(Topic ID: 128055)

Bally Playboy Pinball Club! Owners and Playboy Lovers Welcome!


By MrBellMan

4 years ago



Topic Stats

  • 133 posts
  • 45 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 days ago by pinballinreno
  • Topic is favorited by 22 Pinsiders

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 79 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

FJIMG_20191207_120356 (resized).jpg
FJIMG_20191207_120406 (resized).jpg
FJIMG_20191207_120410 (resized).jpg
FJIMG_20191207_120426 (resized).jpg
LDB_J1a.jpg
image0 (resized).jpeg
Cable (resized).jpg
playboy 1 (resized).jpg
playboy 2 (resized).jpg
DSCN5888 (resized).JPG
DSCN5884 (resized).JPG
DSCN5883 (resized).JPG
20190911_174659 (resized).jpg
3439B278-748F-41B2-8C34-F920C58190B8 (resized).jpeg
44CAC153-7829-48F6-8270-6172B24F579F (resized).jpeg
6DE35E29-76BD-44DA-B01C-2C81E9956E4C (resized).jpeg

There are 133 posts in this topic. You are on page 3 of 3.
#101 3 months ago

So just found out I am joining this club! My (awesome) wife is getting me a project Playboy for Christmas.

I haven’t seen it yet, but I know the bg is roasted and I need a new one. Any opinions on the Classic repo’s?

I’m sure I’ll have more questions - I know it boots, but past that no idea yet on it.

#102 3 months ago
Quoted from Clnilsen:

So just found out I am joining this club! My (awesome) wife is getting me a project Playboy for Christmas.
I haven’t seen it yet, but I know the bg is roasted and I need a new one. Any opinions on the Classic repo’s?
I’m sure I’ll have more questions - I know it boots, but past that no idea yet on it.

CPR backglass and plastics are really nice.

Trying to get a playfield takes a bit of time...

#103 3 months ago

Sound issues! I have some problems with the sound on my Playboy. When the ball is in the grotto for example, the last tone of the melody is missing. The same when i start the game and when i launch a new game. Does someone know what it can be? I have new alltek mpu, lamp and solenoid board.

#104 3 months ago

Reseat ROM’s and connectors on sound board, worked for us

Btw I notice that you are Swedish, could you share a good picture of your backglass? Missing the backglass completely and we need to make a print while we are searching for a used one. (Can’t justify the investment of a brand new on this one)

#105 3 months ago
Quoted from Callaway:

Sound issues! I have some problems with the sound on my Playboy. When the ball is in the grotto for example, the last tone of the melody is missing. The same when i start the game and when i launch a new game. Does someone know what it can be? I have new alltek mpu, lamp and solenoid board.

Get a capacitor kit from big daddy or marco.

Replace all 5 of the big caps on tbe sound board.

This is usually all it needs.

40 year old caps are dried out and stop working.

#106 3 months ago
Quoted from Callaway:

Sound issues! I have some problems with the sound on my Playboy. When the ball is in the grotto for example, the last tone of the melody is missing.

Can you post an audio recording of the full melody showing the missing last tone?

#107 3 months ago

This Playboy was advertised on CL back in 2014 for 1800, then 1600, then 1300, then it disappeared for a while. Then it popped up again a month or two later with the following pictures and a "make offer" price. Someone had ripped the backbox right off of the main cabinet, and taken the neck and the back of the cabinet with it. The backglass was in really nice shape so I gave them 75 for the whole machine, kept the backbox to display the backglass, and had to toss the destroyed cab after stripping all the parts off of it. A sad end.

playboy 1 (resized).jpgplayboy 2 (resized).jpg
#108 3 months ago

How do i add audiofiles here?

#109 3 months ago
Quoted from Callaway:

How do i add audiofiles here?

Unfortunately you can't post them here. Try uploading to youtube or some other external web site, even as a MP3 if you have to.
BTW, the last tone (you say is missing) is the same frequency tone as the third last tone in that melody.

#110 3 months ago

Even more strange......?

#111 3 months ago
Quoted from Quench:

Unfortunately you can't post them here. Try uploading to youtube or some other external web site, even as a MP3 if you have to.
BTW, the last tone (you say is missing) is the same frequency tone as the third last tone in that melody.

Here is a short video

#112 3 months ago
Quoted from Callaway:

Here is a short video

Cheers, you're getting too many wrong tones - you have a logic problem.
Ok, check the easy thing first. Pull out the sound board and check the soldering on the J1 pin header. It sounds like you might have a bad connection on one of the sound select signals coming from the MPU board.

BTW have you reterminated any connectors on this game? Any battery corrosion at the MPU board?

#113 3 months ago

So, I did indeed get to join the Playboy club this Christmas! My wonderful wife has found me a project Playboy to work on my next machine.

It's VERY rough - in fact I'll need a new cabinet. It's 100% rotted. I assume there's a wide variety of possible donor machines, but any other ideas on possible replacement sources?

#114 3 months ago

How did I miss this club? Hey I'm in. Bought mine for $50. ten years ago without a backglass. Finally got a nice backglass a few years ago. Game is in storage with my other classic bally pins. Will be a couple more years before I can get them out.

#115 3 months ago
Quoted from Quench:

Cheers, you're getting too many wrong tones - you have a logic problem.
Ok, check the easy thing first. Pull out the sound board and check the soldering on the J1 pin header. It sounds like you might have a bad connection on one of the sound select signals coming from the MPU board.
BTW have you reterminated any connectors on this game? Any battery corrosion at the MPU board?

Hi, I have new MPU, solenoid driver and lamp driver board from Alltek so that should be ok. Ok so resoldering J1 might be the first step. The guy who sold the game put new capacitors (5) on the soundcard as well.

Thanks for your help

#116 3 months ago
Quoted from Callaway:

Hi, I have new MPU, solenoid driver and lamp driver board from Alltek so that should be ok. Ok so resoldering J1 might be the first step. The guy who sold the game put new capacitors (5) on the soundcard as well.

Thanks for your help

I just tried it in simulation and can confirm your sound board is missing the sound select signal at pin 3 of the J1 connector. So it's either cracked soldering on that J1 pin header, a bad crimp terminal at pin 3 of that J1 connector or if you're unlucky, you have a faulty U1 or U2 chip on the sound board.

#117 3 months ago
Quoted from Quench:

I just tried it in simulation and can confirm your sound board is missing the sound select signal at pin 3 of the J1 connector. So it's either cracked soldering on that J1 pin header, a bad crimp terminal at pin 3 of that J1 connector or if you're unlucky, you have a faulty U1 or U2 chip on the sound board.

Thanks "Quench"! Problem solved I changed the sound card to another one and problem dissapered.
Now i only have one Strange thing to solve.... then the game is perfect!

As you know i have 3 new Alltek cards in the game. But bunny key #1 doesn't light up. but if i run a lamp test everything seems to work just fine....
Any suggestions? BTW thanks for your support.

#118 3 months ago
Quoted from Callaway:

But bunny key #1 doesn't light up. but if i run a lamp test everything seems to work just fine....

My guesstimate is that someone wired the #1 bunny key lamp to the wrong location on the lamp driver board.
It comes from J1 pin 23 of the lamp driver board and is a white-brown wire.
NOTE, the connector pins at the lamp driver board are numbered upside down, so for example pin 1 is at the bottom of the connectors and counts upwards.

So check that the white-brown wire at lamp driver board is in position 23 of the J1 connector and also that the #1 key lamp under the playfield has a white-brown wire soldered to it.

#119 3 months ago
Quoted from Callaway:

Thanks "Quench"! Problem solved I changed the sound card to another one and problem dissapered.
Now i only have one Strange thing to solve.... then the game is perfect!
As you know i have 3 new Alltek cards in the game. But bunny key #1 doesn't light up. but if i run a lamp test everything seems to work just fine....
Any suggestions? BTW thanks for your support.

This sounds easy. It is most likely the switch for the key that is the problem. If the light works when the game s in attract mode then it must be the the physical switch or the wiring to the swich. Check that out. There should also be a swich test on your board. I always just start a game with the glass off and and hit all the switches manually to see what works. You might have a stuck switch elsewhere messing you up.

#120 3 months ago
Quoted from Mad_Dog_Coin_Op:

If the light works when the game s in attract mode then it must be the the physical switch or the wiring to the swich

Note, the video above is in attract mode and that #1 lamp isn't lighting so it's not a switch issue. The #1 lamp should come on straight after you see the red specials key light illuminate.
The fact that it works in lamp test mode says it's wired to the wrong spot at the lamp driver board.

#121 3 months ago
Quoted from Quench:

The video above is in attract mode and that #1 lamp isn't lighting so it's not a switch issue. The #1 lamp should come on straight after you see the red specials key light illuminate.
The fact that it works in lamp test mode says it's wired to the wrong spot at the lamp driver board.

You guys are awesome, just saying. Its cable #2 from the top. I am new on this so maybe you can say if this is the problem......

Cable (resized).jpg
#122 3 months ago
Quoted from Quench:

My guesstimate is that someone wired the #1 bunny key lamp to the wrong location on the lamp driver board.
It comes from J1 pin 23 of the lamp driver board and is a white-brown wire.
NOTE, the connector pins at the lamp driver board are numbered upside down, so for example pin 1 is at the bottom of the connectors and counts upwards.
So check that the white-brown wire at lamp driver board is in position 23 of the J1 connector and also that the #1 key lamp under the playfield has a white-brown wire soldered to it.

Didnt se this answer, shall i count the Space/stear spot as one? So it is Q1 or Q8?

image0 (resized).jpeg
#123 3 months ago

Happy, it works!!!!
KARMA to you Quench!
You made my day!

Merry Christmas to you all!

#124 3 months ago
Quoted from Callaway:

Happy, it works!!!!

Great to hear!
Just for clarity:

LDB_J1a.jpg

#125 3 months ago

Color codes Playboy. Does anyone have the RAL Codes for the cabinet. White and purple/pink. Doing som touch up

1 week later
#126 79 days ago

I'm jut starting on my Playboy project, and as mentioned previously my Cabinet is shot. While I am still working sourcing a Bally cabinet to swap it with, I have a someone suggesting a Early Stern SS cabinet (Memory Lane) as a possible replacement. Is that viable as an alternative? I don't have measurements yet so I'm not sure if the dimensions are even close to the same, and it's hard telling from the IPDB pics.

2 weeks later
#127 62 days ago

Fixed issue

1 month later
#128 30 days ago

Has anyone gotten one of the newest CPR PF's that are digitally produced for Playboy?

#129 30 days ago
Quoted from tomdrum:

Has anyone gotten one of the newest CPR PF's that are digitally produced for Playboy?

I have. Looks great! Its not populated yet so I cant speak to the dimple resistance etc.

#130 30 days ago

I have. Looks great! Its not populated yet so I cant speak to the dimple resistance etc.

FJIMG_20191207_120356 (resized).jpgFJIMG_20191207_120406 (resized).jpgFJIMG_20191207_120410 (resized).jpgFJIMG_20191207_120426 (resized).jpg
3 weeks later
#131 3 days ago

Hey folks I am new to the club and just restored my machine, what is the correct playfield pitch?

#132 3 days ago
Quoted from tomdrum:

Has anyone gotten one of the newest CPR PF's that are digitally produced for Playboy?

Im in the market for one if someone doesn't need theirs.

#133 3 days ago
Quoted from Absolutebaldness:

Hey folks I am new to the club and just restored my machine, what is the correct playfield pitch?

6.5 degrees

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 155.00
$ 44.99
Electronics
PinballElectronics.com
$ 119.95
Boards
Allteksystems
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
1,850
Machine - For Sale
Blaine, TN
From: $ 5.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
From: $ 45.00
Displays
PinballSolutions.eu
There are 133 posts in this topic. You are on page 3 of 3.

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside