(Topic ID: 154168)

All flippers suddenly weak - WH2O


By brucipher

3 years ago



Topic Stats

  • 3 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 years ago by brucipher
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

#1 3 years ago

Hi everyone,

I was playing my White Water several days ago and all of a sudden all of the flippers became very weak, to the point where I could not make long shots. I powered off, tried re-seating a lot of the connectors in the backbox and on the flipper boards, and after a couple power cycles it seemed to be working again (I didn't play for long after the strength seemed to come back). I went back to play the machine yesterday, and for the first ball or two the flippers were fine, and then they all went weak again.

Any ideas what the culprit could be, and how to fix this issue?

Thank you!

#2 3 years ago

First, go into switch test and check flipper board optos for function by pushing in the buttons. Push the flippers forward and make sure the eos switches are functioning.

#3 3 years ago

Finally had some time to work on this today. All switches checked out and were working fine. I reseated all of the connectors on the fliptronics board in the backbox and viola, back to normal. I guess maybe it was just a loose connections. Always nice when it is an easy fix like that.

Thanks pincredible for the recommendation.

Promoted items from the Pinside Marketplace
5,000
Machine - For Sale
Vienna, VA
$ 135.00
Lighting - Led
LED OCD
$ 209.00

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside