(Topic ID: 49925)

Ball save/kickback issues on my Swords of fury


By Magicmike0

6 years ago



Topic Stats

  • 11 posts
  • 4 Pinsiders participating
  • Latest reply 6 years ago by Magicmike0
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

Topic Gallery

There have been 6 images uploaded to this topic. (View topic image gallery).

image.jpg
20130507_204709_zpsfae75c08.jpg
20130507_204631_zpsb4188d0e.jpg
20130507_202106.jpg
image.jpg
image.jpg

#1 6 years ago

Just wondering what the common cause is for the ball save/kickback to start acting weak? In my SOF, If the ball drains down the left side where the shield save puts you back into action, its almost like it is being triggered to early and it doesn't kick it up the playfield like it used to. I've added a pic from the top and bottom of the playfield. Is something broken on my switch underneath or is the trip wite out of position? I did a coil test and it seems to be popping strong as ever, but it seems like during play its popping to early. Thanks.
-MMZ

image.jpg image.jpg

#2 6 years ago

Well I would make sure all the parts are working correctly, and clean. Pop a new sleeve in there and see if that helps. You could also put a ball down there and activate the coil and see if it has enough juice, that might help determine if it's a timing issue.

#3 6 years ago

looks like the switch is rubbing against the wood on the top part....

#4 6 years ago
Quoted from TheLaw:

Well I would make sure all the parts are working correctly, and clean. Pop a new sleeve in there and see if that helps. You could also put a ball down there and activate the coil and see if it has enough juice, that might help determine if it's a timing issue.

Yeah it pops it up the field good if it hits it at the right time during testing.

#5 6 years ago

Could the switch be bent just enough that it's triggering too early? I'm learning as I go on my first real pin, but that would be my thought.

Mine's still here at the arcade, so I took a pic of my switch in case it helps.

#6 6 years ago

Maybe now the pic will post...

20130507_202106.jpg

#7 6 years ago
Quoted from travisbmartin:

Maybe now the pic will post...

I wondered that too. Could u take a pic under the playfield. I wonder if something broke haha.

#8 6 years ago

Sorry. these may look like crap I'm using my phone as a camera

#9 6 years ago
Quoted from travisbmartin:

Sorry. these may look like crap I'm using my phone as a camera

No that's good. From what I see urs looks like my switch. Mine feels kinda loose. Not sure I will havta check tomorrow I gotta get up in 4.5 hrs.
stupid work always getting in the way. Thanks travisb

#10 6 years ago
Quoted from Magicmike0:

No that's good. From what I see urs looks like my switch. Mine feels kinda loose. Not sure I will havta check tomorrow I gotta get up in 4.5 hrs.
stupid work always getting in the way. Thanks travisb

Glad to help.

#11 6 years ago

I found the problem ,,there was no screw holding it in place so I stuck a little bolt through it and a wingnut on it and it seems to be working just fine now

image.jpg

Promoted items from the Pinside Marketplace
$ 79.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 20.00
Electronics
Yorktown Parts and Equip
2,500 (OBO)
Sale Pending!
Williamsburg, KY
From: $ 16.95
$ 19.95
Playfield - Toys/Add-ons
ULEKstore
From: $ 20.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball
$ 75.95
Cabinet - Shooter Rods
Super Skill Shot Shop
$ 11.95
From: $ 40.00
Cabinet - Other
Rock Custom Pinball

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside