebuilt all the flippers on my Space Invaders. When I fired it up it worked for a minute then died. Found that I blew a fuse. Replaced it and found the switch that wasn’t adjusted properly that caused the fuse to go. Fixed and adjusted. Now neither of the upper flippers will hold. They flip once then return to resting position. I’ve checked all the switches and fuses and still nothing. Any ideas? Thanks in advance.

#369 31 days ago

For having made 11,000 games I don’t see these for sale much ? Is $900 a fair price for a non working game but mint Backglasses

1 week later
#370 20 days ago

My game is missing what I think is a red 1 1/8 inch post to the left of the 3-bank drop targets. While I’ve got a replacement post, I would like to know what kind of screw attaches it to the play field.

B1B23DB3-A843-450D-A36F-5EA8CD1DC3EA (resized).jpegF5F9A007-8FCA-46DD-BDC2-1849FE323398 (resized).jpeg
#371 20 days ago

I don't have that post on mine, but to answer your question - look under the playfield - if the hole does not go through, its a regular wood screw about 1.5 ". A machine screw will have a nut on the underside. I think they are number 6 screws.

1 week later
#372 13 days ago

Well, I have been out of the loop for a few months...MOVING through this whole COVID thing. I am settled in to my new home and waiting for the game room/shop to be built so I can resume my SI rebuild. So, a few more months before I can work on anything again. My mind is going crazy so I actually started an electronics class to keep busy and hopefully increase by skills. The good news is that my 4 other pins have been cleaned and shipped and cliffy’s installed. So hopefully I can hit the ground running in a few months!

#373 12 days ago
Quoted from Damagio:

Well, I have been out of the loop for a few months...MOVING through this whole COVID thing. I am settled in to my new home and waiting for the game room/shop to be built so I can resume my SI rebuild. So, a few more months before I can work on anything again. My mind is going crazy so I actually started an electronics class to keep busy and hopefully increase by skills. The good news is that my 4 other pins have been cleaned and shipped and cliffy’s installed. So hopefully I can hit the ground running in a few months!

Keep me in mind if you want to move it on after you finish and start another project, been looking for a real nice one for a while now and LA is where i can get one on a boat to me.

Promoted items from the Pinside Marketplace
€ 3.95
Flipper Parts
Multigame
$ 10.00
$ 149.95
Boards
Allteksystems
From: $ 45.00
Displays
PinballSolutions.eu
$ 22.50
$ 30.00
Electronics
Third Coast Pinball
$ 9.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
There are 373 posts in this topic. You are on page 8 of 8.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside