(Topic ID: 296603)

97 Williams MM problem- right eject hole not working (Merlins Magic)

By fanuminski

6 months ago



Topic Stats

  • 2 posts
  • 2 Pinsiders participating
  • Latest reply 6 months ago by YeOldPinPlayer
  • Topic is favorited by 1 Pinsider

You

Linked Games

Topic Gallery

View topic image gallery

thumbnail_IMG_1721 (resized).jpg

#1 6 months ago

My right eject hole isn't working. Coil checks out fine. doesn't fire during solenoid test #9) either.
(switch is working) seems fuse F104 covers Solenoids #9-16 so it isn't the fuse.

I've been raising and lowering the PF a lot lately adding some mods (to gen. illumination)
I've unhooked the ones I did hook up but no difference.

I'm at a loss at what to check next Manual says J133-3 connection and drive resistor Q44 (could the resistor be "blown" and
how does one check it?)

any help is appreciated
(I'm tech challenged too..)

thanks
M
PS> added pic - could the diode be bad? switch works (counts points - but ball sits there)

thumbnail_IMG_1721 (resized).jpg
#2 6 months ago
Quoted from fanuminski:

Manual says J133-3 connection and drive resistor Q44 (could the resistor be "blown" and
how does one check it?)

The drive transistor could be faulty. You check it by following this procedure from the Pinwiki: https://www.pinwiki.com/wiki/index.php?title=Williams_WPC#Transistor_.22Quick_Check.22

Hey there! Got a moment?

Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside