(Topic ID: 187245)

Bally displays acting up


By JReedie

2 years ago



Topic Stats

  • 9 posts
  • 3 Pinsiders participating
  • Latest reply 2 years ago by ecto1a2003
  • Topic is favorited by 2 Pinsiders

You

Linked Games

#1 2 years ago

When putting my Xs and Os into the display test I have players 1s display cycling 0s to 9s perfectly. However player 2, 3 & 4 all cycle 0s to 2s and occasionally gets to 3s and then repeats.

When in attract mode all displays show 00 for the last games scores then player 1s display briefly goes out, all 3 other displays show 2222222

Then as the current high score to date light comes on player 1s display shows the correct score and the other 3 displays show 230000.

Any ideas what the problem may be as I'm totally stumped!

#2 2 years ago

are these original displays or something like a pinscore aftermarket? i put those in my mr and mrs pacman and had a similar issue. i pulled out my wiring diagram and found that some of the latch wires were punched down in the "not connected" pin and it was messing up the pinscore. i pulled out all wires on the not connected pins and everything was great. Hope that helps

'

#3 2 years ago

No they're all the original Bally ones. The problem only started happening last night.

#4 2 years ago

hmm. might be the mpu. you wouldn't happen to have a second one would ya?

#5 2 years ago

Just a thought based on what I was told in one of my posts - check all connections from J1 to the displays. I repinned mine, and the display problem went away. Good Luck

Here's my post title: BOPP Weird scoring issue - 0's for 1's, or N-1 for all

#6 2 years ago
Quoted from ecto1a2003:

hmm. might be the mpu. you wouldn't happen to have a second one would ya?

I installed an Altek MPU about 2 weeks ago and it was fine until a few days ago.

Quoted from Billc479:

Just a thought based on what I was told in one of my posts - check all connections from J1 to the displays. I repinned mine, and the display problem went away. Good Luck
Here's my post title: BOPP Weird scoring issue - 0's for 1's, or N-1 for all

I'll check J1, thank you!

#7 2 years ago

After checking J1 and every connector in the machine I couldn't find any issues, however I unplugged my ball/credit display (which hasn't worked at all since I've had the machine) all 4 of the player displays now test perfectly!

#8 2 years ago

Congrats - It sounds like you found the problem.

#9 2 years ago
Quoted from JReedie:

After checking J1 and every connector in the machine I couldn't find any issues, however I unplugged my ball/credit display (which hasn't worked at all since I've had the machine) all 4 of the player displays now test perfectly!

Ah, similar effect i experienced. Glad its working.

Promoted items from the Pinside Marketplace
From: $ 45.00
Displays
PinballSolutions.eu
€ 3.95
Flipper Parts
Multigame
$ 10.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
From: $ 18.00
Apparel - Men
Pinside Shop
$ 149.00
$ 14.50
Electronics
PinballElectronics.com
From: $ 155.00
$ 44.99
Electronics
PinballElectronics.com
$ 149.95
Boards
Allteksystems
$ 9.00
Electronics
Yorktown Arcade Supply
$ 131.00
Cabinet Parts
Tilted Pinball
$ 27.99

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside