1978 Bally Playboy

(Topic ID: 225255)

1978 Bally Playboy


By RobMas

3 months ago



Topic Stats

  • 8 posts
  • 5 Pinsiders participating
  • Latest reply 3 months ago by Inkochnito
  • No one calls this topic a favorite

You

Linked Games

No games have been linked to this topic.

    #1 3 months ago

    Need help. I don't know much about the machine, but it was working fine before I replaced some old lights on the playfield with a new LED kit I bought from Marco. Then all of sudden it stopped working. I replaced fuses, 7 on the back box and one on the bottom of the playfield. I did not see others to replace. The LED light appears to flash about 5x. When I turn on the machine I get about one note from the power up tune. I have now removed all the new LEDs I put in. Nothing happens when I press the self-test button. What could I have done?

    #2 3 months ago

    Unplug the power connector on the sound board. Does it boot up but without sound now?

    #3 3 months ago

    Thanks for writing in, but unfortunately the exact same results.

    #4 3 months ago

    You didn't replace the lights with the power still on, did you?

    #5 3 months ago

    Does the LED remain lit on the 4th or 5th flash and can you get a good count or video of the mpu diag led? if it stops/locks around the 4th/5th flash try only having mpu J4 plugged into the MPU. Bad display, lamp driver board, shorted switch or wiring problems can make the MPU fail the power on self test for PIAs (no 4th or 5th flash or the LED locks on for that flash).

    unplugging the sound board is a good tip too. if a diode goes shorts on the sound board it causes no 7th flash.

    #6 3 months ago
    Quoted from vid1900:

    You didn't replace the lights with the power still on, did you?

    No. Power was off.

    #7 3 months ago

    I wanted to send a video, but am not able to. When I start the game, I get 5 flashes from the LED light and then nothing. In between the 4th and 5th flash I hear some action that sounds like the machine is about to power up, but then nothing happens. Also got no change when I unplugged the sound board. Any other advice? Thanks.

    Promoted items from the Pinside Marketplace
    $ 48.00
    Cabinet - Other
    ModFather Pinball Mods
    $ 129.95
    Playfield - Toys/Add-ons
    Hookedonpinball.com
    $ 48.00
    Cabinet - Other
    ModFather Pinball Mods
    $ 128.00
    Playfield - Other
    ModFather Pinball Mods
    $ 69.99
    Playfield - Toys/Add-ons
    Lighted Pinball Mods
    From: $ 185.00
    Gameroom - Decorations
    Pinball Photos
    From: $ 42.00
    Cabinet - Shooter Rods
    ModFather Pinball Mods
    £ 37.00
    Lighting - Led
    PinballToys
    $ 6.35
    Cabinet - Decals
    PinGraffix Pinside Shop
    $ 6.00
    $ 99.00
    Hardware
    Pappy's Pinball Palace
    $ 99.99
    Lighting - Other
    Lighted Pinball Mods
    € 50.00
    Boards
    FLIPPROJETS
    From: $ 25.00
    Boards
    German-Pinball-Modular
    From: $ 9.99
    $ 7,599.00
    Pinball Machine
    Little Shop Of Games
    $ 26.95
    $ 49.99
    Playfield - Toys/Add-ons
    Lighted Pinball Mods
    $ 76.95
    Cabinet - Shooter Rods
    Super Skill Shot Shop
    $ 15.00
    Playfield - Decals
    Metal-Mods
    $ 35.00
    Cabinet - Decals
    Bright Lights Pinball
    $ 119.99
    Playfield - Toys/Add-ons
    Lighted Pinball Mods
    $ 89.99
    Playfield - Toys/Add-ons
    Tim's Pinball Mods
    $ 9.99
    Eproms
    Matt's Basement Arcade

    Hey there! Got a moment?

    Great to see you're enjoying Pinside! Did you know Pinside is able to run thanks to donations from our visitors? Please donate to Pinside, support the site and get anext to your username to show for it! Donate to Pinside